O Νίκο Γουίλιαμς παρέσυρε την ιταλική άμυνα δείχνοντας πως η σεζόν «έκρηξης» στη La Liga θα έχει και συνέχεια.

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Αυτό θα το δώσω στην μητέρα μου» είπε ο Νίκο Γουίλιαμς δείχνοντας το τρόπαιο του MVP του αγώνα της Ισπανίας με την Ιταλία για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024. Πού να το φανταζόταν η μητέρα του, Μαρία, όταν πριν από 31 χρόνια περνούσε (παράνομα) τον φράχτη της Μελίγια. Ένα μεταλλικό τείχος ύψους 10 μέτρων που χωρίζει το Μαρόκο -και συνολικά την Αφρική- από την Ισπανία και την Ευρώπη.

«Οι γονείς μου άφησαν την Γκάνα και διέσχισαν την έρημο Σαχάρα ξυπόλητοι για να φτάσουν στην Ισπανία» είχε αφηγηθεί την ιστορία στον Guardian ο πρωτότοκος Ινιάκι Γουίλιαμς. Εκείνος είναι διεθνής με την Γκάνα. Η οικογένεια Γουίλιαμς αρχικά σχεδίαζε να μεταβεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά ένας φίλος τους προέτρεψε να προτιμήσουν την Ισπανία. Ισπανικός Βορράς λοιπόν, Χώρα των Βάσκων, Μπιλμπάο, γέννηση του Ινιάκι το 1994 και 8 χρόνια μετά γέννηση του Νίκο στην Παμπλόνα. And the rest is history.

Ανήμερα του αγώνα με τους πρωταθλητές Ευρώπης η μαδριλένικη εφημερίδα Marca εμφανίζεται με πρωτοσέλιδο τους Νίκο Γουίλιαμς και Λαμίν Γιαμάλ. «Δύο Ferrari απέναντι στην Ιταλία». Πόσο δίκιο είχε. Τα φιλαράκια τα καλά χόρεψαν τους «Ατζούρι».

Ειδικά ο Τζοβάνι Ντι Λορέντσο βίωσε αυτό που έζησαν την προηγούμενη σεζόν οι αντίπαλοι της Αθλέτικ Μπιλμπάο, με τον Γουίλιαμς να έχει 9 γκολ και 19 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις. Ο αρχηγός της Νάπολι ουδέποτε βρήκε αντίδοτο σε αυτή την..ασθένεια. Oύτε κι ο Λουτσάνο Σπαλέτι που έβαλε μετά την ανάπαυλα τον Αντρέα Καμπιάζο μήπως και περιορίσει την ροή του χειμάρρου. Πώς να ανακόψεις έναν χείμαρρο;

Ατυχώς ο κλήρος έπεσε στον εξαιρετικό (με εθνική και σύλλογο) Ρικάρντο Καλαφιόρι που βρήκε την μπάλα στη σέντρα του Γουίλιαμς. O ιταλικός Τύπος ορθώς κάνει λόγο για τον ήρωα Τζίτζο Ντοναρούμα, χάρη στον οποίο απεφεύχθη ένα ιταλικό κάζο. «Μας έδωσαν ένα μάθημα ανωτερότητας» παραδέχονται.

Στις 12 Ιουλίου ο Νίκο Γουίλιαμς κλείνει τα 22 του. Μια ημέρα αργότερα ο νεαρότερος παίκτης στην ιστορία τελικής φάσης Euro γίνεται 17. Όχι Λαμίν Γιαμάλ σας παρακαλώ. Λαμίν Μπρουτάλ πλέον. Κάτι σαν αγωνιστικό «κτήνος» δηλαδή, που είναι ασταμάτητο. Οι δύο τους είναι δωμάτιο στην εθνική κι αυτοκόλλητοι. Αντίπαλοί τους στο PlayStation οι επίσης «Μπλαουγράνα» Πέδρι και Φερμίν Λόπεθ. Το παρεάκι είναι φουλ Μπαρτσελόνα.

«Ποιόν θα επέλεγα από την εθνική για μεταγραφή της Μπάρτσα; Μα τον Νίκο προφανώς» δήλωσε ο Γιαμάλ και οι φίλοι των Καταλανών…ξερογλείφονται. Ο Γουίλιαμς τον περασμένο Δεκέμβριο υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο με υπερδιπλασιασμό αποδοχών, όπως πλέον αρμόζει στο αγωνιστικό προφίλ του. Κι όμως η ρήτρα έμεινε κοντά στα 55 εκ. ευρώ. Τιμή ευκαιρίας, σωστά;

Όχι βέβαια για την Μπαρτσελόνα, η οποία για να κάνει μεταγραφές θα πρέπει να πουλήσει τον έναν, να πουλήσει τον άλλον, να πουλήσει τον τρίτον, ξέρετε τώρα. Αυτό το καράβι μπάζει από παντού. Μία τρύπα κλείνει, τρεις ανοίγουν. Άρα εδώ μπαίνει η Premier League και τα μεγάλα πορτοφόλια. Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Τσέλσι κτλ.

«Όταν άνοιξα το κινητό μου στα αποδυτήρια, το πρώτο μήνυμα ήταν του αδερφού μου, του μεγαλύτερου υποστηρικτή μου. Άρα αυτό πηγαίνει και σε εκείνον, στους γονείς μου, σε όλη την οικογένεια Γουίλιαμς» είπε ο Νίκο στη συνέντευξη Τύπου.

Η ομάδα του Λουίς Ντε Λα Φουέντε έγραψε και ρεκόρ τηλεθέασης στην ισπανική τηλεόραση. Η αναμέτρηση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης είχε 56,4% μερίδιο και μέσο όρο 8,55 εκ. τηλεθεατές ενώ περισσότεροι από 13,4 εκ. τηλεθεατές πέρασαν για κάποια στιγμή από το 1ο κανάλι της TVE (κρατική τηλεόραση), σημειώνοντας την υψηλότερη τηλεθέαση από οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα την τρέχουσα χρονιά. Καταλαβαίνετε τι θα γίνει σε έναν (πιθανό) τελικό. Ειδικά εάν οι Ferrari είναι στην pole position…

Πηγή: novasports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro-ThemaSports
29/06 @ 10:27

«Λουκέτο» στα σύνορα πόλης του Βελγίου εξαιτίας του Euro

Tα σύνορά της κλείνει η πόλη Βέρβικ στο Βέλγιο και αφορμή στέκεται ο αγώνας της εθνικής ομάδας, κόντρα στη Γαλλία, για το Euro 2024.

Ελβετία-Ιταλία: Σέντρα στα νοκ-άουτ με αμφίρροπη μάχη-ThemaSports
29/06 @ 09:47

Ελβετία-Ιταλία: Σέντρα στα νοκ-άουτ με αμφίρροπη μάχη

Το Βερολίνο φοράει τα καλά του και υποδέχεται το πρώτο παιχνίδι των νοκ-άουτ του Euro 2024 ανάμεσα στην Ελβετία και την Ιταλία.

Γερμανία-Δανία: Ζευγάρι με αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά και πιθανότητα έκπληξης-ThemaSports
29/06 @ 09:29

Γερμανία-Δανία: Ζευγάρι με αδιαφιλονίκητο φαβορί αλλά και πιθανότητα έκπληξης

Γερμανία και Δανία τίθενται αντιμέτωπες στο «Signal Iduna Park» για μία θέση στα προημιτελικά του Euro 2024.

Φαν Ντάικ: «Αν δεν βελτιωθούμε σημαντικά θα... αποκλειστούμε»-ThemaSports
28/06 @ 23:31

Φαν Ντάικ: «Αν δεν βελτιωθούμε σημαντικά θα... αποκλειστούμε»

Ο αρχηγός των Ολλανδών, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, προειδοποίησε την ομάδα του ότι θα χρειαστεί να βελτιωθεί σημαντικά, διαφορετικά θα αντιμετωπίσει την αποχώρηση από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Γερμανίας, σημειώνοντας ότι μπορεί να έχουν υπερεκτιμήσει τις δικές τους ιδιότητες.

Μαμαρντασβίλι: «Ο Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την Ισπανία»-ThemaSports
28/06 @ 22:29

Μαμαρντασβίλι: «Ο Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την Ισπανία»

Για το ερχόμενο τεράστιο ματς της Γεωργίας κόντρα στην Ισπανία μίλησε ο τερματοφύλακας της ομάδας, Γκιόργκι Μαμαρντασβίλι, λέγοντας πως ο Κβίτσα Κβαρατσκέλια είναι καλύτερος από όλη την ομάδα της Ισπανίας.

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πριμ που θα δώσει η Αγγλική Ομοσπονδία στους παίκτες αν πάρουν το Euro!-ThemaSports
28/06 @ 15:39

Το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πριμ που θα δώσει η Αγγλική Ομοσπονδία στους παίκτες αν πάρουν το Euro!

Οι Άγγλοι θέλουν να αλλάξουν το κλίμα και να φθάσουν στη κορυφή του EURO2024. Το τρόπαιο θα φέρει φήμη και μπόλικο χρήμα!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ