Ο επικεφαλής του ΔΣ της Ομόνοιας 29ης Μαίου, Αδάμος Ευσταθίου με αφορμή την Γενική Συνέλευση της Θύρας 9 όπου θα συζητηθεί το θέμα της κάρτας φιλάθλου δημοσίευσε ξανά μια παλαιότερη ανάρτηση του για το συγκεκριμένο θέμα.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η ανάρτηση του:

Με αφορμή την σημερινή Γενική Συνέλευση της ΘΥΡΑ 9 και επειδή θα απουσιάζω, κοινοποιώ ξανά το κείμενο που είχα γράψει για την Κάρτα Οπαδού μετά τον αγώνα κυπέλλου με την Ανόρθωση.
Δεν θα άλλαζα ούτε γραμμή. Υπάρχει ακόμη μάχη να δωθεί και πρέπει να δωθεί.

Η προηγούμενη του ανάρτηση στις 18 Ιανουαρίου του 2024:

Ότι είναι καλό για τις αρχές μας
δεν μπορεί να είναι κακό για την ομάδα ☘️

Προχθές αντιμετωπίσαμε για τους 16 του Κυπέλλου Κύπρου την Ανόρθωση Αμμοχώστου και τις τελευταίες μέρες με αφορμή τον συγκεκριμένο αγώνα ανοίχτηκε ξανά η συζήτηση για τον τρομονόμο και την κάρτα φιλάθλου.

Οι πλείστες συζητήσεις, μεταξύ οπαδών, φίλα προσκείμενων και άσχετων με το σωματείο μας, περιστρέφονταν γύρω από το τι είναι καλό και τι είναι κακό για την ομάδα και παράλληλα για το σωματείο.

Οι συγκεκριμένες συζητήσεις, κατά την γνώμη μου, ήταν και είναι σε λανθασμένη βάση αφού τα ψευτοδιλλήματα για το τι είναι καλό και τι είναι κακό για μια ποδοσφαιρική ομάδα υπήρξαν πάντοτε οι αφορμές για μεγάλες υποχωρήσεις του οπαδικού κινήματος.

Σίγουρα, αγωνιστικά και οικονομικά θα συνέφερε στο σωματείο μας το να κατακλειζόταν το βόρειο πέταλο από χιλιάδες κόσμο. Θα συνέφερε όμως πραγματικά , στο δικό μας σωματείο που ιδρύθηκε για τους λόγους που ιδρύθηκε, η παρουσία αυτού του κόσμου να ερχόταν μετά από μια μεγάλη υποχώρηση σε μια θέση αρχής;

Η δική μου άποψη είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν προς το συμφέρον του σωματείου αυτή η υποχώρηση και νιώθω την ανάγκη να το γράψω και δημόσια λόγω και της θέσης που κατέχω, αφού μπορώ να πω ότι πολύ ευκολότερη θα γινόταν η δική μου υποχρέωση, για οικονομική υγεία του σωματείου αν ο κόσμος έμπαινε στην βόρεια, αλλά και πάλι είμαι σε θέση να αναγνωρίσω ότι αυτό όχι μόνο δεν θα έκανε καλό αλλά θα έκανε μεγάλο κακό στο Λαϊκό μας Σωματείο.

Όσον αφορά το επιχείρημα ότι δεν λειτουργεί η κάρτα οπαδού, άρα όπως έβγαλαν όλοι να βγάλουμε και εμείς, με βρίσκει κάθετα αντίθετο. Επειδή δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η κάρτα οπαδού δεν λειτουργεί, όμως αυτό δεν πρέπει να αποτελεί επιχείρημα για να εκδώσει ο κόσμος κάρτες, αφού το ζήτημα με το μητρώο μελών της κάρτας οπαδού δεν υπήρξε ποτέ πρακτικό ζήτημα για εμάς αλλά πάντα ηθικό.

Σήμερα, λοιπόν, που μέσα από τις επιτυχίες της ομάδας μας, μας δίνετε η ευκαιρία να δώσουμε μια τελευταια μάχη για τροποποίηση της κάρτας αλλά και ολόκληρου του τρόμονόμου επιβάλεται να είμαστε έτοιμοι χωρίς αμφιβολίες και άλλες σκέψεις να δώσουμε την μάχη. Σίγουρα, το ισοζύγιο των δυνάμεων, μετά την επιστροφή όλων στο γήπεδο, δεν είναι υπέρ μας. Όμως χαμένοι είναι οι αγώνες που δεν δίνονται.

Οπόταν, ακόμα και αν φθάσουμε στο σημείο που θα χάσουμε, που θα έχουμε ηττηθεί πλήρως και θα πρέπει να υποχωρήσουμε. Εκείνη την στιγμή να ξέρουμε ότι δεν είχαμε να δώσουμε τίποτα άλλο, να ξέρουμε ότι δώσαμε όλες τις μάχες ακόμα και αυτές που ήταν μόνο για την τιμή των όπλων, να ξέρουμε ότι η μάχη χάθηκε μα την παλέψαμε ως το τέλος και όχι να υποχωρήσουμε στην μέση της μάχης επειδή την θεωρούμε χαμένη, ακόμα και αν όπως είπα πιο πάνω το ισοζύγιο των δυνάμεων δεν είναι υπέρ μας.

Αγώνας μέχρι εσχάτων λοιπόν... Άλλωστε αν σκεφτόμασταν τα ισοζύγια των δυνάμεων και τα ποσοστά επιτυχίας το 2018, δεν θα είχαμε ιδρύσει καν σωματείο για να κάνουμε αυτές τις συζητήσεις σήμερα.

Υ.Γ 1: Έχω δει με ενδιαφέρον τις δηλώσεις του νέου Υπουργού Δικαιοσύνης για την αποτυχία της κάρτας οπαδού και την δημόσια δέσμευση του για άλλαγες . Θεωρώ ότι αυτές οι αλλαγές για να έχουν επιτυχία πρέπει να προέλθουν μέσα από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους και όχι να επιβληθούν πάλι από κάποιους που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα του τι συμβαίνει στα γήπεδα.

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Συμφώνησε και παραμένει και τη νέα σεζόν στην Ομόνοια 29Μ-ThemaSports
17/06 @ 10:37

Συμφώνησε και παραμένει και τη νέα σεζόν στην Ομόνοια 29Μ

Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον ποδοσφαιριστή, Αντώνη Κουμή ανακοίνωσε η Ομόνοια 29Μ.

Ανανέωσε ο Στρέζος-ThemaSports
16/06 @ 11:12

Ανανέωσε ο Στρέζος

Η Ομόνοια 29ης Μαΐου ανανέωσε τον Γιώργο Στρέζο

Ανακοίνωση για Παττίχη-ThemaSports
15/06 @ 18:44

Ανακοίνωση για Παττίχη

Την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Κωνσταντίνο Παττίχη ανακοίνωσε η Ομόνοια 29Μ.

Ομόνοια29Μ: Παρελθόν άλλοι δύο -ThemaSports
15/06 @ 10:03

Ομόνοια29Μ: Παρελθόν άλλοι δύο

H Ομόνοια 29Μ ανακοίνωσε την αποχώρηση ακόμη δύο ποδοσφαιριστών. Πρόκειται για τους Σιών Ιωάννου και Μόδεστο Σωτηρίου.

Αδάμος: «Το 2026-2027 ελπίζουμε να είμαστε στην Α’ κατηγορία και να μην κινδυνεύσουμε»-ThemaSports
13/06 @ 11:56

Αδάμος: «Το 2026-2027 ελπίζουμε να είμαστε στην Α’ κατηγορία και να μην κινδυνεύσουμε»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM έκανε ο εκτελεστικός γραμματέας και επικεφαλής του σωματείου της Ομόνοιας 29ης Μαΐου, Αδάμος Ευσταθίου, ο οποίος μίλησε για όλα όσα αφορούν την ομάδα του.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ