Άλλη μια Διεθνής επιτυχία για την Κυπριακή Σκοποβολή. Η Εθνική μας ομάδα ΚΟΜΠΑΚ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη, στο 29ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα το οποίο ολοκληρώθηκε στο Πόρτο της Πορτογαλίας.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Η Εθνική μας ομάδα, την οποία αποτελούσαν οι Ηλίας Ηλία, Ιάσονας Τζιοβάνη και Χάρης Κωνσταντίνου, ισοβάθμησε με 580 επιτυχίες στους 600 δίσκους με την ομάδα της Ισπανίας, αλλά κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο, καθώς είχε καλύτερο συνολικό αποτέλεσμα στο πεδίο βολής αριθμό 8 από την Ισπανική ομάδα, σύμφωνα με το Διεθνή Κανονισμό.
Ο Ηλίας Ηλία είχε 194 επιτυχίες στους 200 δίσκους, ενώ οι Ιάσονας Τζιοβάνη και Χάρης Κωνσταντίνου είχαν το ίδιο αποτέλεσμα, 193/200.
Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη κατέκτησε η Ιταλία με 588/600, ενώ το αργυρό εξασφάλισε η Γαλλία με 582/600.
Μεγάλος νικητής του αγώνα αναδείχθηκε ο Γάλλος Τσιάρλς Μπαρντού ο οποίος είχε μόνο μία απώλεια στους 200 δίσκους. Δεύτερος ήταν ο επίσης Γάλλος Μάθιου Ντελμάς με 198/200. Η Τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο κρίθηκε σε αγώνα μπαράζ μεταξύ έξι σκοπευτών, οι οποίοι ισοβάθμησαν με 197/200. Τελικά επικράτησε ο Ιταλός Ντανιέλ Βαλέρι ο οποίος πέτυχε 24/25+20.
Ο Ηλίας Ηλία με 194/200, κατέλαβε την 22η θέση στη Γενική Κατάταξη. Με μία επιτυχία λιγότερη 193/200, οι Ιάσονας Τζιοβάνη και Χάρης Κωνσταντίνου κατέλαβαν την 43η και 44η θέση αντίστοιχα.
Στο 29ο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ΚΟΜΠΑΚ, πήραν μέρος και άλλοι 4 Κύπριοι σκοπευτές με ιδιωτική συμμετοχή. Ο Λεύκιος Μιλτιάδους πέτυχε 191/200, ο Κυριάκος Σκορδής 171/200, ο Λευτέρης Χριστοδούλου 168/200 και ο Γιάννης Φιλίππου 161/200.
Ο πρόεδρος και το Δ.Σ της ΣΚΟΚ συγχαίρουν θερμά τους αθλητές, οι οποίοι απάρτιζαν την Εθνική μας ομάδα για την κατάκτηση της τρίτης θέσης και την εξασφάλιση του χάλκινου μεταλλίου, σε μια διοργάνωση στην οποία πήραν μέρος πέραν των 500 σκοπευτών ανάμεσα τους και οι κορυφαίοι της Ευρώπης.




Στην αποψινή μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε στην Cablenet ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ, Πρόδρομος Πετρίδης, ρωτήθηκε για τις επαφές του με επενδυτική εταιρεία και αποκάλυψε πως αν όλα πάνε καλά, μέχρι τις 25 Μαΐου ευελπιστεί να καταλήξουν σε συμφωνία!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
08/05 @ 10:57
Τεράστια ικανοποίηση άφησαν στους προπονητές και προπονήτριες των Ακαδημιών των Γυμναστικών μας Συλλόγων, τα αποτελέσματα των 70ών Παγκύπριων Αγώνων Στίβου Γυμνασίων, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 5 Μαΐου 2025, στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού.
06/05 @ 12:41
Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΚΟΑ, ενημερώνει ότι έχει αποφασίσει το διορισμό Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή, αλλά και για το ότι έχει ολοκληρώσει τις διαδικασίες για την επανεξέταση πλήρωσης της θέσης του Γενικού Διευθυντή.
05/05 @ 09:22
Ο τελευταίος μήνας της άνοιξης, ο Μάιος, είναι κάθε χρόνο ένας αρκετά σημαντικός μήνας για τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου σε όλο τον κόσμο, καθώς αρχίζουν πιο έντονη αγωνιστική δράση, μετά την πολύμηνη και επίπονη προετοιμασία τους, για το «βασικό μενού» της χρονιάς, το οποίο διεξάγεται τους καλοκαιρινούς μήνες.
05/05 @ 09:10
Για δεύτερη φορά, στα τρία χρόνια παρουσίας του στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης (UMBC), ο Ιωσήφ - Μιχάλης Παπά αναδεικνύεται χρυσός πρωταθλητής στην περιφέρεια του Πανεπιστημίου του, την America East.
05/05 @ 08:58
Η εντυπωσιακή παρουσία τής Βαλεντίνας Σάββα, με τη φανέλα του πανεπιστημίου Μπέρκλι της Καλιφόρνια, συνεχίστηκε και το βράδυ του Σαββάτου 3 Μαΐου 2025, καθώς έριξε άλλη μία τεράστια βολή πέραν των 69 μέτρων.
03/05 @ 20:36
Αδιανόητη ανατροπή από την Σαντ Αντρέου, που με buzzer beater της Άντον νίκησε 9-8 τη Σαμπαντέλ στον τελικό και κέρδισε το πρώτο Champions League της ιστορίας της.
BEST OF THEMASPORTS