Επιστολή με ξεκάθαρο μήνυμα για την Ανόρθωση της επόμενης μέρας από τον Χρίστο Πουλλαΐδη

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά:

Τετάρτη 29 Μαΐου 2024

Προς Πρόεδρο και Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Μέλη Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου «Ανόρθωσις» Αμμοχώστου

Κύριε Πρόεδρε, φίλες και φίλοι Ανορθωσιάτες,

Αισθάνομαι την ανάγκη να επικοινωνήσω μαζί σας αυτή την ιστορική μέρα παρακολουθώντας με έντονη ανησυχία τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ομάδα μας. Οφείλουμε, όλοι μαζί, να αποτρέψουμε τη συνέχιση μιας αλληλουχίας γεγονότων που δυνατόν να οδηγήσει σε δύσβατα μονοπάτια την Ανόρθωση μας. Αγαπητοί, οδηγούμαστε στην καταστροφή!

Μετά τη Γενική Συνέλευση στις 27 Μαΐου 2024 και προς αποφυγή παρεξηγήσεων και διαστρεβλώσεων που ίσως έγιναν σκοπίμως από μια μικρή μερίδα, ξεκαθαρίζω ότι με τη συμφωνία μας:

Παραδίδουμε στον Σύλλογο όλες τις μετοχές που έχουμε ως οικογένεια στην ποδοσφαιρική Ανόρθωση, έναντι τιμήματος ενός ευρώ.

 

Χαρίζουμε οτιδήποτε εμφανίζεται στα βιβλία και τους λογαριασμούς της Ανόρθωσης ως χρωστούμενο προς την οικογένειά μας. Είτε είναι από το Σωματείο, είτε από την εταιρεία. Ουδέποτε πήραμε ένα σεντ, ούτε θέλουμε να πάρουμε στο μέλλον. Πρόκειται για ένα συνολικό ποσό που ξεπερνά τα €8.200.000 (οκτώ εκατομμύρια, διακόσιες χιλιάδες ευρώ) και το οποίο συμπεριλαμβάνει και το ποσό που δόθηκε από την οικογένεια μας πρόσφατα για να περάσουμε τα Κριτήρια Μαρτίου 2024.

 

Προσωπικά, όχι απλά δεν έχω καμία ένσταση αλλά απαιτώ να γίνει ανεξάρτητος έλεγχος σε όλα τα διοικητικά συμβούλια της εταιρείας ξεκινώντας από τις δυο σύντομες περιόδους που ήμουνα στην προεδρία. Και να βγει πόρισμα και να δοθεί με διαφάνεια στον κόσμο για να ξέρουν οι Ανορθωσιάτες ο καθένας μας τι παρέλαβε και τι παρέδωσε και εάν ζήμιωσε την ομάδα και πόσα έβαλε ο καθένας και το ΔΣ του.

 

Σε ότι αφορά τη διάρκεια της νέας συμφωνίας διαχείρισης, προτείνω όπως αυτή είναι δεκαετής. Από τη μια για να είναι δίκαιο προς αυτούς που αγόρασαν είτε συνήθεις μετοχές είτε «Champion Shares» που δεν είναι βέβαια επενδυτές αλλά Ανορθωσιάτες που ήθελαν να προσφέρουν στην Ανόρθωση σε μια δύσκολη στιγμή και από την άλλη για να υπάρχει η ευχέρεια στα χρόνια που έρχονται να εξευρεθεί επενδυτής ή επενδυτές για την εταιρεία. Επενδυτές τους οποίους βέβαια ουδέποτε ζητήσαμε να εγκρίνουμε εμείς όπως παρουσιάζεται, αλλά η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου. Εάν είτε τώρα, είτε στο μέλλον, αποφασίσουν Σύλλογος και Εταιρεία (της οποίας μεγαλομέτοχος θα είναι πλέον ο Σύλλογος) να μειώσουν ή αυξήσουν την χρονική διάρκεια, είναι στη δική τους ευχέρεια, δική τους απόφαση. 

 

Όσον αφορά το περιεχόμενο της νέας Συμφωνίας Διαχείρισης, η μοναδική εισήγηση που έχω και πάλι, είναι όπως αυτή έχει τέτοιες ασφαλιστικές δικλείδες που δεν θα επιτρέπουν την επανάληψη επιλογών που μας οδηγούν σε οικονομικά αδιέξοδα όπως αυτά που ζούμε σήμερα. Και πάλι, αυτό είναι στην ευχέρεια του Συλλόγου. Δηλαδή, να υπάρχει χρηστή διοίκηση, διαφάνεια και επαγγελματισμός.

 

Εάν εγείρονται ενστάσεις για την διατήρηση της ιδιοκτησίας των «Champion Shares», τότε δηλώνουμε ότι θα προστεθεί στη συμφωνία όρος ότι δωρίζουμε στον Σύλλογο και όλες τις μετοχές «Champion Shares» τις οποίες είχαμε αγοράσει έναντι €2.960.000 (δύο εκατομμυρίων εννιακοσίων εξήντα χιλιάδων ευρώ). Εάν και εφόσον αυτές οι μετοχές έχουν κέρδη σε ενδεχόμενη μας συμμετοχή σε ομίλους, αυτά να πάνε στον Σύλλογο.

Με κάθε εντιμότητα, σας αναφέρω ότι μοναδική μου έγνοια είναι η προστασία του Συλλόγου μας. Η οικογένειά μας, έζησε πολλά και δύσκολα χρόνια μακριά από τον τόπο μας και ήρθαμε ξανά εδώ, στην Κύπρο, με μόνο σκοπό να προσφέρουμε. 

Κάθε φορά που η Ανόρθωσις μας, μας ζητούσε να συνδράμουμε, ποτέ δεν ρωτήσαμε «πως» και «γιατί», παρά το πράτταμε άμεσα. Σε όλα τα Συμβούλια δώσαμε λεφτά από το 2012 και μετά. Είτε ήταν στα δύσκολα χρόνια της οικονομικής κρίσης πριν καν αναμιχθούμε στα διοικητικά, είτε μετά τις δεκάδες προσφυγές του 2013, είτε μετά τα γνωστά γεγονότα του 2019 όταν μας ζητήθηκε να επανέλθουμε, είτε στην περίοδο του κορωνοϊού, είτε ξανά σήμερα για να περάσουμε τα Κριτήρια. Δεν πέρασε ούτε και μία διοίκηση τα τελευταία χρόνια που να μην είχε την οικονομική μας αρωγή.

Αγαπητοί Φίλοι,

Είμαστε όλοι Ανορθωσιάτες. Μας ενώνει όλους η κοινή αγάπη για την Ανόρθωση μας, για την Αμμόχωστο μας! Μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα να σταθούμε, όχι ο ένας απέναντι στον άλλο, αλλά ο ένας δίπλα στον άλλο; Να αφήσουμε κατά μέρος όσα ίσως μας χωρίζουν και να απομονώσουμε όσους μας διασπούν και ίσως εξυπηρετούν δικά τους συμφέροντα και δική τους προβολή; Όλοι μαζί, ενωμένοι, αγαπημένοι. Για τον Σύλλογο μας, για την Πόλη μας, για τα παιδιά μας... Οφείλουμε να δώσουμε παράδειγμα στις επόμενες γενιές.

Με τιμή, 

Χρήστος Α. Πουλλαΐδης

Εκ Βατυλής Αμμοχώστου

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πάει για «ψώνια» από Ελλάδα ή Ανόρθωση-ThemaSports
27/06 @ 12:32

Πάει για «ψώνια» από Ελλάδα ή Ανόρθωση

Έτοιμη για... μεταγραφικά «ψώνια» από Ελλάδα είναι η Ανόρθωση!

Ανόρθωση: Ενημέρωση για την Γενική Συνέλευση του συλλόγου -ThemaSports
26/06 @ 18:17

Ανόρθωση: Ενημέρωση για την Γενική Συνέλευση του συλλόγου

Η Ανόρθωση ενημέρωσε ότι στις 17 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση του συλλόγου.

Στις 17 Ιουλίου η Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση της Ανόρθωσης-ThemaSports
26/06 @ 16:48

Στις 17 Ιουλίου η Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση της Ανόρθωσης

Η Ανόρθωση ενημερώνει για την Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευση της Εταιρείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Ιουνίου στις 19:00, στην Αίθουσα Κυριάκος Θεοχάρους στο Αθλητικό Κέντρο Αντώνης Παπαδόπουλος στη Λάρνακα.

Ο κίνδυνος, το χρέος και η ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ThemaSports
27/06 @ 15:24

Ο κίνδυνος, το χρέος και η ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Στην Ανόρθωση έχουν μελετήσει όλα τα δεδομένα και από την πρώτη μέρα μεταβίβασης των μετοχών σήκωσαν μανίκια για να βρουν λύσεις ούτως ώστε η Κυρία να... ορθοποδήσει ξανά.

ΑΦΕΝΤΙΚΟ-ThemaSports
26/06 @ 13:33

ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Το απόλυτο αφεντικό στον προγραμματισμό της Ανόρθωσης είναι ο Γιάννος Οκκάς.

«Σκαλίζουν» την διαχείριση της εποχής Σάντη - Mπαίνει ελεγκτικός οίκος -ThemaSports
26/06 @ 13:02

«Σκαλίζουν» την διαχείριση της εποχής Σάντη - Mπαίνει ελεγκτικός οίκος

Συνάντηση της ηγεσίας του ΔΣ του σωματείου με δημοσιογράφους έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης. Μια από τις αναφορές που έκανε ο πρόεδρος Χρήστος Χατζηστεφάνου, είναι ότι θα κινήσουν τις διαδικασίες για την κακοδιαχείριση που έκανε η προηγούμενη διοίκηση υπό τον Αντρέα Σάντη.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ