Σύμφωνα με πληροφορίες το τριφύλλι ενεργοποιεί την συμφωνία του με τον Ουρουγουανό προπονητή που είναι θέμα χρόνου να έρθει στην Ελλάδα, από τη στιγμή που δεν απέδωσαν ούτε οι τελευταίες επαφές για την υπέρβαση με τον Μαουρίσιο Σάρι.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ονειρο ήταν και πάει ο σπουδαίος Ιταλός Μαουρίτσιο Σάρι, για τον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο εν γένει, με τις τελευταία εξελίξεις να φέρνουν προ των πυλών του πάγκου του τριφυλλιού τον Ουρουγουανό Ντιέγκο Αλόνσο. 

 

Ο Αλόνσο έρχεται άμεσα στη χώρα μας για την επισημοποίηση της ήδη υπάρχουσας συμφωνία του με τους πράσινους. Και δη τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας, Γιάννη Παπαδημητρίου, του οποίου αποτελεί προσωπική επιλογή. 

 
 

Για την ακρίβεια ο Αλόνσο ήταν εδώ και καιρό η πρώτη και βασική του εισήγηση, μια και η υπέρβαση με τον Σάρι ήταν κάτι διαφορετικό που προέκυψε στο σύλλογο και δεν αποτέλεσε προϊόν σκάουτινγκ ασφαλώς ένας προπονητής όπως ο Ιταλός με την εμβέλεια που έχει στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. 

 

Ο 65χρονος Ιταλός «προφεσόρ» απάντησε ευγενικά «no» στους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού στην τελευταία επαφή των δύο πλευρών μέσα στο Σαββατοκύριακο, με συνέπεια η υπέρβαση που πάλεψαν οι πράσινοι να μην ολοκληρωθεί, με τον Σάρι να επικαλείται εκ νέου τα οικογενειακό του ζητήματα αλλά επί της ουσίας να μην πείθεται από την προοπτική της χώρας μας και το επίπεδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αλλωστε, μόνο μία φορά έχει δουλέψει εκτός Ιταλίας κι αυτή ήταν για το Λονδίνο, την Πρέμιερ Λιγκ και την Τσέλσι….

Ο Παναθηναϊκός ήταν αναγκασμένος εκ των πραγμάτων να κινηθεί παράλληλα για να μην μείνει ξεκρέμαστος κι έτσι κύκλωσε την επιλογή του τεχνικού διευθυντή του. Ο Παπαδημητρίου έχει σκανάρει πολύ καιρό τον Αλόνσο, πιστεύει πολύ στο προπονητικό του προφίλ κι έτσι ο Ουρουγουανός θα αποτελέσει το νέο προπονητή των πράσινων υπογράφοντας και τυπικά το συμβόλαιό του στις αρχές της εβδομάδας. 

 

Ο Αλόνσο είναι ένας προπονητής που του αρέσει το άμεσο και το κάθετο ποδόσφαιρο. Θέλει λίγες και γρήγορες επαφές των παικτών με τη μπάλα, δεν τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κατοχή της μπάλας, αλλά δίνει μεγάλη σημασία στην οργάνωση, τις αποστάσεις και τις μεταβάσεις (τρανζίσιον). 

Ο 49χρονος τεχνικός έχει στο παλμαρέ του μία εξαιρετική πορεία στο Μεξικό τόσο με την Πατσούκα (2014-2018, πρωτάθλημα 2016, Champions League CONCACAF το 2017) όσο και με την Μοντερέι (Champions League CONCACAF του 2018). Κατόπιν βρέθηκε στον πάγκο της Ίντερ Μαϊάμι στο MLS με καλά αποτελέσματα, που του έδωσαν και τη δουλειά στην Εθνική Ουρουγουάης. Ο Αλόνσο οδήγησε τη «σελέστε» στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022, όπου αποκλείστηκε στο όριο στη φάση των ομίλων, ενώ τον περασμένο Οκτώβριο διαδέχθηκε τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο της Σεβίλης.

Από τη Σεβίλλη αποχώρησε τον περασμένο Δεκέμβριο χωρίς νίκη στο ενεργητικό του, αλλά σε μία «άρρωστη» κατάσταση ποδοσφαιρικά από το ξεκίνημα της σεζόν, μένοντας μόλις 67 ημέρες στον πάγκο της. Μετά τη Σεβίλλη σειρά παίρνει ο Παναθηναϊκός. 

 

 

sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τέλος από την ΑΕΚ ο Χιώτης - Το μήνυμα του-ThemaSports
08/07 @ 14:18

Τέλος από την ΑΕΚ ο Χιώτης - Το μήνυμα του

Την αποχώρηση του από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ (ώστε ν’ ακολουθήσει πιθανότατα τον Χρήστο Κόντη στη Σαουδική Αραβία) ανακοίνωσε ο Διονύσης Χιώτης.

Θεωρούν δεδομένο τον υποβιβασμό της Λαμίας και... θέμα χρόνου την απόλυση Σατσιά! (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)-ThemaSports
07/07 @ 16:11

Θεωρούν δεδομένο τον υποβιβασμό της Λαμίας και... θέμα χρόνου την απόλυση Σατσιά! (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)

Σημερινό (07/07) δημοσίευμα της ελλαδικής εφημερίδας Sportime, θεωρεί δεδομένο τον... υποβιβασμό της Λαμίας στο πρωτάθλημα της Superleague της νέας περιόδου, αλλά και... θέμα χρόνου την απόλυση του Κύπριου προπονητή της ομάδας, Μαρίνου Σατσιά.

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής-ThemaSports
06/07 @ 19:54

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής

Χωρίς τα βασικά φορ, εξτρέμ, χαφ και μπακ ο βαρύς Παναθηναϊκός δεν έκανε φάση όπως και στο προηγούμενο φιλικό και η Μπραουνσβάιγκ τον νίκησε με 1-0.

Η απροσεξία και τα… μποφόρ οδήγησαν την ΑΕΚ σε φιλική ήττα (4-1), από την Κλαμπ Μπριζ -ThemaSports
06/07 @ 17:37

Η απροσεξία και τα… μποφόρ οδήγησαν την ΑΕΚ σε φιλική ήττα (4-1), από την Κλαμπ Μπριζ

Σε μία φιλική αναμέτρηση 120 λεπτών, που πρωταγωνιστικό ρόλο είχε ο… αέρας, η ΑΕΚ ηττήθηκε από την Κλαμπ Μπριζ (06/07, 4-1). Το ανεπίσημο ντεμπούτο του πραγματοποίησε κάτω από τα «κιτρινόμαυρα» γκολπόστ, ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι.

Η Ένωση εξετάζει και το ενδεχόμενο δανεισμού του Κορέα, σύμφωνα με το Sky Sport Italia-ThemaSports
06/07 @ 15:49

Η Ένωση εξετάζει και το ενδεχόμενο δανεισμού του Κορέα, σύμφωνα με το Sky Sport Italia

Ο Χοακίν Κορέα φαίνεται πως είναι για την ΑΕΚ ο μεγαλύτερος μεταγραφικός της πόθος για την επίθεση, με τους Ιταλούς και συγκεκριμένα το Sky Sport να αναφέρουν σε σημερινό τους δημοσίευμα ότι μία από τις φόρμουλες απόκτησης του Αργεντινού είναι δανεισμός.

Αυτά ισχύουν με Τσέριν και Σπόραρ: Οι ενδιαφερόμενες, η προεδρική επιθυμία και τα 1.5 εκατ. ευρώ-ThemaSports
06/07 @ 13:26

Αυτά ισχύουν με Τσέριν και Σπόραρ: Οι ενδιαφερόμενες, η προεδρική επιθυμία και τα 1.5 εκατ. ευρώ

Δεδομένα στο στόχαστρο των Μπολόνια και Ουντινέζε βρίσκεται ο Άνταμ Τσέριν, με ποιες προϋποθέσεις θα μπορούσε ο Σλοβένος μέσος του Παναθηναϊκού να αποτελέσει και μεταγραφική προτεραιότητά τους. Κάτι που αποτελεί για την Σλόβαν ο Άντραζ Σπόραρ. Πόσα ακριβώς είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν στους «πράσινους» οι πρωταθλητές Σλοβακίας.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ