Τρομερή πρεμιέρα για τη Γερμανία, η οποία έκανε φύλλο και φτερό τη Σκωτία διαλύοντάς την με 5-1 και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στην εκκίνηση του Euro 2024.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Γερμανία πέντε αστέρων!

Τα «πάντσερ» έκαναν εκκωφαντική πρεμιέρα στο Euro 2024, διαλύοντας με το εμφατικό 5-1 τη Σκωτία.

Απολαυστική εμφάνιση από την ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, η οποία έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση και έδειξε γιατί θεωρείται από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Πλουραλισμός στο σκοράρισμα και πέντε διαφορετικοί σκόρερ για τη Γερμανία, με τους Βιρτς, Μουσιάλα, Χάβερτς, Φίλκρουγκ και Τσαν να βρίσκουν δίχτυα, ενώ το γκολ της Σκωτίας ήρθε από άλλον έναν Γερμανό, αφού ο Ρίντιγκερ σκόραρε στα δίχτυα της ομάδας του.

Γερμανία-Ουγγαρία και Σκωτία-Ελβετία οι αγώνες της 2ης αγωνιστικής για τον 1ο όμιλο και ενώ αύριο διεξάγεται το Ουγγαρία-Ελβετία.

Το ματς

Πολύ δυνατά μπήκε η Γερμανία στο πρώτο ημίχρονο και δικαίωσε όλους όσοι την αποκαλούν ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης.

Μόλις στο 10’ η ομάδα του Νάγκελσμαν άνοιξε το σκορ, με τον Κίμιχ να σπάει στον Βιρτς, ο οποίος έπιασε το πλασέ στην κίνηση, με τον Γκαν να μην μπορεί να βάλει καλά το χέρι του και η μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Με τον ίδιο ρυθμό συνέχισαν οι γηπεδούχοι, με την Σκωτία να μην μπορεί να κάνει και πολλά, παίζοντας κυρίως στις αντεπιθέσεις.

Κάπως έτσι στο 19’ ήρθε φυσιολογικά το 2-0 όταν ο Γκιντογκάν έκανε μια πολύ ωραία κάθετη στον Χάβερτς, εκείνος έσπασε στον Μουσιάλα, ο οποίος κεραυνοβόλησε την εστία του Γκαν για να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην ομάδα του!

Στο 25ο λεπτό ο Τουρπάν έδειξε την άσπρη βούλα μετά από ανατροπή του Μουσιάλα, αλλά το VAR τον φώναξε και έδειξε τελικά φάουλ εκτός περιοχής, διορθώνοντας έτσι μια λανθασμένη απόφαση του Γάλλου διαιτητή. Το μομέντουμ ανήκε στα «πάντσερ», που ήλεγχαν απόλυτα τον αγώνα.

Στο 42ο λεπτό η Γερμανία είχε μια απίστευτη ευκαιρία, όταν ο Γκιντογκάν έκανε την κεφαλιά, ο Γκαν έδιωξε προσωρινά, ο χαφ της Μπρατσελόνα πήγε να πάρει το ριμπάουντ και ο Πόρτιους πήγε με τα δύο πόδια πάνω στον αντίπαλο του!

Η φάση ελέγχθηκε από το VAR, με τον Τουρπάν σωστά να δείχνει την κόκκινη κάρτα στον Πόρτιους αλλά και πέναλτι στους Γερμανούς.

Κάπως έτσι ο Χάβερτς στο 45+1’ έγραψε το 3-0 από την άσπρη βούλα, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια με ισχυρό προβάδισμα.

Η Σκωτία στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους προσπάθησε να πάρει μέτρα στο γήπεδο, αλλά χωρίς να καταφέρει κάτι το ιδιαίτερο. Γρήγορα η Γερμανία ανέβηκε και άρχισε να γίνεται απειλητική. Οι δυο προπονητές έκαναν αλλαγές και έδωσαν ανάσες στους παίκτες, με του Νάγκελσμαν βέβαια να είναι πιο πετυχημένες.

Και αυτό διότι έβαλε στο ματς τον Φίλκρουγκ ο οποίος στο 68’ με απίστευτο σουτ από την περιοχή, ξεχείλωσε το σκορ για το 4-0 της Γερμανίας. Η Σκωτία φαινόταν… παραδομένη και οι Γερμανοί συνέχιζαν το… βιολί τους. Ο ίδιος παίκτης στο 76’ έκανε το 5-0, αλλά το γκολ δεν μέτρησε σωστά για οφσάιντ.

Τα λεπτά περνούσαν, ο ρυθμός ήταν ο ίδιος με τους Γερμανούς να δείχνουν ασταμάτητοι και να έχουν τη μια ευκαιρία μετά την άλλη. Η Σκωτία κατάφερε να μειώσει στο 87' όταν ο Ρίντιγκερ άθελά του έστειλε την μπάλα στην εστία της ομάδας του. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Τσαν στο 90+3' και διαμόρφωσε το τελικό 5-1!

MVP: Ο Τζαμάλ Μουσιάλα έκανε πράματα και θάματα, όντας ο κορυφαίος της Γερμανίας. Βρήκε δίχτυα και ταλαιπώρησε ιδιαίτερα την άμυνα της Σκωτίας, πραγματοποιώντας εκπληκτική εμφάνιση.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελσταντ, Κρόος (80' Τζαν), Άντριχ (46' Γκρος), Μουσιάλα (74' Μίλερ), Γκιντογκάν, Βιρτς (63' Σανέ), Χάβερτς (63' Φίλκρουγκ)

ΣΚΩΤΙΑ: Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Μακτόμινεϊ, Τίερνι, Μαγκίν (67' Μακλίν), Μαγκρέγκορ (67' Γκίλμουρ), Άνταμς (46' Χάνλεϊ), Κρίστι (82' Σακλάντ), Χέντρι, Πόρτεους

Πηγή: sport-fm.gr

Η LIVE ενημέρωση από το ThemaSports.com

90΄+3΄ ΓΚΟΛ για τη Γερμανία! 5-1 με εξαιρετικό πλασέ του Τσαν έξω από την περιοχή...

87΄ ΓΚΟΛ η Σκωτία! Ο Ρίντιγκερ στην προσπάθεια να απομακρύνει την μπάλα με κεφαλιά, την έστειλε κατά λάθος στα δίχτυα της ομάδας του για το 4-1.

86΄ Δυνατό σουτ του Σανέ, πάνω από τα δοκάρια.

76΄ Σκοράρει η Γερμανία ξανά με τον Φίλκρουγκ, αλλά το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ, μετά από έλεγχο στο VAR.

68΄ ΓΚΟΟΟΛΛ η Γερμανία! Σουτάρα του Φίλκρουγκ μέσα από την περιοχή, νικάει τον Γκαν για το 4-0!

62΄ Κίτρινη ο Τα.

57΄ Σουτ του Βίρτς, πάνω από τα δοκάρια η μπάλα.

51΄ Δυνατό μακρινό σουτ του Ρίντιγκερ, αποκρούει σε κόρνερ ο Γκαν.

48΄ Κίτρινη ο Ράλστον.

45΄+1΄ ΓΚΟΟΟΛΛ για τη Γερμανία, 3-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Χάβερτς!

45΄ Πέναλτι για τη Γερμανία και κόκκινη στον Πόρτιους! Με δέκα η Σκωτία για το υπόλοιπο του αγώνα...

42΄ Τεράστια φάση για τη Γερμανία! Σέντρα στην περιοχή, ο Γκιντογκάν έκανε την κεφαλιά, ο Γκαν απέκρουσε προσωρινά, ο χαφ της Μπρατσελόνα πήγε να πάρει το ριμπάουντ και ο Πόρτιους τον ανέτρεψε! Γίνεται έλεγχος από το VAR για πέναλτι.

40΄ Σέντρα σουτ του Ρίντιγκερ, η μπάλα στην αγκαλιά του Γκαν.

31΄ Κίτρινη κάρτα ο Άντριχ. Πρώτη στο παιχνίδι.

28΄ Εκτέλεσε το φάουλ ο Χάβερτς, αλλά μπλόκαρε ο Γκαν.

26΄ Δεν υπάρχει πέναλτι τελικά! Μετά από εξέταση του VAR, ο Τουρπάν έδωσε φάουλ για τη Γερμανία...

25΄ Πέναλτι για τη Γερμανία! Για ανατροπή του Μουσιάλα από τον Κρίστι. Εξετάζεται η φάση από το VAR...

19΄ ΓΚΟΟΟΛΛ η Γερμανία! Πάσα του Χάβερτς στον Μουσιάλα, ο οποίος κεραυνοβόλησε την εστία του Γκαν για το 2-0!

10΄ ΓΚΟΟΟΛΛ για τη Γερμανία! Υπέροχη αλλαγή του Κρόος, ο Κίμιχ σπάει στον Βιρτς, ο οποίος πιάνει το πλασέ στην κίνηση, με τον Γκαν να μην μπορεί να βάλει καλά το χέρι του και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γερμανία (Γιούλιαν Νάγκελσμαν): Νόιερ, Κίμιχ, Ρίντιγκερ, Τα, Μίτελστεντ, Κρόος, Άντριχ, Μουσιάλα, Γκιντογκάν, Βιρτς, Χάβερτς.

Στον πάγκο: Μπάουμαν, Τερ Στέγκεν, Ράουμ, Γκρος, Φίλκρουγκ, Φίχριχ, Μίλερ, Μπάιερ, Σλότερμπεκ, Άντον, Σανέ, Χένριχς, Κοχ, Τσαν, Ουντάβ.

Σκωτία (Στιβ Κλαρκ): Γκαν, Ράλστον, Ρόμπερτσον, Μακτόμινεϊ, Τίερνι, Μαγκίν, Μαγκρέγκορ, Άνταμς, Κρίστι, Χέντρι, Πόρτεους.

Στον πάγκο: Κέλι, Κλαρκ, Χάνλεϊ, Σάνκλαντ, Γκίλμουρ, Κούπερ, Άρμστρονγκ, Μόργκαν, Κόνγουεϊ, Τζακ, ΜακΚρόρι, ΜακΛιν, Τέιλορ, Φόρεστ, ΜακΚένα.

Διαιτητής: Κλεμάν Τουρπάν (Γαλλία), VAR: Ζερόμ Μπρισάρ.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νοκ-άουτ για Ολλανδία ο Εμπαπέ!-ThemaSports
18/06 @ 13:41

Νοκ-άουτ για Ολλανδία ο Εμπαπέ!

Χωρίς το μεγάλο της αστέρι θα παραταχθεί στο ντέρμπι του ομίλου η Γαλλία.

Ντεσάν: «Καλή αρχή, αλλά δεν θα το πάρουμε και πάνω μας»-ThemaSports
18/06 @ 10:25

Ντεσάν: «Καλή αρχή, αλλά δεν θα το πάρουμε και πάνω μας»

Συγκρατημένος ο Ντιντιέ Ντεσάν για το νικηφόρο ξεκίνημα της Γαλλίας στο Euro

Euro 2024, Εμπαπέ μετά τον τραυματισμό στη μύτη: "Καμία ιδέα για μάσκες;"-ThemaSports
18/06 @ 09:30

Euro 2024, Εμπαπέ μετά τον τραυματισμό στη μύτη: "Καμία ιδέα για μάσκες;"

Ο Κιλιάν Εμπαπέ με ανάρτησή του στο Twitter ρώτησε τους ακολούθους του, αν έχουν ιδέα για κάποια μάσκα. Έτσι, αντέδρασε μετά τον τραυματισμό στη μύτη

Euro 2024, Γαλλία: Δεν υποβάλλεται άμεσα σε επέμβαση ο Εμπαπέ, με μάσκα μετά την θεραπεία-ThemaSports
18/06 @ 09:15

Euro 2024, Γαλλία: Δεν υποβάλλεται άμεσα σε επέμβαση ο Εμπαπέ, με μάσκα μετά την θεραπεία

Δεν θα χρειαστεί να προβεί σε χειρουργική επέμβαση άμεσα ο Κιλιάν Εμπαπέ και σύμφωνα με την γαλλική Ομοσπονδία θα φοράει προστατευτική μάσκα στα επόμενα παιχνίδια της Γαλλίας, μετά από έναν συγκεκριμένο χρόνο θεραπείας

Το δεύτερο ακυρωθέν γκολ του Λουκάκου: Ο αισθητήρας της μπάλας έδειξε το χέρι του Οπεντά!-ThemaSports
17/06 @ 21:49

Το δεύτερο ακυρωθέν γκολ του Λουκάκου: Ο αισθητήρας της μπάλας έδειξε το χέρι του Οπεντά!

Ο Λουκάκου έστειλε ξανά την μπάλα στα δίχτυα της Σλοβακίας, αλλά και αυτό το γκολ του ακυρώθηκε, με τον αισθητήρα της μπάλας να δείχνει χέρι του Οπεντά!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ