Η διοίκηση της ΑΕΚ παρουσίασε σήμερα το πρωί, τον νέο της προπονητή, Χουάν Φεράντο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πρώτος πήρε τον λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου: «Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε στην παρουσίαση του νέου μας προπονητή, Χουάν Φεράντο. Η παρουσίαση θα γίνει από τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας, μας, Τσάβι Ρόκα. Προτού αρχίσουμε, να μεταφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους και γενικότερα σε όλο το οικοδόμημα του ΑΠΟΕΛ για τον αδόκητο χαμό του κ. Ιορδάνους».

ΤΣΑΒΙ ΡΟΚΑ (Τεχνικός Διευθυντής ΑΕΚ)

«Είμαστε εδώ για να παρουσιάσουμε τον νέο μας προπονητή. Δεν θα πω πολλά, θα είμαι σύντομος, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι περισσότερο θέλετε να ρωτήσετε τον νέο μας προπονητή που είναι το νέο πρόσωπο στην ομάδα. Πιστεύω ότι επιλέξαμε έναν άνθρωπο που είναι δυνατότερος από το προφίλ μας για να μας βοηθήσει να εκπληρώσουμε τους στόχους μας, για να βελτιωθούμε όπως προσπαθούμε κάθε χρόνο για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Είμαι σίγουρος ότι όλα θα πάνε καλά και ότι θα είμαστε σε θέση να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο, να πάρουμε τις νίκες και το πιο σημαντικό, να διεκδικήσουμε όλους μας τους στόχους όπως κάνουμε πάντοτε. Καλωσόρισες Χουάν».

Ερωτήσεις:

Γιατί επέλεξε τον Χουάν Φεράντο: «Το αποφάσισα μετά που είχαμε επαφή, μετά από καιρό. Έχει αποκομίσει εμπειρίες από διαφορετικές χώρες, ήταν και στην Ελλάδα και ξέρει την κουλτούρα. Ξέρω την ποιότητα του ως άνθρωπο και ως προπονητή. Κάθε σεζόν προκύπτουν νέες ανάγκες και γι' αυτό αποφάσισα να φέρω τον Χουάν Φεράντο».

Για τους Τόνγκια και Πονς και αν είναι κοντά στην απόκτηση του Καμπρέρα: «Για τον Πονς και τον Τόνγκια, τους έχουμε κάνει προτάσεις και θέλουμε να τους κρατήσουμε, ήταν σημαντικοί. Είναι δύο παιδιά που έχουν διαφορετική ιδέα, προσπαθούν να βρουν πρόταση από προηγμένα πρωταθλήματα. Η πόρτα παραμένει ανοικτή. Ο κόσμος με ρωτά γιατί δεν παίρνουμε άλλους, προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο μέχρι να αποφασίσουν. Το ξέρουν και οι ίδιοι ότι είμαστε εδώ και τους περιμένουμε, γιατί ξέρουμε τι μπορούν να προσφέρουν. Ο Καμπρέρα παραμένει στην επικαιρότητα, χωρίς να πούμε κάτι εμείς. Έχει καλό προφίλ, είναι καλός παίκτης και μας ενδιαφέρουν οι καλοί παίκτες. Όμως δεν είναι εύκολη περίπτωση. Δεν μπορείς να φτιάξεις μία ομάδα με μεγάλο ρόστερ αν δεν προκριθείς στην Ευρώπη, καθώς θα μένουν πολλοί εκτός. Είναι δύσκολο να φέρεις καλούς παίκτες τέλη Ιουνίου. Μπορεί να περάσεις ομίλους, μπορεί και όχι. Δεν ήταν θέμα έλλειψης μεγάλου ρόστερ που χάσαμε το πρωτάθλημα. Το πιο σημαντικό είναι οι παίκτες που αρχίζουν την σεζόν και όχι ο Ιανουάριος. Με αυτούς πρέπει να δουλέψουμε και μέχρι στιγμής πάμε  πολύ καλά».

Για το θέμα που προέκυψε με Μιλίτσεβιτς και Άρη: «Δεν νομίζω ότι είναι η καλύτερη στιγμή για να τοποθετηθώ για αυτό το θέμα. Ο ίδιος ο σύλλογος το χειρίστηκε το συγκεκριμένο θέμα. Απλά θέλω να σας πω ότι ουσιαστικά, είμαι στην 8η σεζόν στην ομάδα, ήρθα πριν δέκα χρόνια όταν συναντήθηκα με τον Εύμαιο και τον πρόεδρο Άντρο Καραπατάκη και από εκείνη την στιγμή, από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε, πρέπει να πω ότι πάντα σαν ΑΕΚ λέμε την αλήθεια. Στο ποδόσφαιρο, όπως και γενικότερα στη ζωή, πρέπει να ακολουθάς κάποιες αρχές, κάποιες αξίες κι εμείς είμαστε περήφανοι που είμαστε πάντα ειλικρινείς και το έχουμε αποδείξει από την πρώτη στιγμή που βρισκόμαστε στην ομάδα της ΑΕΚ».

ΧΟΥΑΝ ΦΕΡΑΝΤΟ (προπονητής ΑΕΚ)

«Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα, είναι για μένα μεγάλη ευχαρίστηση το ότι βρίσκομαι εδώ και έχω αυτή την υπεροχή ευκαιρία. Ευχαριστώ πρώτα απ' όλα για την εμπιστοσύνη, τον πρόεδρο και τον Τσάβι. Τώρα αρχίζουμε δουλειά, είμαστε στη φάση για να ξεκινήσουμε την προετοιμασία για τη νέα περίοδο και ο στόχος μας είναι να έχουμε μία υπέροχη σεζόν και είμαστε έτοιμοι. Είμαστε χαρούμενοι και θετικοί για τη σεζόν που θα ξεκινήσει σε λίγο καιρό».

Ερωτήσεις:

Για τη φιλοσοφία του και το ότι αντικαθιστά έναν προπονητή με τον οποίο η ομάδα διεκδίκησε τον τίτλο μέχρι το τέλος: «Η φιλοσοφία μου είναι να προετοιμάζω την ομάδα για να κερδίζει κάθε παιχνίδι. Οι παίκτες να το απολαμβάνουν και έτσι να είμαστε πιο κοντά στον στόχο. Είμαι τυχερός γιατί είμαι κοντά στον Τσάβι και επιλέγουμε παίκτες για να μας βοηθήσουν. Δεν μετράει τι έγινε στο παρελθόν, υπάρχουν νέοι στόχοι. Το πιο σημαντικό είναι το τώρα, να πιάσουμε δουλειά για τη νέα σεζόν. Ξέρω σε ποια ομάδα έρχομαι όμως το πιο σημαντικό είναι το παρόν.

Για την πρόταση της ΑΕΚ: «Αποδέχθηκα εύκολα την πρόταση. Έχουμε τις ίδιες ιδέες με τον Τσάβι για το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ έχει κάνει τρομερά βήματα τα τελευταία δέκα χρόνια. Σε λιγότερο από 24 ώρες αποδέχθηκα την πρόταση».

Για το ότι δούλεψε σε διαφορετικές χώρες και για το πρόβλημα υγείας που είχε στο παρελθόν: «Δουλεύοντας σε διαφορετικές χώρες σίγουρα είναι δύσκολο, όμως σαν πρώτος προπονητής λίγο πολύ το ποδόσφαιρο είναι ίδιο. Αλλά στην Ελλάδα και στην Κύπρο οι οπαδοί είναι πιο κοντά στις ομάδες. Το πρόβλημα υγείας ήταν δύσκολη στιγμή για μένα, αλλά το σημαντικό είναι το τώρα και τα πράγματα που έρχονται στη ζωή».

Για το αγωνιστικό πλάνο του και τι θα προσθέσει στην ΑΕΚ της νέας σεζόν σε σχέση με πέρσι: «Η περσινή σεζόν ήταν απίστευτη, όμως γενικά τα τελευταία χρόνια έχει εξαιρετική πορεία. Πέρσι έχασε το πρωτάθλημα στην ισοβαθμία και πρόπερσι έφτασε στους «16» του Κόνφερενς Λιγκ. Είναι μία πρόκληση για μένα. Είναι ομάδα με ξεκάθαρο πλάνο και στόχος μου είναι να είμαι μέρος του πλάνου. Αν το απολαμβάνουν οι παίκτες, το απολαμβάνει και ο κόσμος. Στόχος μου είναι να δουλέψω τακτικά και στις λεπτομέρειες».

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη Τύπου στο πιο κάτω βίντεο - Πατήστε ΕΔΩ

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εκπολό: «Επέλεξα την ΑΕΚ για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα»  (Βίντεο)-ThemaSports
26/06 @ 12:55

Εκπολό: «Επέλεξα την ΑΕΚ για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα» (Βίντεο)

Οι πρώτες δηλώσεις του Εκπολό σαν παίκτης της ΑΕΚ

Δημητρίου: «Πάμε με όσους έχουμε για να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται» - Τι είπε για Καμπρέρα, Βιγιαφάνιες-ThemaSports
25/06 @ 11:28

Δημητρίου: «Πάμε με όσους έχουμε για να προετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται» - Τι είπε για Καμπρέρα, Βιγιαφάνιες

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για την προετοιμασία, την πρώτη προπόνηση, το φιλικό με ΑΠΟΕΛ και τα μεταγραφικά.

Δημητρίου:« Στην πορεία της χρονιάς αποδεικνύεται αν ήταν ηχηρή ή όχι μια μεταγραφή»-ThemaSports
25/06 @ 10:07

Δημητρίου:« Στην πορεία της χρονιάς αποδεικνύεται αν ήταν ηχηρή ή όχι μια μεταγραφή»

Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΚ, Κυριάκος Δημητρίου, ο οποίος μίλησε για όλα όσα αφορούν την ομάδα του.

Εξέλιξη από Ισπανία που... δεν ήθελε η ΑΕΚ για Πέρε Πονς-ThemaSports
23/06 @ 22:35

Εξέλιξη από Ισπανία που... δεν ήθελε η ΑΕΚ για Πέρε Πονς

Τελικά, η Εσπανιόλ δεν έκανε το... χατίρι της ΑΕΚ Λάρνακας.

Ξεκαθαρίζει σύντομα για Πέρε Πονς - Έτοιμο το... Plan B σε περίπτωση «ναυαγίου»-ThemaSports
23/06 @ 17:15

Ξεκαθαρίζει σύντομα για Πέρε Πονς - Έτοιμο το... Plan B σε περίπτωση «ναυαγίου»

Σύντομα αναμένεται να ξεκαθαρίσει η περίπτωση του Πέρε Πονς...

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ