Στο κορυφαίο παιχνίδι του φετινού EURO Κροάτες και Αλβανοί μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις στο 2-2. Ανατροπή οι Κροάτες - λύτρωση στο φινάλε οι Αλβανοί.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Τι ματσάρα είδαμε; Πως να εξηγήσεις σε κάποιον που δεν είδε το παιχνίδι αυτό που συνέβη; Οι Κροάτες έφτασαν μια ανάσα από την νίκη, με ανατροπή, όμως οι Αλβανοί μίλησαν στο τέλος και πήραν έναν δίκαιο βαθμό, στο κυνήγι της πρόκρισης.

Νωθρό ξεκίνημα στο ματς για τις δύο ομάδες, χωρίς εντυπωσιακό ποδόσφαιρο και χωρίς ρυθμό. Οι Αλβανοί προηγήθηκε με 0-1 από νωρίς. 

Οι Αλβανοί κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα και στην πρώτη φάση του ματς και δική τους τελική βρήκαν δίχτυα. Ο Ασάνι έκανε τη σέντρα από τα δεξιά κι ο Λάτσι έπιασε την κεφαλιά, νικώντας τον Λιβάκοβιτς για το 0-1. Oι Κροάτες πίεσαν όμως δεν κατάφεραν να απαντήσουν, με την Αλβανία να βγάζει "φαρμακερές" αντεπιθέσεις και να απειλει και για δεύτερο τέρμα. 

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε, με την κυρίαρχη Αλβανία να πάει στα αποδυτήρια με το προβάδισμα 0-1 και την Κροατία να δείχνει μία απογοητευτική εικόνα, σημειώνοντας μόλις μία προσπάθεια. Η ομάδα του Σιλβίνιο πήρε αυτοπεποίθηση μετά το γκολ και απείλησε πολλές φορές τον Λιβάκοβιτς, ψάχνοντας για ένα δεύτερο γκολ, με τον Κροάτη όμως, να δηλώνει "παρών" στις μεγάλες ευκαιρίες με αποκορύφωμα την μεγάλη απόκρουση στο σουτ του Ασλάνι στο 31'.

Νωρίς με την επανάληψη οι Κροάτες έδειξαν διάθεση να ανεβάσουν ρυθμό. Όμως το αποτέλεσμα ήταν χωρίς ουσία. 

Στο 49ο λεπτό καλή στιγμή για την Κροατία. Ο Στρακούσια έδιωξε με το ένα χέρι το σουτ του Κράμαριτς, με τους Κροάτες να πλησιάζουν στο γκολ για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος.

Μέσα σε ένα ονειρικό δίλεπτο από το 74 ως το 76' η Κροατία κατάφερε να γυρίσει τούμπα το παιχνίδι. 

Ο Κράμαριτς έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την Κροατία, έπιασε ένα σουτ με το δεξί, με την μπάλα να περνάει κάτω από τον Χισάι και να φέρνει το ματς σε 1-1. Η Κροατία έφερε το ματς υπέρ της σε δύο λεπτά. Μετά από απομάκρυνση, η μπάλα έφτασε στον Σούτζιτς, ο οποίος από το πέναλτι έπιασε το σουτ, με την μπάλα να χτυπάει στο σώμα του Γιασούλα και να καταλήγει στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο διάστημα που ακολούθησε οι Αλβανοί προσπάθησαν να αντιδράσουν, όμως οι Κροάτες έδειξαν να ελέγχουν τον ρυθμό και έφτασαν ...μια ανάσα από την πολυπόθητη νίκη.

Το ρολόι κυλούσε εναντίον των Αλβανών, που όμως ...μίλησαν στο φινάλε! Ο Γιασούλα εξιλεώθηκε για το αυτογκόλ και νίκησε τον Λιβάκοβιτς, σκοράροντας και ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Κροατία: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Μάγερ, Κράμαριτς, Πέτκοβιτς.

Αλβανία: Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσιτί, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Λάτσι, Ασάνι, Μανάι, Μπαϊράμι.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία)

LIVE:

Έναρξη αγώνα

1' Γύρισμα του Μπαϊράμι στην περιοχή, έκοψε ο Γκβάρντιολ.

5' Χωρίς κάποια φάση στις δύο εστίες στα πρώτα πέντε -αναγνωριστικά όπως αποδεικνύονται- λεπτά.

8' Προσπάθεια να γίνει απειλητική η Κροατία, όμως, η Αλβανία με διπλή ζώνη άμυνας αποτρέπει πιθανούς κινδύνους.

9' Εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς, το γέμισμά του ωστόσο απομακρύνθηκε.

11' ΓΚΟΛ η Αλβανία! Σέντρα του Χισάι, ο Λάτσι πήρε την κεφαλιά αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Λιβάκοβιτς να έχει ευθύνη στη φάση.

20' Ο Σούταλο έκανε καθοριστικό κόψιμο, με τον Μπρόζοβιτς στη συνέχεια να επιχειρεί το σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ στην πρώτη τελική των Κροατών.

24' Κυκλοφορεί την μπάλα η Κροατία, αλλά αδυνατεί να φτάσει σε τελική προσπάθεια, εξαιτίας και της πολύ καλής δουλειάς ανασταλτικά από τους Αλβανούς.

27' Σέντρα του Μάγερ από τα δεξιά, η κεφαλιά του Πέτκοβιτς πέρασε άουτ. Πρώτη καλή ουσιαστικά στιγμή για τους Κροάτες.

30' Σουτ στην κίνηση από τον Χισάι, πέρασε ψηλά άουτ η μπάλα.

31' Τεράστια ευκαιρία για την Αλβανία! Βγήκαν στην κόντρα οι τυπικά φιλοξενούμενοι από κακό γύρισμα του Μόντριτς, ο Ασλάνι βρέθηκε σε θέση τετ α τετ, αλλά ο Λιβάκοβιτς του είπε από κοντά «όχι» και ο κίνδυνος για την Κροατία απομακρύνθηκε.

35' Κόβει έγκαιρα ο Σούταλο την προσπάθεια για αντεπίθεση της Αλβανίας.

36' Βγήκε με γροθιές και απομάκρυνε την εκτέλεση φάουλ του Μόντριτς ο Στρακόσα.

38' Αδύναμο σουτ του Μπρόζοβιτς, ο Στρακόσα δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει σταθερά.

43' Σέντρα του Κράμαριτς από τα δεξιά, η κεφαλιά του Μάγερ πέρασε άουτ, αν και το ριπλέι έδειξε πως ο Τζιμσιτί βρήκε την μπάλα και θα έπρεπε να δοθεί κόρνερ.

45'+1' Μπλόκαρε την κεφαλιά του Μανάι ο Λιβάκοβιτς, καλή στιγμή για την Αλβανία!

Τέλος πρώτου ημιχρόνου: Κροατία-Αλβανία 0-1

46' Έναρξη του δευτέρου μέρους!

Δύο αλλαγές για την Κροατία με την έναρξη του δευτέρου μέρους: Εκτός οι Μπρόζοβιτς και Μάγερ, στις θέσεις τους οι Πάσαλιτς και Σούτσιτς.

50' Διπλή φάση για την Κροατία: Ο Στρακόσα έβγαλε το σουτ του Σούτσιτς από κοντά σε μια εντυπωσιακή επέμβαση, ενώ στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Πάσαλιτς πέρασε άουτ.

53' Σουτ του Κόβασιτς, κόντραρε κάπου η μπάλα, αλλά ο Στρακόσα ήλεγξε τη φάση και μπλόκαρε.

55' Βελτιωμένη η Κροατία στις αρχές του δευτέρου μέρους, ψάχνει το γκολ της ισοφάρισης.

57' Κόρνερ για την Κροατία, κάκιστη η κεφαλιά του Σούταλο και άουτ η μπάλα.

60' Στο έδαφος ο Ραμαντάνι από το σουτ του Μόντριτς, δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

61' Μπλοκάρει το σουτ του Πέρισιτς ο Στρακόσα.

63' Στην αγκαλιά του Λιβάκοβιτς η εκτός περιοχής προσπάθεια του Ασλάνι.

63' Αλλαγή για την Αλβανία: Ο Σεφέρι παίρνει τη θέση του Ασάνι.

69' Άουτ η κεφαλιά του Πάσαλιτς από καλό σημείο.

72' Εκτός ο σκόρερ, Λάτσι, στη θέση του ο Γκιάσουλα.

74' Αδύναμο το σουτ του Σεφέρι, μπλοκάρει ο Λιβάκοβιτς.

74' ΓΚΟΛ η Κροατία, φέρνει την ισορροπία στο παιχνίδι! Γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, ο Κράμαριτς με ωραίο σουτ από κοντά ισοφαρίζει σε 1-1.

75' Αρνείται το τετ α τετ του Πάσαλιτς ο Στρακόσα.

77' ΓΚΟΛ η Κροατία, ανατροπή σκηνικού! Ο Σούτσιτς έκανε το σουτ από κοντά, που κόντραρε σε παίκτη των Αλβανών, με τον Γκιασούλα να μπαίνει στην πορεία από την απομάκρυνση και άθελά του να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Στρακόσα για το 2-1.

81' Ασταμάτητη Κροατία, «πνίγει» την Αλβανία και ψάχνει και τρίτο γκολ!

84' Δύο αλλαγές για την Κροατία: Πέρισιτς και Κράμαριτς εκτός, Μπατούρινα και Σόσα εντός.

85' Δύο αλλαγές και για την Αλβανία: Εκτός οι Ραμαντάνι και Μανάι, στις θέσεις τους οι Ντάκου και Χότζα.

88' Σουτ του Μόντριτς εκτός περιοχής, δεξιά από το κάθετο δοκάρι του Στρακόσα πέρασε η μπάλα.

90' Μεγάλη ευκαιρία για την Αλβανία με την προβολή του Χότζα από κοντά, αλλά υπάρχει οφσάιντ στη φάση.

Πέντε τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90'+5' ΓΚΟΛ η Αλβανία!

90'+5' ΓΚΟΛ η Αλβανία! Υπέροχο γύρισμα του Μπαϊράμι, πλασέ του Γκιασούλα από το σημείο του πέναλτι και η μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

96' Η Αλβανία πάει να πάρει όλο το ματς. Τα διαδοχικά σουτ έξω από την περιοχή κοντράρουν στους πανικόβλητους Κροάτες.

99' Ροντέο το ματς, πάνω-κάτω η μπάλα!

99' Λήξη του αγώνα. Ίσως στο καλύτερο ματς του Euro 2024 ως τώρα, Κροατία και Αλβανία έμειναν στο 2-2.

Κροατία (Ζλάτκο Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σούταλο, Πέρισιτς, Γκβάρντιολ, Μόντριτς, Κόβασιτς, Μπρόζοβιτς, Μάγερ, Κράμαριτς, Πέτκοβιτς.

Αλβανία (Σιλβίνιο): Στρακόσια, Χισάι, Τζιμσιτί, Αγέτι, Μιτάι, Ραμαντάνι, Ασλάνι, Λάτσι, Ασάνι, Μανάι, Μπαϊράμι.

Στον πάγκο για την Κροατία: Λάμπροβιτς, Ιβούσιτς, Έρλιτς, Βλάσιτς, Πόγκρασιτς, Μάριο Πάσαλιτς, Μπούντιμιρ, Ιβανούσετς, Σόσα, Πιάτσα, Βίντα, Στάνισιτς, Μάρκο Πάσαλιτς, Σούτσιτς, Μπατούρινα.

Στον πάγκο για την Αλβανία: Ετρίτ Μπερίσα, Καστράτι, Μπαλίου, Γκιάσουλα, Μιχάι, Μεργκίμ Μπερίσα, Μούτσι, Ισμαΐλι, Ντάκου, Σεφέρι, Αμπράσι, Κουμπούλα, Αλίζι, Χότζα, Μπρόγια.

 

 

 

 

 

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τι είπε ο Μπέλιγχαμ στον κόσμο, αφού έκανε το 1-1 για την Αγγλία; Δύο λέξεις και το γκολ της ζωής του! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 23:05

Τι είπε ο Μπέλιγχαμ στον κόσμο, αφού έκανε το 1-1 για την Αγγλία; Δύο λέξεις και το γκολ της ζωής του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ σκοράρει και απευθύνεται στο κοινό της Αγγλίας, δευτερόλεπτα μετά το 1-1 και το καλύτερο γκολ της καριέρας του. Τι λέει; Έχουμε την απάντηση!

«Όλοι πανηγύριζαν, εκτός των δύο της... Λίβερπουλ» - Το βίντεο πέντε δευτερολέπτων που κάτι δείχνει στην Αγγλία! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 22:16

«Όλοι πανηγύριζαν, εκτός των δύο της... Λίβερπουλ» - Το βίντεο πέντε δευτερολέπτων που κάτι δείχνει στην Αγγλία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Αγγλία προκρίνεται, τα καταφέρνει απέναντι στην Σλοβακία και πανηγυρίζει. Όλοι «ξεσπούν» σε πανηγυρισμούς. Εκτός από δύο ποδοσφαιριστές της. Συμπτωματικά, αμφότεροι είναι της Λίβερπουλ. Μήπως έχει να κάνει με τη μη αξιοποίηση του Αλεξάντερ Άρνολντ από τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ;

Το Αγγλία-Σλοβακία έγινε... Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι: «Λέγατε για τον Φαν Ντάικ, είδατε τον Γουόκερ;» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 20:04

Το Αγγλία-Σλοβακία έγινε... Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι: «Λέγατε για τον Φαν Ντάικ, είδατε τον Γουόκερ;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομερή συζήτηση στο Twitter για τον Κάιλ Γουόκερ και το λάθος του στην φάση του γκολ της Σλοβακίας, που θύμισε... Φαν Ντάικ!

Δείτε το γκολ του... πρώην ΑΕΛίστα Ιβάν Σρανζ κόντρα στην Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
30/06 @ 19:28

Δείτε το γκολ του... πρώην ΑΕΛίστα Ιβάν Σρανζ κόντρα στην Αγγλία (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί η Αγγλία να έχει την κατοχή της μπάλας και να επιχειρεί να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία, όμως προς το παρόν, βρίσκεται πίσω στο σκορ...

Οι ενδεκάδες στο Αγγλία-Σλοβακία-ThemaSports
30/06 @ 18:15

Οι ενδεκάδες στο Αγγλία-Σλοβακία

Αγγλία και Σλοβακία κοντράρονται για τη φάση των «16» στις 19:00.

ΕΞΑΛΛΟΣ ο προπονητής της Δανίας για το οφσάιντ και το πέναλτι: «Έχω κουραστεί με τους γελοίους κανόνες...»-ThemaSports
30/06 @ 16:32

ΕΞΑΛΛΟΣ ο προπονητής της Δανίας για το οφσάιντ και το πέναλτι: «Έχω κουραστεί με τους γελοίους κανόνες...»

Τη διαφορά μεταξύ του γράμματος και του πνεύματος των κανονισμών στο ποδόσφαιρο θέλησε να επιδείξει ο προπονητής της εθνικής Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ, ο οποίος σε δηλώσεις του μετά τον αποκλεισμό από τη Γερμανία στάθηκε στις αποφάσεις του VAR, που όπως είπε "έκριναν το αποτέλεσμα".

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ