Ποια ομάδα είχε τον μεγαλύτερο μ.ο. και ποια τον μικρότερο;

Ακολουθήστε μας στο Google news

Σχεδόν 1,3 εκατ. εισιτήρια κόπηκαν στους φετινούς αγώνες της Stoiximan Super League, με το ελκυστικό προϊόν να προσελκύει τους φιλάθλους στα γήπεδα. Τον μεγαλύτερο μ.ο. ανά αγώνα κατέγραψε η ΑΕΚ, ενώ τον χειρότερο τον είχε η Κηφισιά.

Το τελικό σφύριγμα στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός σηματοδότησε τη λήξη της φετινής σεζόν στη Stoiximan Super Leagueμε τον ΠΑΟΚ να στέφεται πρωταθλητής Ελλάδας για τη σεζόν 2023-24. Έπειτα από μία συγκλονιστική σεζόν με πολλά σκαμπανεβάσματα, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κατάφερε να πάει κόντρα στα προγνωστικά και να πάρει τον τίτλο.

Το αμείωτο ενδιαφέρον της λίγκας μέχρι και την τελευταία αγωνιστική των playoffs προσέλκυσε ουκ ολίγο κόσμο στα γήπεδα. Συγκεκριμένα, συνολικά 1.290.793 εισιτήρια κόπηκαν συνολικά τη φετινή χρονιά και από τις 14 ομάδες του πρωταθλήματος. Παρόλα αυτά, η διάθεση τους ήταν μικρότερη από τη περασμένη σεζόν, εκεί όπου διατέθηκαν συνολικά 1.742.788 «μαγικά» χαρτάκια.

 

Η διαφορά, βεβαίως, είναι πως τη φετινή περίοδο μοιράστηκαν πολλές τιμωρίες, η ΔΕΑΒ έκλεισε πολλά γήπεδα λόγω ακαταλληλότητας, ενώ παράλληλα υπήρξε και το «λουκέτο» διάρκειας σχεδόν δύο μηνών.

Όσο για την ομάδα με τον μεγαλύτερο μ.ο. εισιτηρίων ανά ματς, αυτή ήταν - όπως και πέρυσι - η ΑΕΚ, η οποία φιλοξένησε στην «OPAP Arena» συνολικά 384.082 φιλάθλους (27.434 μ.ο. ανά ματς). Την περασμένη σεζόν, βέβαια, περίπου μισό εκατ. υποστηρικτών πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια, εντούτοις τότε δεν υπήρχαν οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν τη χρονιά 2023-24.

Σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρυσι είχε ο Ολυμπιακός, ο οποίος παρά τις τιμωρίες και παρά το αρνητικό διάστημα που βίωσε δέχθηκε 286.695 οπαδούς στο «Γ. Καραϊσκάκης», ήτοι μ.ο. 23.891 ανά παιχνίδι. Την περασμένη σεζόν αυτό το νούμερο ήταν 18.719!

Όσο για τον πρωταθλητή ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε την εμπιστοσύνη του κόσμου του στο φινάλε, κάτι που αποτυπώθηκε και στα εισιτήρια. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μ.ο. εισιτηρίων 14.109 ενώ έκοψαν συνολικά 183.421. Επόμενος στη σειρά ήταν ο Παναθηναϊκός, με μ.ο. 10.293 και συνολικά 144.107 κομμένα εισιτήρια.

Τέλος, η ομάδα με τον χαμηλότερο μέσο όρο σε κάθε ματς ήταν η Κηφισιά, η οποία παρεμπίπτοντος έδινε τους αγώνες της στην Καισαριανή και το «Μιχάλης Κρητικόπουλος». Συγκεκριμένα, 1.027 θεατές έβλεπαν την ομάδα τους ανά ματς και ο σύλλογος είχε συνολική παρουσία 11.297 φιλάθλων.

 

 

Δείτε τη λίστα με τα εισιτήρια που κόπηκαν στη φετινή Stoiximan Super League:

© PS Super League

sportal.gr

 

 

 

 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στα γραφεία της ΑΕΚ ο Στρακόσα - Υπογράφει συμβόλαιο έως το 2029!-ThemaSports
08/07 @ 18:00

Στα γραφεία της ΑΕΚ ο Στρακόσα - Υπογράφει συμβόλαιο έως το 2029!

Στην ΑΕΚ θα αγωνίζεται για τα επόμενα πέντε χρόνια ο Θωμάς Στρακόσα!

ΕΠΙΣΗΜΟ: Στον Βόλο ο Κορρέα-ThemaSports
08/07 @ 17:20

ΕΠΙΣΗΜΟ: Στον Βόλο ο Κορρέα

Οι μεταγραφικές κινήσεις του Βόλου συνεχίζονται, με τους Βολιώτες να ανακοινώνουν την απόκτηση του 25χρονου πρώην κεντρικού αμυντικού της Ανόρθωσης, Παύλου Κορρέα.

Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για πρώην ΑΕΛίστα!-ThemaSports
08/07 @ 17:32

Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για πρώην ΑΕΛίστα!

Νέο όνομα για ΑΕΚ στον διεθνή Τύπο. Ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον πρώην εξτρέμ της ΑΕΛ και νυν της Χάρτμπεργκ, Ντόνι Αβντιγιάι αποκαλύπτει ο δημοσιογράφος του γερμανικού Sky Sport, Μπεν Χέκνερ!

Τέλος από την ΑΕΚ ο Χιώτης - Το μήνυμα του-ThemaSports
08/07 @ 14:18

Τέλος από την ΑΕΚ ο Χιώτης - Το μήνυμα του

Την αποχώρηση του από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ (ώστε ν’ ακολουθήσει πιθανότατα τον Χρήστο Κόντη στη Σαουδική Αραβία) ανακοίνωσε ο Διονύσης Χιώτης.

Θεωρούν δεδομένο τον υποβιβασμό της Λαμίας και... θέμα χρόνου την απόλυση Σατσιά! (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)-ThemaSports
07/07 @ 16:11

Θεωρούν δεδομένο τον υποβιβασμό της Λαμίας και... θέμα χρόνου την απόλυση Σατσιά! (ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ)

Σημερινό (07/07) δημοσίευμα της ελλαδικής εφημερίδας Sportime, θεωρεί δεδομένο τον... υποβιβασμό της Λαμίας στο πρωτάθλημα της Superleague της νέας περιόδου, αλλά και... θέμα χρόνου την απόλυση του Κύπριου προπονητή της ομάδας, Μαρίνου Σατσιά.

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής-ThemaSports
06/07 @ 19:54

Βαρύς, ασήκωτος και… χωρίς παίκτες ο Παναθηναϊκός έχασε από ομάδα Β´ Εθνικής

Χωρίς τα βασικά φορ, εξτρέμ, χαφ και μπακ ο βαρύς Παναθηναϊκός δεν έκανε φάση όπως και στο προηγούμενο φιλικό και η Μπραουνσβάιγκ τον νίκησε με 1-0.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ