Η UEFA έκανε γνωστή την τιμωρία του Ολυμπιακού για τη συμπεριφορά των οπαδών του στην "OPAP Arena" στην στο πλαίσιο του τελικού του Conference League με την Φιορεντίνα, με τους ερυθρόλευκους να καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο 15.000 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε στην "OPAP Arena" στις 29 Μαΐου την κατάκτηση του Conference League με το 1-0 επί της Φιορεντίνα, που τον έκανε την πρώτη ελληνική ομάδα με ευρωπαϊκό τρόπαιο, ωστόσο δύο εβδομάδες αργότερα ήρθαν οι ποινές στους δύο μονομάχους από πλευράς UEFA.

Αυτές αφορούσαν την συμπεριφορά των φιλάθλων των δύο ομάδων στο γήπεδο της ΑΕΚ, με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να γνωστοποιεί την Δευτέρα (17/6) πως επέβαλε στον Ολυμπιακό πρόστιμο 5.000 ευρώ για ζημιές στο γήπεδο και 10.000 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων.

Επιπλέον, η διοίκηση των ερυθρολεύκων καλείται να επικοινωνήσει με εκείνη της ΑΕΚ μέσα στις επόμενες 30 ημέρες προκειμένου να καλύψει τις ζημιές που προκλήθηκαν από τους οπαδούς της, που αφορούν σπασμένα καθίσματα, πλεξιγκλάς αλλά και τις τουαλέτες του σταδίου.

Αναλυτικά η απόφαση της UEFA:

Ποινές απέναντι στον Ολυμπιακό:

Η πειθαρχική επιτροπή της UEFA αποφάσισε:

- Να επιβάλλει πρόστιμο 5.000 ευρώ για πράξεις που προκάλεσαν ζημιές.

- Να δώσει εντολή στη διοίκηση του Ολυμπιακού να έρθει σε επαφή με την ΑΕΚ, στης οποίας το γήπεδο διοργανώθηκε ο τελικός, εντός 30 ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους υποστηρικτές του: 125 σπασμένα καθίσματα, σπασμένα πλεξιγκλάς και τις ζημιές που προκλήθηκαν στις τουαλέτες

 

- Να επιβάλλει στον Ολυμπιακό πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ για τη ρίψη αντικειμένων.

Η ποινή της Φιορεντίνα

Όσον αφορά στην έτερη φιναλίστ, Φιορεντίνα, η πειθαρχική επιτροπή της UEFA επέβαλε πρόστιμο ύψους 35.000 ευρώ στους Ιταλούς για τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί τους καθώς και για τη ρίψη αντικειμένων, ενώ τους απαγόρεψε την πώληση εισιτηρίων για τον επόμενο εκτός έδρας ευρωπαϊκο αγώνα τους, με τη συγκεκριμένη ποινή να είναι υπό διετή αναστολή.

Επιπλέον, όπως και στην περίπτωση του Ολυμπιακού, έτσι και με την Φιορεντίνα, οι αξιωματούχοι της UEFA έδωσσαν εντολή στους διοικούντες τον ιταλικό σύλλογο να επικοινωνήσουν με την ΑΕΚ για να καλύψουν τις ζημιές που προκάλεσαν οι οπαδοί στο γήπεδο, όπως τα 28 σπασμένα καθίσματα.

sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μπαρτσελόνα: Δεν εγκαταλείπει το πρότζεκτ του Ανσού Φάτι-ThemaSports
26/06 @ 14:50

Μπαρτσελόνα: Δεν εγκαταλείπει το πρότζεκτ του Ανσού Φάτι

Η Μπαρτσελόνα δεν δείχνει διατεθειμένη να εγκαταλείψει τη περίπτωση του Ανσού Φάτι και αναμένεται να δοθεί μία ακόμα ευκαιρία στον 21χρονο προκειμένου να ξαναλάμψει το άστρο του στο Καμπ Νόου

Ολυμπιακός: Αυτά ισχύουν για τον Κάρμο και την κίνηση της Πόρτο να πάρει τον Φαγέ από την Μπαρτσελόνα-ThemaSports
26/06 @ 14:15

Ολυμπιακός: Αυτά ισχύουν για τον Κάρμο και την κίνηση της Πόρτο να πάρει τον Φαγέ από την Μπαρτσελόνα

Σε προχωρημένες συζητήσεις με την Πόρτο για την απόκτηση του Νταβίντ Κάρμο βρίσκεται ο Ολυμπιακός και ο παίκτης από την πλευρά του προσπαθεί να πείσει τους "μπλε" να τον αφήσουν να συνεχίσει την καριέρα του στην πειραϊκή ομάδα.

Κατέρρευσε λόγω ζέστης ο επόπτης του αγώνα Περού-Καναδάς - Πολλά προβλήματα στο Copa America λόγω υψηλών θερμοκρασιών-ThemaSports
26/06 @ 09:39

Κατέρρευσε λόγω ζέστης ο επόπτης του αγώνα Περού-Καναδάς - Πολλά προβλήματα στο Copa America λόγω υψηλών θερμοκρασιών

Στις καθυστερήσεις του αγώνα του Περού με τον Καναδά ο επόπτης έπεσε αναίσθητος στον αγωνιστικό χώρο σοκάροντας τους πάντες.

«Καθάρισε» στο τέλος ο Λαουτάρο, στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα η Αργεντινή-ThemaSports
26/06 @ 08:03

«Καθάρισε» στο τέλος ο Λαουτάρο, στα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα η Αργεντινή

Με γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες στο 88’, η Αργεντινή επικράτησε με 1-0 της Χιλής και έκλεισε θέση για τους «8» του Κόπα Αμέρικα. Στο άλλο ματς του πρώτου ομίλου, ο Καναδάς κέρδισε (1-0) το Περού.

«Ποδοσφαιριστής ετών... 57»: Ο «αειθαλής» Μιούρα συνεχίζει την καριέρα του στην Ιαπωνία!-ThemaSports
25/06 @ 22:40

«Ποδοσφαιριστής ετών... 57»: Ο «αειθαλής» Μιούρα συνεχίζει την καριέρα του στην Ιαπωνία!

Ο Καζουγιόσι Μιούρα αποχωρεί από την Πορτογαλία για να συνεχίσει την καριέρα του στην Ιαπωνία, σε ηλικία 57 ετών!

Ασταμάτητη η Έβερτον - Νέα μεταγραφή 20 εκατομμυρίων και ανανέωση με Γιάνγκ!-ThemaSports
25/06 @ 15:56

Ασταμάτητη η Έβερτον - Νέα μεταγραφή 20 εκατομμυρίων και ανανέωση με Γιάνγκ!

Η Έβερτον προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς το μεταγραφικό της σχεδιασμό, βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση και του Ίλιμαν Εντιαγέ έναντι 20 εκατομμυρίων ευρώ από τη Μαρσέιγ, ενώ, κρατά γι' ακόμα έναν χρόνο και τον Άσλεϊ Γιανγκ!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ