Στο κορυφαίο παιχνίδι του φετινού EURO Κροάτες και Αλβανοί μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο 2-2. Ανατροπή οι Κροάτες - λύτρωση στο φινάλε οι Αλβανοί.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι ματσάρα είδαμε; Πως να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν είδε το παιχνίδι αυτό που συνέβη; Οι Κροάτες έφτασαν μια ανάσα από την νίκη, με ανατροπή, όμως οι Αλβανοί μίλησαν στο τέλος και πήραν έναν δίκαιο βαθμό, στο κυνήγι της πρόκρισης.

Νωθρό ξεκίνημα στο ματς για τις δύο ομάδες, χωρίς εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και χωρίς ρυθμό. Οι Αλβανοί προηγήθηκε με 0-1 από νωρίς. 

Οι Αλβανοί κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα και στην πρώτη φάση του ματς και δική τους τελική βρήκαν δίχτυα. Ο Ασάνι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Λάτσι έπιασε την κεφαλιά, νικώντας τον Λιβάκοβιτς για το 0-1. Oι Κροάτες πίεσαν όμως δεν κατάφεραν να απαντήσουν, με την Αλβανία να βγάζει "φαρμακερές" αντεπιθέσεις και να απειλει και για δεύτερο τέρμα. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με την κυρίαρχη Αλβανία να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα 0-1 και την Κροατία να δείχνει μία απογοητευτική εικόνα, σημειώνοντας μόλις μία προσπάθεια. Η ομάδα του Σιλβίνιο πήρε αυτοπεποίθηση μετά το γκολ και απείλησε πολλές φορές τον Λιβάκοβιτς, ψάχνοντας για ένα δεύτερο γκολ, με τον Κροάτη όμως, να δηλώνει "παρών" στις μεγάλες ευκαιρίες με αποκορύφωμα την μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Ασλάνι στο 31'.

Νωρίς με την επανάληψη οι Κροάτες έδειξαν διάθεση να ανεβάσουν ρυθμό. Όμως το αποτέλεσμα ήταν χωρίς ουσία. 

Στο 49ο λεπτό καλή στιγμή για την Κροατία. Ο Στρακούσια έδιωξε με το ένα χέρι το σουτ του Κράμαριτς, με τους Κροάτες να πλησιάζουν στο γκολ για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος.

Μέσα σε ένα ονειρικό δίλεπτο από το 74 ως το 76' η Κροατία κατάφερε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι. 

Ο Κράμαριτς έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την Κροατία, έπιασε ένα σουτ με το δεξί, με την μπάλα να περνάει κάτω από τον Χισάι και να φέρνει το ματς σε 1-1. Η Κροατία έφερε το ματς υπέρ της σε δύο λεπτά. Μετά από απομάκρυνση, η μπάλα έφτασε στον Σούτζιτς, ο οποίος από το πέναλτι έπιασε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο σώμα του Γιασούλα και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο διάστημα που ακολούθησε οι Αλβανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως οι Κροάτες έδειξαν να ελέγχουν τον ρυθμό και έφτασαν ...μια ανάσα από την πολυπόθητη νίκη.

Το ρολόι κυλούσε εναντίον των Αλβανών, που όμως ...μίλησαν στο φινάλε! Ο Γιασούλα εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ και νίκησε τον Λιβάκοβιτς, σκοράροντας και ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Μάγερ, Κράμαριτς, Πέτκοβιτς.

Αλβανία: Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσιτί, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Λάτσι, Ασάνι, Μανάι, Μπαϊράμι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία)

LIVE:

Έναρξη αγώνα

1' Γύρισμα του Μπαϊράμι στην περιοχή, έκοψε ο Γκβάρντιολ.

5' Χωρίς κάποια φάση στις δύο εστίες στα πρώτα πέντε -αναγνωριστικά όπως αποδεικνύονται- λεπτά.

8' Προσπάθεια να γίνει απειλητική η Κροατία, όμως, η Αλβανία με διπλή ζώνη άμυνας αποτρέπει πιθανούς κινδύνους.

9' Εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς, το γέμισμά του ωστόσο απομακρύνθηκε.

11' ΓΚΟΛ η Αλβανία! Σέντρα του Χισάι, ο Λάτσι πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Λιβάκοβιτς να έχει ευθύνη στη φάση.

20' Ο Σούταλο έκανε καθοριστικό κόψιμο, με τον Μπρόζοβιτς στη συνέχεια να επιχειρεί το σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ στην πρώτη τελική των Κροατών.

24' Κυκλοφορεί την μπάλα η Κροατία, αλλά αδυνατεί να φτάσει σε τελική προσπάθεια, εξαιτίας και της πολύ καλής δουλειάς ανασταλτικά από τους Αλβανούς.

27' Σέντρα του Μάγερ από τα δεξιά, η κεφαλιά του Πέτκοβιτς πέρασε άουτ. Πρώτη καλή ουσιαστικά στιγμή για τους Κροάτες.

30' Σουτ στην κίνηση από τον Χισάι, πέρασε ψηλά άουτ η μπάλα.

31' Τεράστια ευκαιρία για την Αλβανία! Βγήκαν στην κόντρα οι τυπικά φιλοξενούμενοι από κακό γύρισμα του Μόντριτς, ο Ασλάνι βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Λιβάκοβιτς του είπε από κοντά «όχι» και ο κίνδυνος για την Κροατία απομακρύνθηκε.

35' Κόβει έγκαιρα ο Σούταλο την προσπάθεια για αντεπίθεση της Αλβανίας.

36' Βγήκε με γροθιές και απομάκρυνε την εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς ο Στρακόσα.

38' Αδύναμο σουτ του Μπρόζοβιτς, ο Στρακόσα δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει σταθερά.

43' Σέντρα του Κράμαριτς από τα δεξιά, η κεφαλιά του Μάγερ πέρασε άουτ, αν και το ριπλέι έδειξε πως ο Τζιμσιτί βρήκε την μπάλα και θα έπρεπε να δοθεί κόρνερ.

45'+1' Μπλόκαρε την κεφαλιά του Μανάι ο Λιβάκοβιτς, καλή στιγμή για την Αλβανία!

Τέλος πρώτου ημιχρόνου: Κροατία-Αλβανία 0-1

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους!

Δύο αλλαγές για την Κροατία με την έναρξη του δευτέρου μέρους: Εκτός οι Μπρόζοβιτς και Μάγερ, στις θέσεις τους οι Πάσαλιτς και Σούτσιτς.

50' Διπλή φάση για την Κροατία: Ο Στρακόσα έβγαλε το σουτ του Σούτσιτς από κοντά σε μια εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Πάσαλιτς πέρασε άουτ.

53' Σουτ του Κόβασιτς, κόντραρε κάπου η μπάλα, αλλά ο Στρακόσα ήλεγξε τη φάση και μπλόκαρε.

55' Βελτιωμένη η Κροατία στις αρχές του δευτέρου μέρους, ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης.

57' Κόρνερ για την Κροατία, κάκιστη η κεφαλιά του Σούταλο και άουτ η μπάλα.

60' Στο έδαφος ο Ραμαντάνι από το σουτ του Μόντριτς, δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

61' Μπλοκάρει το σουτ του Πέρισιτς ο Στρακόσα.

63' Στην αγκαλιά του Λιβάκοβιτς η εκτός περιοχής προσπάθεια του Ασλάνι.

63' Αλλαγή για την Αλβανία: Ο Σεφέρι παίρνει τη θέση του Ασάνι.

69' Άουτ η κεφαλιά του Πάσαλιτς από καλό σημείο.

72' Εκτός ο σκόρερ, Λάτσι, στη θέση του ο Γκιάσουλα.

74' Αδύναμο το σουτ του Σεφέρι, μπλοκάρει ο Λιβάκοβιτς.

74' ΓΚΟΛ η Κροατία, φέρνει την ισορροπία στο παιχνίδι! Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ο Κράμαριτς με ωραίο σουτ από κοντά ισοφαρίζει σε 1-1.

75' Αρνείται το τετ α τετ του Πάσαλιτς ο Στρακόσα.

77' ΓΚΟΛ η Κροατία, ανατροπή σκηνικού! Ο Σούτσιτς έκανε το σουτ από κοντά, που κόντραρε σε παίκτη των Αλβανών, με τον Γκιασούλα να μπαίνει στην πορεία από την απομάκρυνση και άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσα για το 2-1.

81' Ασταμάτητη Κροατία, «πνίγει» την Αλβανία και ψάχνει και τρίτο γκολ!

84' Δύο αλλαγές για την Κροατία: Πέρισιτς και Κράμαριτς εκτός, Μπατούρινα και Σόσα εντός.

85' Δύο αλλαγές και για την Αλβανία: Εκτός οι Ραμαντάνι και Μανάι, στις θέσεις τους οι Ντάκου και Χότζα.

88' Σουτ του Μόντριτς εκτός περιοχής, δεξιά από το κάθετο δοκάρι του Στρακόσα πέρασε η μπάλα.

90' Μεγάλη ευκαιρία για την Αλβανία με την προβολή του Χότζα από κοντά, αλλά υπάρχει οφσάιντ στη φάση.

Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90'+5' ΓΚΟΛ η Αλβανία!

90'+5' ΓΚΟΛ η Αλβανία! Υπέροχο γύρισμα του Μπαϊράμι, πλασέ του Γκιασούλα από το σημείο του πέναλτι και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

96' Η Αλβανία πάει να πάρει όλο το ματς. Τα διαδοχικά σουτ έξω από την περιοχή κοντράρουν στους πανικόβλητους Κροάτες.

99' Ροντέο το ματς, πάνω-κάτω η μπάλα!

99' Λήξη του αγώνα. Ίσως στο καλύτερο ματς του Euro 2024 ως τώρα, Κροατία και Αλβανία έμειναν στο 2-2.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Μάγερ, Κράμαριτς, Πέτκοβιτς.

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσιτί, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Λάτσι, Ασάνι, Μανάι, Μπαϊράμι.

Στον πάγκο για την Κροατία: Λάμπροβιτς, Ιβούσιτς, Έρλιτς, Βλάσιτς, Πόγκρασιτς, Μάριο Πάσαλιτς, Μπούντιμιρ, Ιβανούσετς, Σόσα, Πιάτσα, Βίντα, Στάνισιτς, Μάρκο Πάσαλιτς, Σούτσιτς, Μπατούρινα.

Στον πάγκο για την Αλβανία: Ετρίτ Μπερίσα, Καστράτι, Μπαλίου, Γκιάσουλα, Μιχάι, Μεργκίμ Μπερίσα, Μούτσι, Ισμαΐλι, Ντάκου, Σεφέρι, Αμπράσι, Κουμπούλα, Αλίζι, Χότζα, Μπρόγια.

 

 

 

 

 

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης με 2+ γκολ σε ένα ματς Euro, μπαίνοντας αλλαγή!-ThemaSports
03/07 @ 00:30

Έγινε μόλις ο τέταρτος παίκτης με 2+ γκολ σε ένα ματς Euro, μπαίνοντας αλλαγή!

Ο Ντόνιελ Μάλεν πέρασε αλλαγή στο Ρουμανία - Ολλανδία και πρόλαβε να σκοράρει δις, για να μπει σε ένα κλειστό κλαμπ τεσσάρων μόλις ποδοσφαιριστών που έχουν σκοράρει τουλάχιστον δύο γκολ σε αγώνα Euro ερχόμενοι από τον πάγκο.

Η επέμβαση του Euro: Αδιανόητος Γκιουνόκ, έβγαλε στο 90'+4' αυτό που... δεν έβγαινε και χάρισε την πρόκριση στην Τουρκία-ThemaSports
03/07 @ 00:10

Η επέμβαση του Euro: Αδιανόητος Γκιουνόκ, έβγαλε στο 90'+4' αυτό που... δεν έβγαινε και χάρισε την πρόκριση στην Τουρκία

Ο Μπαουμγκάρτνερ πήγε να στείλει το ματς στην παράταση στην τελευταία φάση του αγώνα, αλλά ο Γκιουνόκ με την επέμβαση του Euro κράτησε το 2-1 και την πρόκριση για την Τουρκία.

ΠΑΡΑΠΟΝΑ και... σκέψεις αποχώρησης από τον πάγκο της Ρουμανίας μετά τον αποκλεισμό ο Ιορντανέσκου-ThemaSports
02/07 @ 23:44

ΠΑΡΑΠΟΝΑ και... σκέψεις αποχώρησης από τον πάγκο της Ρουμανίας μετά τον αποκλεισμό ο Ιορντανέσκου

Ο τεχνικός της εθνικής Ρουμανίας σκέφτεται να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας, μετά τον αποκλεισμό από την Ολλανδία.

«Νόμιζα ότι πέταξα σαν τον Κριστιάνο»: Ο Μπέλιγχαμ εξηγεί τι σκεφτόταν στην... απογείωση για το γκολ με ψαλιδάκι! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/07 @ 23:32

«Νόμιζα ότι πέταξα σαν τον Κριστιάνο»: Ο Μπέλιγχαμ εξηγεί τι σκεφτόταν στην... απογείωση για το γκολ με ψαλιδάκι! (ΒΙΝΤΕΟ)

Έσωσε την Αγγλία, έδωσε τις απαντήσεις του και προτού το ξαναδεί σε ριπλέι, αισθάνθηκε σαν τον... Κριστιάνο Ρονάλντο! Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ εξήγησε τι σκεφτόταν τη στιγμή που γύριζε το κορμί του για να σκοράρει με ανάποδο ψαλίδι απέναντι στη Σλοβακία στο 90' + 5' του ματς της περασμένης Κυριακής.

«Άκουσε, κακομαθημένε...»: Απάντησε ο δημοσιογράφος που ο Ντε Μπρόινε αποκάλεσε ανόητο! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/07 @ 22:29

«Άκουσε, κακομαθημένε...»: Απάντησε ο δημοσιογράφος που ο Ντε Μπρόινε αποκάλεσε ανόητο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο δημοσιογράφος, Τανκρέντι Παλμέρι έδωσε την απάντησή του δημόσια προς τον Κέβιν Ντε Μπρόινε που τον χαρακτήρισε ανόητο, θεωρώντας ενοχλητική την ερώτησή του για τη λεγόμενη χρυσή γενιά της εθνικής ομάδας του Βελγίου, μετά τον αποκλεισμό στους «16» του Euro 2024. «Να σου θυμίσω κάτι, κακομαθημένε...».

Οι ενδεκάδες του αγώνα Αυστρία-Τουρκία-ThemaSports
02/07 @ 21:00

Οι ενδεκάδες του αγώνα Αυστρία-Τουρκία

Δείτε τις ενδεκάδες με τις οποίες θα παραταχθούν Αυστρία και Τουρκία στην τελευταία «μάχη» της φάσης των «16» του Euro 2024!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ