Ένας όμιλος άνω – κάτω: Το Βέλγιο ηττήθηκε από τους Σλοβάκους (1-0) και παραμένει δίχως βαθμό στον 5ο όμιλο του EURO 2024. Απογοητευτική η εικόνα των «Κόκκινων Διαβόλων» που θα τα παίξουν «όλα για όλα» με Ρουμανία και Ουκρανία. Άλμα… πρόκρισης για τους εκπληκτικούς Σλοβάκους του Καλτσόνα! Τρελή «γκίνια» ο Ρομέλου Λουκάκου, ο οποίος έχανε τα άχαστα, ενώ είδε και δύο δικά του γκολ να ακυρώνονται από το VAR.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στη Φρανκφούρτη και στον απόηχο της ηχηρής επικράτησης της Ρουμανίας επί των Ουκρανών με 3-0, το Βέλγιο αγωνιζόταν με την Σλοβακία. Μία αναμέτρηση που είχε πολύ ξεκάθαρο φαβορί και αυτό ήταν η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο.

Ωστόσο, παρά το τούρμπο ξεκίνημα και την ενοχλητική αστοχία του Ρομέλου Λουκάκου (σε δύο φάσεις, στο 3’ και στο 6’), το Βέλγιο δεν κατόρθωσε να κεφαλαιοποιήσει την υπεροχή του σε προβάδισμα.

Αντίθετα, «έπαθε» ζημιά, καθώς στην πρώτη καλή επίσκεψή τους στα «καρέ» του Καστέλς, οι Σλοβάκοι προηγήθηκαν, μόλις στο 7ο λεπτό, «παγώνοντας» τους Βέλγους. Η φάση του γκολ ξεκίνησε σε ανύποπτο χρόνο από λάθος του Ντοκού, το οποίο έφερε τη μπάλα στα πόδια του Γιουράϊ Κούτσκα. Ο Σλοβάκος εκτέλεσε άμεσα. Ο Καστέλς είπε «όχι», όμως η δεύτερη ολιγωρία  του Φάες μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα προσέφερε το ριμπάουντ στον Ιβάν Σρανζ, ο οποίος από κανονική θέση έκανε το 1-0. Η φάση ελέγχθηκε το γκολ κατακυρώθηκε και οι Βέλγοι αναστατώθηκαν.

Μάλιστα τους πήρε ικανό χρόνο προκειμένου να δείξουν «σημάδια ζωής». Ο Ντε Μπρόινε ήταν πολύ κινητικός αλλά και μόνος του.  Στο 21ο λεπτό, ο Ντουμπράβκα, έκανε λανθασμένη εκτίμηση της μπάλας, απέτυχε να απομακρύνει και ο Λεάντρο Τροσάρ που έγινε αποδέκτης δεν κατάφερε από απόσταση να «πλασάρει» στην ανυπεράσπιστη εστία του Σλοβάκου.

Μάλιστα, το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με μία πραγματικά τεράστια ευκαιρία των Σλοβάκων για το 2-0. Στο 40’ ο Κούτσκα σέρβιρε μαεστρικά και ο Χαράσλιν έπιασε τρομερό σουτ στην κίνηση οποίο απέκρουσε με φοβερή δυσκολία ο Καστέλς


Ο Βέλγος κράτησε όρθια την ομάδα του και στο 42’ και πάλι ο Λουκάκου, βγήκε μεν τετ-α-τετ με τον Ντουμπράβκα, ωστόσο η επιλογή του δεν προβλημάτισε καθόλου τον έμπειρο τερματοφύλακα των «Ανθρακωρύχων»

To Βέλγιο «ευτύχησε» να βρει γκολ ισοφάρισης στο 56’ με τον… Λουκάκου, ο οποίος σκόραρε μπροστά από μία προκλητικά άδεια εστία, ωστόσο έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε από το VAR, το τέρμα ακυρώθηκε. Ρεσιτάλ γκαντεμιάς για τον θηριώδη σέντερ φορ.

Νέα μεγάλη στιγμή για το Βέλγιο στο 59’. Ο Λεάντρο Τροσάρ συνδυάστηκε υπέροχα με τον Ντε Μπρόινε, αλλά η βολίδα που επιχείρησε σταμάτησε πάνω στον Ντουμπράβκα. Στο 62’ ο Ντοκού δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Χάντσκο να επιδεικνύει αυτοθυσία και να ανακόπτει την πορεία της μπάλας πάνω στη γραμμή.

Ο χρόνος περνούσε και το Βέλγιο δεν έδειχνε ικανό (ούτε όμως τυχερό) για να πάρει αυτό που ζητούσε από το παιχνίδι. Η κλεψύδρα του χρόνου άδειαζε και έδειχνε να επιδρά με… στρεσογόνο τρόπο στην ομάδα του Τεντέσκο. Στον αντίποδα, οι Σλοβάκοι προσπαθούσαν να διατηρήσουν την ψυχραιμία και την συγκέντρωσή τους. 

Η Σλοβακία βλέποντας ότι το Βέλγιο δεν μπορούσε να αξιοποιήσει τις πολλές μεγάλες της ευκαιρίες, «ξεμύτισε» και στο 77' πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Οι δυο αλλαγές του Καλτσόνα συνδυάστηκαν με τον Σουσλόφ να κάνει το γυρισμα και τον Σουσλόφ να κερδίζει κόρνερ μετά από τακουνάκι που επιχείρησε!

Στο 86' ακόμη μια φορά η ατυχία του Λουκάκου, αλλά και το VAR έφεραν ακόμη μια φάση που καθόρισε οριστικά το ματς. Ο νεοεισελθόντας Οπεντά πήρε την μπάλα από τα αριστερά, έκανε την κούρσα και γύρισε στον Λουκάκου στο σημείο του πέναλτι και αυτός με πλασέ ισοφάρισε για το Βέλγιο!

Ωστόσο ο επιθετικός της Λειψίας στο κοντρόλ χρησιμοποίησε το χέρι κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από το VAR μέσω του οποίου το γκολ ακυρώθηκε με το 1-0 να μένει ως το τέλος!

 

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέελς - Καστάνιε, Φαές, Ντεμπάστ, Καράσκο (84' Οπεντά) - Μανγκαλά (58' Μπακαγιόκο) , Ονανά - Τροσάρ (74' Τίλεμανς), Ντοκού (84' Λουκεμπάκιο) , Ντε Μπρόινε - Λουκάκου


Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα - Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο - Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα - Σχράντς (81' Ντουρίς), Χαρασλίν (69' Στρέλετς), Μπόζενικ (69' Σουσλόφ)


LIVE:

Έναρξη αγώνα

3' Τεράστια στιγμή για το Βέλγιο! Τρομερή επέλαση του Ντοκού από τα δεξιά, ο οποίος μπήκε στην περιοχή γύρισε στον Ντε Μπρόινε πάσαρε στον Λουκάκου που έκανε κατευθείαν το πλασέ, αλλά ο Ντουμπράβκα απέκρουσε.

5' Nέα καλή στιγμή για την ομάδα του Τεντέσκο. Η μπάλα έφτασε κάθετα στον Λουκάκου, ο οποίος πλάσαρε με τον Ντουμπράβκα να αποκρούει, ενώ στη συνέχεια μπλόκαρε τη σέντρα του Τροσάρ.

7' ΓΚΟΟΟΛ η Σλοβακία σοκάρει το Βέλγιο! Ο Σχράντζ ανοίγει το σκορ από λάθος του Φαές! 

Κόντρα στη ροή του ματς οι Σλοβάκοι σοκάρουν τους ανώτερους Βέλγους.

13' Φάουλ για το Βέλγιο εκτέλεσε ο Ντε Μπρόινε με την μπάλα να φεύγει άουτ.

21' Πολύ καλή στιγμή για το Βέλγιο. Ο Ντουμπράβκα έκανε λάθος και πάσαρε στον Τροσάρ, που πήγε να πλασάρει στην κενή εστία, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

29' Κίτρινη κάρτα στον Μανγκαλά που πάτησε τον Χαρασλίν.

31' Τελική για τη Σλοβακία με τον Ρόμπερτ Μπόζενικ να υποδέχεται την μπάλα και να παίζει πλάτη τον Φαές, έκανε το σουτ, αλλά μπλόκαρε ο Καστέελς.

40' Τεράστια στιγμή για τη Σλοβακία και απίθανη επέμβαση του Καστέελς σε καταπληκτικό μονοκόμματο σουτ του Χαράσλιν! Κόρνερ για την ομάδα του Καλτσόνα.

34' Kόρνερ για το Βέλγιο από τα δεξιά αλλά είναι στο έδαφος ο Χάνσκο και δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

36' Κεφαλιά του Ονανά μετά από κόρνερ του Ντε Μπρόινε. Μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Ντουμπράβκα.

41' Κίτρινη κάρτα του Σχραντς στον Καράσκο.

 

 42' Απίθανη ευκαιρία για το Βέλγιο με την τρομερή μπαλιά του Καράσκο, με τον Λουκάκου στο τετ-α-τετ να αστοχεί!

Τέλος πρώτου ημιχρόνου! Βέλγιο-Σλοβακία 0-1 με το γκολ του Σχραντς!

46' Σέντρα στο δεύτερο ημίχρονο!

47' Πρώτη τελική για την Σλοβακία στο δεύτερο μέρος με όμορφο φαλτσαριστό σουτ του Χαρασλίν να φεύγει λίγο άουτ.

 52' Νέα τελική της Σλοβακίας με το μακρινό σουτ του Βάβρο να φεύγει άουτ.

56' ΓΚΟΟΟΛ το Βέλγιο με τον Λουκάκου! Από τη σέντρα του Τροσάρ στο δεύτερο δοκάρι, ο Ονανά πήρε την κεφαλιά και την έστρωσε στον φορ της Ρόμα που ισοφάρισε σε 1-1 με προβολή!

ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ ΤΟ ΓΚΟΛ! Ο Λουκάκου είναι πιο μπροστά την στιγμή που ο Ονανά κάνει την κεφαλιά πάσα! Παραμένει το 1-0 υπέρ της Σλοβακίας.

 58' Αλλαγή για το Βέλγιο. Ο Μανγκαλά πέρασε εκτός και έδωσε τη θέση του στον Μπακαγιόκο.

59' Μεγάλη ευκαιρία για το Βέλγιο! Ντε Μπρόινε, Λουκάκου και Τροσάρ, άλλαξαν ταχύτατα την μπάλα, ο εξτρέμ της Άρσεναλ σούταρε με το δεξί εκτός περιοχής και ο Ντουμπράβκα έπεσε στην αριστερή του γωνία και απομάκρυνε.

62' Νέα χαμένη ευκαιρία με τον Λουκάκου να στέλνει την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων με σουτ εξ επαφής!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ευκαιρία για το Βέλγιο! Ο Ντοκού έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, ο Ντουμπράβκα έδιωξε στον Μπακαγιόκο, αυτός πλάσαρε προ κενής εστίας, αλλά ο Χάνσκο, από μηχανής Θεός, απομάκρυνε και χτύπησε κιόλας στο γόνατο του Βάβρο!

69' Διπλή αλλαγή για την Σλοβακία. Ο Σουσλόφ και ο Στρέλετς αντικαθιστούν τους Χαρασλίν και Μπόζενικ αντίστοιχα.

Τρομερό πρέσινγκ των Σλοβάκων ψηλά. Δεν αφήνουν τους Βέλγουν να βγουν από την περιοχή με τον Φαές να το σπάει κερδίζοντας άουτ.

74' Αλλαγή για το Βέλγιο με τον Τίλεμανς να περνά στη θέση του Τροσάρ.

76' Κίτρινη κάρτα στον Τίλεμανς.

77' Μεγάλη στιγμή για τη Σλοβακία με τον Στρέλετς να κανει τακουνάκι από σέντρα του Πέκαρικ, αλλά ο Φαές έδιωξε σε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.

78' Σουτ του Σουσλόφ, η μπάλα άουτ.

80' Κόρνερ για το Βέλγιο. Κεφαλιά του Ονανά, απευθείας άουτ η μπάλα.

81' Αλλαγή για τη Σλοβακία. Ο σκόρερ, Ίβαν Σχραντς περνά εκτός, και ο Ντουρίς παίρνει τη θέση του.

84' Διπλή αλλαγή για το Βέλγιο. Λουκεμπάκιο αντί Ντοκού και Οπεντά αντί Καράσκο.

85' Κίτρινη κάρτα στον Λουκεμπάκιο για σκληρό φάουλ στον Χάντσκο.

86' ΓΚΟΟΟΛ το Βέλγιο! Ο Λουκάκου επιτέλους σκοράρει! 1-1 μετά από όμορφη ενέργεια του Οπεντά που έκανε από τα αριστερά γύρισε στον Λουκάκου στο σημείο του πέναλτι και αυτός με πλασέ ισοφάρισε για το Βέλγιο!

Ελέγχεται η φάση για χέρι!

Την έχει βρει ο Οπεντά! Πάει να δει τη φάση ο Τούρκος στο VAR!

Δεν θα μετρήσει το γκολ! Δεύτερο ακυρωθέν γκολ για το Βέλγιο! Υπάρχει χέρι και το 1-0 υπέρ της Σλοβακίας παραμένει.

Επτά λεπτά οι καθυστερήσεις!

 90'+1΄ ΤΡΑΓΙΚΟ σουτ του Μπακαγιόκο, άουτ!

 90'+3' Νέα τελική για το Βέλγιο με τον Ντε Μπρόινε να κάνει πλασέ το οποίο μπλόκαρε ο Καστέελς.

90'+4' Τελευταία αλλαγή και για τη Σλοβακία με τον Όμπερτ αντί του Ντούντα!

Τέλος! Η Σλοβακία νικά 1-0 το Βέλγιο και ρίχνει την πρώτη... βόμβα του Euro!

 

Βέλγιο (Ντομένικο Τεντέσκο): Καστέελς - Καστάνιε, Φαές, Ντεμπάστ, Καράσκο - Μανγκαλά, Ονανά-Τροσάρ, Ντοκού, Ντε Μπρόινε - Λουκάκου

Σλοβακία (Φραντσέσκο Καλτσόνα): Ντουμπράβκα - Πέκαρικ, Βάβρο, Σκρίνιαρ, Χάντσκο - Κούτσκα, Λομπότκα, Ντούντα - Σχράντς, Χαρασλίν, Μπόζενικ

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ
ΦΑΣΗ ΟΜΙΛΩΝ
Α’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Παρασκευή 14/6: Γερμανία-Σκωτία 5-1
Σάββατο 15/6: Ουγγαρία-Ελβετία 1-3
2η αγωνιστική – Τετάρτη 19/6
Γερμανία-Ουγγαρία (19:00)
Σκωτία Ελβετία (22:00)
3η αγωνιστική – Κυριακή 23/6
Ελβετία-Γερμανία (22:00)
Σκωτία-Ουγγαρία (22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Γερμανία 3 (5-1)
Ελβετία 3 (3-1)
Ουγγαρία 0 (1-3)
Σκωτία 0 (1-5)

Β’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική  Σάββατο 15/6
Ισπανία-Κροατία 3-0
Ιταλία-Αλβανία 2-1
2η αγωνιστική
Τετάρτη 19/6: Κροατία-Αλβανία (16:00)
Πέμπτη 20/6: Ισπανία-Ιταλία (22:00)
3η αγωνιστική – Δευτέρα 24/6
Αλβανία-Ισπανία (22:00)
Κροατία-Ιταλία (22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ισπανία 3 (3-0)
Ιταλία 3 (2-1)
Αλβανία 0 (1-2)
Κροατία 0 (0-3)

Γ’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική - Κυριακή 16/6
Σλοβενία-Δανία 1-1
Σερβία-Αγγλία 0-1
2η αγωνιστική – Πέμπτη 20/6
Σλοβενία-Σερβία (16:00)
Δανία-Αγγλία (19:00)
3η αγωνιστική – Τρίτη 25/6
Αγγλία-Σλοβενία (22:00)
Δανία-Σερβία (22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Αγγλία  3 (1-0)
Σλοβενία 1 (1-1)
Δανία 1 (1-1)
Σερβία 0 (0-1)

Δ’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική
Κυριακή 16/6: Πολωνία-Ολλανδία 1-2
Δευτέρα 17/6: Αυστρία-Γαλλία (22:00)
2η αγωνιστική – Παρασκευή 21/6
Πολωνία-Αυστρία (19:00)
Ολλανδία-Γαλλία (22:00)
3η αγωνιστική – Τρίτη 25/6
Ολλανδία-Αυστρία (19:00)
Γαλλία-Πολωνία (19:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ολλανδία 3 (2-1)
Πολωνία 0 (1-2)
Γαλλία
Αυστρία

Ε΄ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική – Δευτέρα 17/6
Ρουμανία-Ουκρανία 3-0
Βέλγιο-Σλοβακία 0-1
2η αγωνιστική
Παρασκευή 21/6: Σλοβακία-Ουκρανία (16:00)
Σάββατο 22/6: Βέλγιο-Ρουμανία (22:00)
3η αγωνιστική Τετάρτη 26/6
Σλοβακία-Ρουμανία (19:00)
Ουκρανία-Βέλγιο (19:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
Ρουμανία 3 (3-0)
Σλοβακία 3 (1-0)
Βέλγιο 0 (0-1)
Ουκρανία 0 (0-3)

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ
1η αγωνιστική – Τρίτη 18/6
Τουρκία-Γεωργία (19:00)
Πορτογαλία-Τσεχία (22:00)
2η αγωνιστική – Σάββατο 22/6
Γεωργία-Τσεχία (16:00)
Τουρκία-Πορτογαλία (19:00)
3η αγωνιστική – Τετάρτη 26/6
Γεωργία-Πορτογαλία (22:00)
Τσεχία-Τουρκία (22:00)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
-
-
-
-

Τα κριτήρια ισοβαθμίας στους ομίλους:
1. Συνολικοί βαθμοί στα μεταξύ τους
2. Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους
3. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους
4. Συνολική διαφορά τερμάτων
5. Συνολικά γκολ υπέρ
6. Αν οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες αγωνίζονται αντίπαλες στην τελευταία αγωνιστική, τότε η τελική κατάταξη ορίζεται με διαδικασία πέναλτι μετά τα 90′.
7. Χαμηλότεροι Πόντοι Fair Play (κίτρινη κάρτα = 1 πόντος, κόκκινη κάρτα = 3 πόντοι, δύο κίτρινες κάρτες σε έναν αγώνα = 3 πόντοι)
8. Υψηλότερη θέση στην προκριματική φάση
Κριτήρια για τις καλύτερες τρίτες:
1. Πόντοι
2. Διαφορά τερμάτων
3. Καλύτερη επίθεση
4. Περισσότερες νίκες
5. Χαμηλότεροι πόντοι Fair Play
6. Συνολική Βαθμολογία Προκριματικών EURO

Οι διασταυρώσεις στα νοκ άουτ:

 

Tags
EURO
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σλοβακία-Ρουμανία: Έτοιμες να γευτούν το... μπισκότο της πρόκρισης!-ThemaSports
26/06 @ 08:51

Σλοβακία-Ρουμανία: Έτοιμες να γευτούν το... μπισκότο της πρόκρισης!

Σλοβακία και Ρουμανία κοντράρονται γνωρίζοντας πως με ισοπαλία, θα περάσουν χέρι-χέρι στα νοκ άουτ του Euro.

Ουκρανία-Βέλγιο: Σπουδαία μάχη για την πρόκριση στα νοκ άουτ-ThemaSports
26/06 @ 08:36

Ουκρανία-Βέλγιο: Σπουδαία μάχη για την πρόκριση στα νοκ άουτ

Η Ουκρανία κοντράρεται με το Βέλγιο για την 3η και τελευταία αγωνιστική του 5ου ομίλου (19:00), με τη νικήτρια του ματς -αν υπάρξει- να εξασφαλίζει εισιτήριο για τους «16» του Euro 2024.

Τσεχία-Τουρκία: Μονόδρομος η νίκη για τους πρώτους, περνά ακόμα και με ήττα υπό προϋποθέσεις η ομάδα του Μοντέλα-ThemaSports
26/06 @ 08:05

Τσεχία-Τουρκία: Μονόδρομος η νίκη για τους πρώτους, περνά ακόμα και με ήττα υπό προϋποθέσεις η ομάδα του Μοντέλα

Η Τσεχία αντιμετωπίζει την Τουρκία σε ένα κομβικό παιχνίδι για την πρόκριση στους «16» του Euro 2024, με τους τυπικά γηπεδούχους να ψάχνουν μόνο τη νίκη για την παραμονή τους στη διοργάνωση.

Euro 2024: Η κατάταξη των τρίτων μετά την ολοκλήρωση του τρίτου ομίλου, αποκλείστηκε η Κροατία-ThemaSports
26/06 @ 00:05

Euro 2024: Η κατάταξη των τρίτων μετά την ολοκλήρωση του τρίτου ομίλου, αποκλείστηκε η Κροατία

Ο τρίτος όμιλος ολοκληρώθηκε και η Σλοβενία τερμάτισε τρίτη πίσω από τη Δανία με βάση την καλύτερη θέση από το ranking των προκριματικών, ωστόσο αμφότερες κατάφεραν να προκριθούν στους "16" του Euro 2024.

Άντεξε η Δανία, πέρασε στους «16» και πέταξε εκτός την Σερβία!-ThemaSports
25/06 @ 23:59

Άντεξε η Δανία, πέρασε στους «16» και πέταξε εκτός την Σερβία!

Η Δανία πήρε το 0-0 που της έφτανε, αντέχοντας στην πίεση της Σερβίας, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» και άφησε εκτός συνέχειας τη Σερβία, η οποία αποχαιρέτησε το Euro 2024.

Πέρασαν σβηστά και... χέρι-χέρι στους «16» οι Αγγλία και Σλοβενία-ThemaSports
25/06 @ 23:57

Πέρασαν σβηστά και... χέρι-χέρι στους «16» οι Αγγλία και Σλοβενία

Σ' ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, η Αγγλία -που προβλημάτισε εκ νέου- και η Σλοβενία έμειναν στο 0-0 και προκρίθηκαν ως 1η και 3η στους «16».

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ