Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή ενημερώνει ότι η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού Νατάσα Λάππα εξασφάλισε πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris 2024» στην Ιστιοπλοΐα / iQFOiL Γυναικών και έγινε το όγδοο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας της Κύπρου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Λάππα εξασφάλισε τη συμμετοχή της ύστερα από την ανακατανομή των θέσεων στο αγώνισμα iQFOiL Γυναικών, και η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή αποδέχτηκε αμέσως την σχετική πρόσκληση από την Παγκόσμια Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία. Η αθλήτρια θα δώσει το παρών για δεύτερη συνεχή διοργάνωση, αφού στο Τόκιο το 2021 κατέλαβε την 21η θέση στην κατηγορία RS:X.

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή συγχαίρει θερμά την Νατάσα Λάππα, τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Γυμναστικής κ. Γιάννο Φωτίου και το Διοικητικό της Συμβούλιο, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού κ. Ανδρέα Παπαδόπουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου, καθώς και τον προπονητή της Παχόμιο Παπαστεφάνου και τους γονείς της αθλήτριας, για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Paris2024», και τη νέα μεγάλη επιτυχία του αθλήματος που θα εκπροσωπηθεί για δεύτερη συνεχόμενη φορά με τέσσερις αθλητές στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”
Πλέον η Ολυμπιακή μας ομάδα αριθμεί οκτώ μέλη, αφού Ολυμπιακές προκρίσεις έχουν εξασφαλίσει οι Παύλος Κοντίδης (ILCA7/Ιστιοπλοΐα), Ντένις Ταραντίν (Kite/Ιστιοπλοΐα), Μαριλένα Μακρή (ILCA6 /Ιστιοπλοΐα), Νατάσα Λάπα (iQFOiL), Άντρη Χριστοφόρου (Ποδηλασία Δρόμου / Ποδηλασία) Μάριος Γεωργίου (Ενόργανη Γυμναστική), Βέρα Τουγκολούκοβα (Ρυθμική Γυμναστική) και Αλέξανδρος Τοφαλίδης (Ξιφασκία).

Η Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή απευθύνει θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς της, τον πλατινένιο ΟΠΑΠ Κύπρου, και τους χρυσούς χορηγούς, Τράπεζα Κύπρου και Logicom, για τη συνεργασία και τη στήριξη προς υλοποίηση της αποστολής της υπενθυμίζοντας ότι στο δρόμο προς το Παρίσι είμαστε όλοι “Team Cyprus”.

Δικαιωματικά πήρε τη θέση η Λάππα
Η ανακατανομή των θέσεων έγινε ύστερα από την απόσυρση της ιστιοπλόου από την Ελβετία, η οποία είχε ήδη εξασφαλίσει Ολυμπιακή κάρτα πρόκρισης στην κατηγορία iQFOiL. Η Παγκόσμια Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στράφηκε στον τελευταίο αγώνα που έδινε Ολυμπιακές προκρίσεις, την “Last Chance Reggata” που έγινε στην Γαλλία τον περασμένο Απρίλιο, όπου η Λάππα ολοκλήρωσε στην 10η θέση και ήταν πρώτη επιλαχούσα στην διεκδίκηση των προκρίσεων.

Σημειώνεται επίσης ότι η αθλήτρια του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού βρίσκεται στην 44η θέση της Ολυμπιακής κατάταξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και όλες οι αθλήτρεις που βρίσκονται πιο ψηλά από αυτήν, προέρχονται από χώρες που έχουν ήδη κάρτα πρόκρισης στην κατηγορία iQFOiL γυναικών. Έτσι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην υπήρχε δικαίωμα συμμετοχής για κάποια από αυτές, αφού κάθε χώρα δικαιούται να εκπροσωπηθεί μέ μία αθλήτρια/αθλητή ανά κατηγορία.

Δικαιωματικά λοιπόν, η κενωθείσα θέση δόθηκε στην Κύπρια ιστιοπλόο, για τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην κατηγορία iQFOiL γυναικών όπου θα λάβουν μέρος 24 αθλήτριες από ισάριθμες χώρες.

Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή
28 Μαΐου 2024

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Παύλος Κοντίδης: Αργυρό μετάλλιο στα νερά των Ολυμπιακών Αγώνων!-ThemaSports
11/06 @ 15:14

Παύλος Κοντίδης: Αργυρό μετάλλιο στα νερά των Ολυμπιακών Αγώνων!

Με άλλο ένα μετάλλιο στις αποσκευές του φεύγει ο Παύλος Κοντίδης από τη Μασσαλία, όπου αρχές Αυγούστου (1-6) θα διεξαχθούν οι αγώνες ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024».

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη!-ThemaSports
22/05 @ 13:05

Χάλκινο μετάλλιο σε καμπ στα Ολυμπιακά νερά της Μασσαλίας για τον Παύλο Κοντίδη!

Χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακά νερά κατάκτησε ο Παύλος Κοντίδης, ανεβαίνοντας στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου στη Magic Regatta που πραγματοποιήθηκε στον ίδιο χώρο όπου θα διεξαχθούν οι κούρσες της ιστιοπλοΐας στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Το συγκεκριμένο καμπ είναι το πρώτο από τα δύο στα οποία θα λάβει μέρος ο Κύπριος ιστιοπλόος στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της συμμετοχής στην Ολυμπιάδα και αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να τεστάρει την ετοιμότητά του, αντιμέτωπος με τους πλείστους ιστιοπλόους που θα συναντήσει και στο Παρίσι. «Πήρα το χάλκινο μετάλλιο, αυτό δείχνει μια πολύ καλή ετοιμότητα, αλλά σίγουρα αυτοί οι δυο μήνες που ακολουθούν είναι πολύ σημαντικοί για να βγει σωστά η προετοιμασία» δηλώνει ο ιστιοπλόος του Ναυτικού Ομίλου Λεμεσού και προσθέτει: «Θα πρέπει να δουλέψουμε τα πράγματα που χρειάζονται για να είμαστε στην ετοιμότητα που επιθυμούμε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες» Στη διάρκεια του τριήμερου αγώνα, υπήρξαν διαφορετικές καιρικές συνθήκες. «Αυτό ήταν πολύ καλό για να εξάγουμε πολλά συμπεράσματα, με τον αέρα και την τεχνική μας και που να επικεντρωθούμε αυτό το διάστημα» σημειώνει ο Αργυρός Ολυμπιονίκης στο Λονδίνο το 2012, συμπληρώνοντας ότι: «Βγήκαν πολλά θετικά από τον αγώνα, αλλά σίγουρα υπάρχουν και σημεία που θα δουλέψουμε αυτή την περίοδο που ακολουθεί». «Με ποιότητα Ολυμπιακών Αγώνων» Στο καμπ στη Μασσαλία έλαβαν μέρος οι περισσότεροι από τους αθλητές που έχουν εξασφαλίζει την παρουσία τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». «Από τα μεγάλα ονόματα απουσίαζαν ο Άγγλος Michael Beckett και ο Νεοζηλανδός Thomas Saunders. Όλοι οι άλλοι ήταν εδώ» λέει ο Χρυσός Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 2017 και το 2018, που τονίζει ότι «στην ουσία ήταν σχεδόν η ποιότητα που θα έχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Σημειώνεται ότι την πρώτη θέση στο καμπ πήρε ο Vadnai Jonatán από την Ουγγαρία, ενώ δεύτερος ήταν ο Αυστραλός Matt Wearn, Νο1 στην παγκόσμια κατάταξη. Super Grand Sponsor του Κοντίδη είναι η Freedom24, ενώ τον στηρίζει διαχρονικά η ΟΠΑΠ Κύπρου ως μεγάλος χορηγός ενώ μεγάλοι χορηγοί είναι επίσης οι Finstella και easyBoat.com. Τον χορηγούν η Ayia Napa Marina, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Ίδρυμα Λεβέντη και η Πετρολίνα. Υποστηρικτές είναι η Alassia NewShips Management, το Stelios Philanthropic Foundation, η Quadcode, η Hartmann Holdings LTD και η VITA Construction.

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία-ThemaSports
16/05 @ 00:23

Ιστιοπλοΐα: Κορυφαίοι Παύλος Κοντίδης και Μαριλένα Μακρή - Όλα τα βραβεία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν (15/5) οι ετήσιες βραβεύσεις αρίστων ιστιοπλόων και ομίλων της Κυπριακής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για το 2023. Η όλη εκδήλωση έγινε στο Ολυμπιακό Μέγαρο στη Λευκωσία.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ