Στο «μικροσκόπιο» η Σερβία των Ζίβρκοβιτς, Γκατσίνοβιτς, Μλαντένοβιτς και Μαξίμοβιτς που την νέα χρονιά θα παίζουν άπαντες στη Super League

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Σερβία είναι το κλασικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, όπου έχει ταλέντο, παίκτες υψηλού επιπέδου, όμως πάντα συνιστά ερωτηματικό για πολλούς και διάφορους λόγους που έχουν να κάνουν και με τα αποδυτήρια τους.

Σημαντικό δε που πρέπει να τονιστεί, είναι πως πρόκειται για μία ομάδα που βγάζει μόνη της τα μάτια και απογοητεύει τον κόσμο της. Πρόκειται δηλαδή για ένα συγκρότημα που είναι ικανό για το καλύτερο, αλλά και για το χειρότερο.

Πώς έφθασε στα τελικά...

Τερμάτισε στην 2η θέση του 7ου ομίλου πίσω από την Ουγγαρία. Με 4-2-2 και 15-9 γκολ συγκέντρωσε 14 βαθμούς με αποτέλεσμα να μείνει στο -4 από τους Μαγυάρους, αλλά να είναι στο +3 από το Μαυροβούνιο. Το ταξίδι ξεκίνησε για την εθνική Σερβίας στις 24 Μαρτίου πέρσι, όπου επικράτησε με 2-0 της Λιθουανίας. Μετά από τρεις ημέρες νίκησε με το ίδιο σκορ το Μαυροβούνιο και στις 20 Ιουνίου ήρθε 1-1 με την Βουλγαρία. Στις 7 Σεπτεμβρίου ηττήθηκε με 2-1 από την Ουγγαρία και τρεις ημέρες μετά νίκησε με 3-1 την Λιθουανία. Ούτε στις 14 Οκτωβρίου κατάφερε να κερδίσει την Ουγγαρία και γνώρισε την ήττα με 2-1. Τρεις ημέρες αργότερα επικράτησε με 3-1 του Μαυροβουνίου και στις 19 Νοεμβρίου πήρε την πρόκριση αφού ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Βουλγαρία, ενώ το Μαυροβούνιο ηττήθηκε από την Ουγγαρία, επίσης για την τελευταία αγωνιστική και η ομάδα του Στοΐκοβιτς προκρίθηκε ως 2η.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Σερβίας

Ο προπονητής

Ο Ντράγκαν Στοΐκοβιτς συνιστά ένα ποδοσφαιρικό σύμβολο στην Σερβία. Βρίσκεται στον πάγκο της από τις 3 Μαρτίου του 2021, όταν ανέλαβε ανήμερα των γενεθλίων του και κατάφερε να οδηγήσει την Εθνική ομάδα της χώρας τόσο στο Mundial του Κατάρ όσο και στο Euro της Γερμανίας που ξεκινά σε λίγες ημέρες. χει κάνει καλή δουλειά έως τώρα, ωστόσο θα πρέπει και ο ίδιος να καταφέρει να πάει ένα βήμα παραπάνω για την Σερβία. 

Euro 2024: Η παρουσίαση της Σερβίας

Τα αστέρια της...

Σ' αυτή την κατηγορία δεν γίνεται να μην είναι ο Σέρβος στράικερ, Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς που έκανε ακόμη μία καταπληκτική σεζόν. 

Με την φανέλα της Αλ Χιλάλ ο άλλοτε φορ της Φούλαμ κατάφερε να σκοράρει 40 φορές  σε 44 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις, βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει το νταμπλ! Γενικότερα ο Μίτροβιτς είναι ένας παίκτης που έχει μπόλικη ποιότητα και έχει την ικανότητα να σκοράρει από… παντού! Τρομερός εκτελεστής, αν τροφοδοτηθεί σωστά θα κάνει τη διαφορά.

Euro 2024: Η παρουσίαση της Σερβίας

Δίπλα του μπορεί εύκολα να σταθεί ο Ντούσαν Τάντιτς. Τι και αν έχει πατήσει τα 35, ο άσος της Φενέρ είναι «βαρόμετρο». Πολλά καντάρια μπάλας και σίγουρα ένας παίκτης που ξεχωρίζει. 

Τι λένε οι αριθμοί

Όπως προαναφέραμε η Σερβία πάει στο Euro 2024 με φουλ «ελληνικό χρώμα».

Ο Στόικοβιτς «έκοψε» εννέα ποδοσφαιριστές και ανακοίνωσε την τελική του αποστολή, μέσα στην οποία βρίσκονται και τέσσερις... Έλληνες. Συγκεκριμένα, οι Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς της ΑΕΚ, Άντριγια Ζίβκοβιτς του ΠΑΟΚ και Νεμάνια Μαξίμοβιτς και Φίλιπ Μλαντένοβιτς από τον Παναθηναϊκό.

Διαθέτει σίγουρα με έμπειρο ρόστερ, με μέσο όρο ηλικίας 27,4 έτη, κάτι που την έχει ανεβάσει στην πέμπτη θέση με τα πιο γηραιότερα ρόστερ μαζί με Ουγγαρία και Δανία. Μόλις τρεις από τους 26 που κλήθηκαν στην αποστολή αγωνίζονται στη χώρα. Τέσσερις νεοφερμένοι στην αποστολή, όλοι τους έχουν κάνει ντεμπούτο στην Εθνική Σερβίας αλλά οι τρεις (Πέτροβιτς, Μπιρμάντσεβιτς και Στόγιτς) μόνο σε φιλικά παιχνίδια.

Την παρθενική της εμφάνιση θα κάνει η Σερβία σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος από τότε που διαλύθηκε η Γιουγκοσλαβία. Ως Γιουγκοσλαβία έχει συμμετάσχει σε τρεις διοργανώσεις καταφέρνοντας μάλιστα να φτάσει στον τελικό τόσο το 1960 όσο και το 1968 ενώ το 1976 ήταν διοργανώτρια φτάνοντας μέχρι την 4η θέση. Έχει και μία συμμετοχή ως Σερβία/Μαυροβούνιο το 2000 καταφέρνοντας να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.

Ο βασικός της στόχος

Ο βασικός στόχος της Σερβίας είναι να βρεθεί τουλάχιστον στα νοκ άουτ. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο στον όμιλο παρουσία του φαβορί, Αγγλίας, την εξαιρετικής Δανίας και της φιλόδοξης Σλοβενίας. Ωστόσο έχει την ποιότητα να καταφέρει, το θέμα είναι να βγάλει προσωπικότητα μέσα στο γήπεδο, πράγμα που συχνά-πυκνά δεν κάνει στις μεγάλες διοργανώσεις.

Πού μπορεί να φθάσει και γιατί...

Όπως προαναφέραμε, ο βασικός της στόχος δεν είναι άλλος από την πρόκριση. Η λογική λέει πως θα παλέψει με τη Δανία για τη 2η θέση στον όμιλο. Με λίγη τύχη στις διασταυρώσεις, ίσως καταφέρει να κάνει ένα βήμα ακόμα μέχρι την προημιτελική φάση.

Σημαντικό ρόλο, βέβαια, θα παίξει και το πρόγραμμα. Η Σερβία θα μπει κατευθείαν στα… βαθιά στο Euro 2024. Την πιο δύσκολη αποστολή έχει με το «καλησπέρα» η ομάδα του Ντράγκαν Στοϊκοβιτς. Κόντρα στην Αγγλία η παρέα του Βλάχοβιτς, για την πρώτη αγωνιστική του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Μετά τα «Τρία Λιοντάρια», σειρά παίρνει η Σλοβενία. Ενα ματς που ενδέχεται να φέρει χαρακτήρα must win για τους Σέρβους. Η περιπέτεια των ομίλων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 25 Ιουνίου, κόντρα στη Δανία.

Video από τα προκριματικά και highlights:

 

Τριπλή Προσφορά Χωρίς Κατάθεση Στο Pamestoixima.gr

Οι 24 εθνικές ομάδες γεμάτες πάθος και ταλέντο θα αγωνιστούν για την κατάκτηση του πολυπόθητου τροπαίου. Ζεις την αγωνία και τον παλμό του EURO 2024 μέσα από το ανανεωμένο pamestoixima.gr, εκεί όπου σε περιμένουν μοναδικές προσφορές* και δώρα για να απολαύσεις κάθε έναν αγώνα της διοργάνωσης. Μπαίνεις στο pamestoixima.gr, διαλέγεις τις αγαπημένες σου ομάδες και αγορές για στοίχημα στο EURO και απολαμβάνεις κάθε αγώνα!

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα |

sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE: Γαλλία - Bέλγιο-ThemaSports
01/07 @ 17:00

LIVE: Γαλλία - Bέλγιο

Γαλλία και Bέλγιο αγωνίζονται (19:00) για τη φάση των «16» του EURO.

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει! -ThemaSports
01/07 @ 17:32

Το όνειρο της Γεωργίας «πάγωσε», αλλά η παρέα του Κβαρατσχέλια υπόσχεται πως θα επιστρέψει!

Τον περασμένο Μάρτιο η Γεωργία κέρδισε, κόντρα στην Ελλάδα μία θέση για την τελική φάση του EURO 2024! Ωρίμασε, έζησε τις ξεχωριστές στιγμές της, αλλά δεν… εξαφανίζεται. Εν αντιθέσει, «υπόσχεται» πως θα εμφανιστεί και πάλι στο προσκήνιο!

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...-ThemaSports
01/07 @ 13:14

Ο Σάουθγκεϊτ ήθελε να βγάλει τον Μπέλιγχαμ στο 93'! Τι σκέφτηκε και άλλαξε γνώμη...

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ το είπε μόνος του. Ήθελε να περάσει εκτός αγώνα τον Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 94ο λεπτό, αντί για τον Φιλ Φόντεν. Το μετάνιωσε. Άλλαξε την αλλαγή του. Τον άφησε μέσα. Και για αυτό, εξακολουθεί να έχει… δουλειά και να βρίσκεται στη Γερμανία.

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/07 @ 09:54

Εξηγήσεις από Μπέλιγχαμ για τη χειρονομία του: «Εσωτερικό αστείο με φίλους, μόνο σεβασμός για Σλοβακία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους μετά την κριτική που δέχτηκε για μια χειρονομία του.

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
01/07 @ 09:27

Ο αγγλικός Τύπος ΑΠΟΘΕΩΣΕ τον... σωτήρα Μπέλιγχαμ! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Επιδεικνύοντας ψυχή... χιλίων λεόντων, η Αγγλία επικράτησε με 2-1 της σκληροτράχηλης Σλοβακίας στην παράταση (1-1 κανονική διάρκεια) και πήρε το εισιτήριο για τους «8» του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2024, όπου θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»-ThemaSports
01/07 @ 08:47

Προπονητής Σλοβακίας: «Δεν μου άρεσε η διαιτησία - Έκαναν καθυστερήσεις οι Άγγλοι, μας φοβούνταν»

Ο προπονητής της Σλοβακίας, Φραντσέσκο Καλτσόνα, ήταν έξαλλος μετά τον αποκλεισμό από την Αγγλία στην παράταση.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ