Η Γαλλία, η οποία θα πάρει μέρος για 11η φορά σε τελικά Euro, διεκδικώντας το βαρύτιμο τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της (1984, 2000). Γαλαξίας αστέρων με τον σούπερ σταρ Κιλιάν Εμπαπέ να λάμπει από το ρόστερ. Επέστρεψε ο Καντέ, παρόντες και οι Γκριζμάν, Ζιρού!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πώς έφθασε στα τελικά

Στα προκριματικά οι «τρικολόρ» νίκησαν δύο φορές τους Ολλανδούς ενώ στραβοπάτησαν μόνο κόντρα στην Ελλάδα στην «OPAP Αρένα» φέρνοντας ισοπαλία 2-2. Συνολικός απολογισμός 7-1-0, με αποκορύφωμα το 14-0 επί του Γιβραλτάρ. Λύσεις σε όλες τις θέσεις (με εξαίρεση ίσως στο δεξί άκρο της άμυνας), σε σημείο ακόμη και ο εξαιρετικός Σαλιμπά της Άρσεναλ να μην έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα!


Ο προπονητής

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ έχει συνδέσει πλέον την προπονητική καριέρα του με τους «τρικολόρ», όντας από το 2012 στον πάγκο τους. Δίχως αμφιβολία από τους πιo επιτυχημένους ομοσπονδιακούς προπονητές της τελευταίας 20ετίας έχοντας οδηγήσει την Γαλλία στην κατάκτηση ενός Μουντιάλ (2018) και σε δύο ακόμη τελικούς (Μουντιάλ 2022 και Euro 2016). Στον πάγκο τη Γαλλίας σε περισσότερα από 150 παιχνίδια, όπου χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο το 4-3-3, το οποίο διαμορφώνει ενίοτε σε 4-2-3-1.


Τα αστέρια της...

Όταν στο ρόστερ της Γαλλίας υπάρχει ο Κιλιάν Εμπαπέ, ο κορυφαίος κατά πολλούς ποδοσφαιριστής του κόσμου και απόλυτος σταρ, τότε αντιλαμβάνεται κανείς το μεγάλο πλεονέκτημα που διαθέτουν οι «πετεινοί» έναντι των υπόλοιπων ομάδων. Ο Αντουάν Γκριεζμάν αν και έχει πατήσει τα 33 διατηρεί τις εμφανίσεις του σε υψηλά επίπεδα έχοντας τη δυναμική για να κρίνει ματς, ενώ ο 37χρονος Ζιρού, ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των «Τρικολόρ» με 57 γκολ εξακολουθεί να προτιμάται από τον Ντεσάν στο αρχικό σχήμα έναντι των Κόλο-Μουανί και Τιράμ.

Τι λένε οι αριθμοί

Από το 1992 μέχρι σήμερα οι δύο φορές παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν έχουν λείψει από το κορυφαίο ευρωπαϊκό ραντεβού φέροντας μαζί με την Αγγλία την «στάμπα» του μεγάλου φαβορί στα γήπεδα της Γερμανίας. Ψάχνουν για την τρίτη κατάκτηση Euro στην ιστορία τους έχοντας μέσο όρο ηλικίας 26.9 έτη. Η Γαλλία είναι το No2 στην Παγκόσμια κατάταξη της FIFA, ενώ από τους 25 διεθνείς που πήρε μαζί του στη Γερμανία ο Ντεσάμπ οι 18 αγωνίζονται εκτός συνόρων (72%).

Ο βασικός της στόχος

Η Γαλλία και η Ολλανδία αναμφίβολα έχουν κάθε δικαίωμα να λογίζονται αρχικά ως τα φαβορί του Δ΄ Ομίλου δεδομένης της φύσης των ομάδων τους και του πλούτου των ταλέντων που έχουν στη διάθεσή τους. Οι «Les Bleus» έχουν αναμφισβήτητα το μεγαλύτερο επιθετικό «οπλοστάσιο» από οποιαδήποτε διεθνή ομάδα με τους Κιλιάν Εμπαπέ, Αντουάν Γκριεζμάν, ΚίνγκσλεΪ Κόμαν και Μάρκους Τουράμ μεταξύ άλλων. Στόχος για την ομάδα του Ντεσάν δεν θα μπορούσε να μην είναι η κατάκτηση του Euro. Άλλωστε μαζί με την Αγγλία οι Γάλλοι είναι οι επικρατέστεροι σύμφωνα με τους μπουκ για τον επίζηλο τίτλο.

Πού μπορεί να φθάσει και γιατί...

Αν και η Αγγλία είναι το Νο1 φαβορί των στοιχηματικών εταιριών για την κατάκτηση του Euro 2024, δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι δίνουν το χρίσμα για κατάκτηση στη Γαλλία. Κι αυτό διότι η ομάδα του Ντεσάν τα έχει ήδη καταφέρει σε μεγάλα τουρνουά. Η Γαλλία διαθέτει αδιαμφισβήτητη ποιότητα στο ρόστερ της με υπεροπλία σε όλες τις θέσεις και δικαιωματικά ονειρεύεται την κούπα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
17.06 22:00 Αυστρία-Γαλλία
21.06 22:00 Ολλανδία – Γαλλία
25.06 19:00 Γαλλία-Πολωνία

 

sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Euro 2024: Η κατάταξη των τρίτων μετά την ολοκλήρωση του τρίτου ομίλου, αποκλείστηκε η Κροατία-ThemaSports
26/06 @ 00:05

Euro 2024: Η κατάταξη των τρίτων μετά την ολοκλήρωση του τρίτου ομίλου, αποκλείστηκε η Κροατία

Ο τρίτος όμιλος ολοκληρώθηκε και η Σλοβενία τερμάτισε τρίτη πίσω από τη Δανία με βάση την καλύτερη θέση από το ranking των προκριματικών, ωστόσο αμφότερες κατάφεραν να προκριθούν στους "16" του Euro 2024.

Άντεξε η Δανία, πέρασε στους «16» και πέταξε εκτός την Σερβία!-ThemaSports
25/06 @ 23:59

Άντεξε η Δανία, πέρασε στους «16» και πέταξε εκτός την Σερβία!

Η Δανία πήρε το 0-0 που της έφτανε, αντέχοντας στην πίεση της Σερβίας, εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» και άφησε εκτός συνέχειας τη Σερβία, η οποία αποχαιρέτησε το Euro 2024.

Πέρασαν σβηστά και... χέρι-χέρι στους «16» οι Αγγλία και Σλοβενία-ThemaSports
25/06 @ 23:57

Πέρασαν σβηστά και... χέρι-χέρι στους «16» οι Αγγλία και Σλοβενία

Σ' ένα παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές, η Αγγλία -που προβλημάτισε εκ νέου- και η Σλοβενία έμειναν στο 0-0 και προκρίθηκαν ως 1η και 3η στους «16».

Άσχημες εικόνες πριν το Δανία -Σερβία: Επεισόδια στο κέντρο του Μονάχου (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
25/06 @ 22:50

Άσχημες εικόνες πριν το Δανία -Σερβία: Επεισόδια στο κέντρο του Μονάχου (ΒΙΝΤΕΟ)

Γι' ακόμη μία φορά, υπήρξαν άσχημες εικόνες στο κέντρο του Μονάχου, με συλλήψεις και επεισόδια πριν από το παιχνίδι Δανία - Σερβία.

Euro 2024: Χαμός μετά την πρωτιά της Αυστρίας - Μονοπάτι "φωτιά" στα νοκ-άουτ, με όλα τα βαριά χαρτιά-ThemaSports
25/06 @ 22:14

Euro 2024: Χαμός μετά την πρωτιά της Αυστρίας - Μονοπάτι "φωτιά" στα νοκ-άουτ, με όλα τα βαριά χαρτιά

Η πρωτιά της Αυστρίας στον 4ο όμιλο του Euro 2024 έχει ανακατεύσει την "τράπουλα" των νοκάουτ, με την Ισπανία, την Γερμανία, την Πορτογαλία και την Γαλλία να έχουν κοινό μονοπάτι.

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αγγλία-Σλοβενία / Δανία-Σερβία-ThemaSports
25/06 @ 21:42

ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Αγγλία-Σλοβενία / Δανία-Σερβία

Τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη των ομάδων του τρίτου ομίλου του Euro 2024 μετά την ολοκλήρωση της τρίτης αγωνιστικής.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ