Δύο αγωνιστικές απέμειναν για το φινάλε και η αγωνία παραμένει στο κόκκινο για τον φετινό τίτλο της Superleague, που θα καταλήξει σε έναν από τους δύο Δικεφάλους.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο εξ αναβολής ντέρμπι της Τούμπας με τους Ερυθρόλευκους, κερδίζοντας “καθαρά” με 2-0. Ένα αποτέλεσμα που τον διατηρεί ολοζώντανο στη μάχη του τίτλου, αφού μερικές μέρες πριν πανηγύρισε ακόμα μία μεγάλη νίκη στο γήπεδό του, κόντρα στην ΑΕΚ κι έτσι πια βρίσκεται μόλις ένα βαθμό πίσω της, δύο στροφές πριν το τέλος. 

Υποχρέωση το 2/2 για τον ΠΑΟΚ αλλά δεν φτάνει

Προφανώς η ομάδα του Λουτσέσκου συνεχίζει να μην κρατάει την τύχη στα χέρια της, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως είναι μόνο... μαθηματικές οι πιθανότητές της για να κατακτήσει το πρωτάθλημα ή εντάσσονται μόνο στη σφαίρα του ουτοπικό. Κι αυτό γιατί χρειάζεται μία απώλεια της ΑΕΚ σε αυτές τις δύο αγωνιστικές που απομένουν, ουσιαστικά δηλαδή μία, αφού την Κυριακή (19/5) που πέφτει η αυλαία, η Ένωση φιλοξενεί τη Λαμία στη Ν.Φιλαδέλφεια και προφανώς θα κερδίσει. 

Εκείνο που περιμένουν λοιπόν οι Θεσσαλονικείς είναι να μη φύγει με το τρίποντο η ΑΕΚ από το Καραϊσκάκη το βράδυ της Τετάρτης, κόντρα στον Ολυμπιακό. Οι Ερυθρόλευκοι έχασαν την ευκαιρία με διπλό στην Τούμπα να κρατούν την τύχη στα χέρια τους για το πρωτάθλημα και βγήκαν οριστικά εκτός διεκδίκησης. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει πως είναι και αδιάφοροι βαθμολογικά. Γιατί σε ένα απολύτως ρεαλιστικό σενάριο, με τα σημερινά δεδομένα του βαθμολογικού πίνακα, μπορούν κάλλιστα να μείνουν εκτός Ευρώπης για τη νέα χρονιά. Κι ας ζουν ονειρικές στιγμές με την πρόκρισή τους στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ. Οι Πειραιώτες βρίσκονται στην 4η θέση της βαθμολογίας, κάτι που σημαίνει ότι αν δεν προσπεράσουν τον Παναθηναϊκό που βρίσκεται μόλις στο +1 και τον αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την τελευταία αγωνιστική, τότε σε περίπτωση που ο Άρης κατακτήσει το Κύπελλο και οι ίδιοι χάσουν στον τελικό του Κόνφερενς από την Φιορεντίνα, η νέα αγωνιστική περίοδος θα τους βρει εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. 

Ως εκ τούτου, κάθε άλλο παρά αδιάφοροι θα είναι οι Ερυθρόλευκοι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Φυσικά δεν αρκεί στον ΠΑΟΚ το να μην κερδίσει η Ένωση στο Φάληρο. Θα πρέπει κι ο ίδιος να κάνει -πάση θυσία- το 2/2 στα ματς που του απομένουν. Αρχής γενομένης από το προσεχές ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που πιθανότατα θα ταξιδέψει στην Τούμπα χωρίς τον Φώτη Ιωαννίδη. Το τρίποντο είναι μονόδρομος για τον Δικέφαλο του Βορρά, φέτος άλλωστε κέρδισε ήδη στα δύο από τα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος τον Παναθηναϊκό κι έχασε ένα ακόμη τρίποντο στο 95'. Κι αν το πετύχει, σε συνδυασμό με απώλεια της ΑΕΚ; Τότε πηγαίνουμε για το απόλυτα χιτσκοκικό σενάριο την τελευταία αγωνιστική. Να έχει δηλαδή ο ΠΑΟΚ την ευκαιρία να κάνει... φιέστα μέσα στην έδρα του Άρη ή αντίστοιχα οι Κίτρινοι να στερήσουν από τον μεγάλο τους αντίπαλο το πρωτάθλημα και να το κάνουν... πάσα στην ΑΕΚ!

Διπλό στο Φάληρο, αλλιώς...

Όσο για την ΑΕΚ; Τα πράγματα εκεί είναι λίγο πιο απλά. Η Ένωση πηγαίνει την Τετάρτη στο Καραϊσκάκη για το απόλυτο match ball τίτλου. Οι Κιτρινόμαυροι συνεχίζουν να κρατούν την τύχη στα χέρια τους και με νίκη επί του Ολυμπιακού, ουσιαστικά κάνουν το back to back, αφού δεν μπορούν να μην να κερδίσουν τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική στην Opap Arena. 

Με ένα σημαντικό αβαντάζ η ομάδα του Αλμέιδα στο μεθαυριανό ντέρμπι, αφού θα είναι σαφώς πιο ξεκούραστη, τη στιγμή που οι Ερυθρόλευκοι θα δίνουν το τρίτο πολύ απαιτητικό τους παιχνίδι μέσα σε διάστημα έξι ημερών. Ήδη μετράει δύο σερί νίκες επί του Ολυμπιακού η ΑΕΚ, αφού έφυγε νικήτρια φέτος και από το Καραϊσκάκη στη regural season και θα ήταν προφανώς ένα ονειρικό σενάριο για την ίδια να στεφθεί ουσιαστικά πρωταθλήτρια μέσα στο άντρο ενός μεγάλου αντιπάλου της. 

Ακόμη κι αν δεν καταφέρει βέβαια να περάσει αλώβητη, πάλι δεν θα είναι χαμένη, αλλά θα περιμένει πια ένα “δώρο” από τον Άρη την τελευταία αγωνιστική, προσδοκώντας ότι οι Κίτρινοι θα καταφέρουν να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ώστε να χρίσουν την ίδια πρωταθλήτρια. 

Sdna.gr

 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
04/07 @ 19:58

Ο Αμρ Ουάρντα στο ΣΕΦ με φανέλα Αιγύπτου για το Προολυμπιακό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Ο Αμρ Ουάρντα δεν έχασε την ευκαιρία να δει από κοντά την εθνική ομάδα της Αιγύπτου απέναντι στην Ελλάδα στο Προολυμπιακό Τουρνουά.

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου-ThemaSports
04/07 @ 11:32

Εντοπίστηκε και οδηγείται στη φυλακή ο 27χρονος που καταδικάστηκε για τον θάνατο του Νάσου Κωνσταντίνου

Στη φυλακή οδηγείται ο 27χρονος που καταδικάστηκε την περασμένη Δευτέρα από το Εφετείο για τον θάνατο του 24χρονου Νάσου Κωνσταντίνου, ύστερα από οπαδικό επεισόδιο, τον Απρίλιο του 2017, στη Θεσσαλονίκη.

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!-ThemaSports
04/07 @ 11:24

«Αμπουμπακάρ αντί Ελ Κααμπί στον Ολυμπιακό»!

Eάν ο Ελ Κααμπί αποχωρήσει, τότε τη θέση του στον Ολυμπιακό θα πάρει ο Αμπουμπακάρ της Μπεσίκτας!

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)-ThemaSports
04/07 @ 11:00

The Incredibles movie: Το ντοκιμαντέρ του πρωταθλητή ΠΑΟΚ (BINTEO)

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έβγαλε στη δημοσιότητα την ταινία για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Stoiximan Super League 2023-24.

 Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα-ThemaSports
04/07 @ 08:04

Προβάρει τα «κιτρινόμαυρα» ο Στρακόσα

Στην τελική ευθεία είναι η μεταγραφή του Αλβανού τερματοφύλακα στην «Ένωση», την ώρα που φουντώνουν οι φήμες για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας.

Έρχεται ο Γκαρθία, φουλάρει για επιθετικό ο Ολυμπιακός-ThemaSports
04/07 @ 08:02

Έρχεται ο Γκαρθία, φουλάρει για επιθετικό ο Ολυμπιακός

Το μεσημέρι αναμένεται στην Αθήνα ο Ισπανός αμυντικός χαφ, ο οποίος έρχεται για εξετάσεις και υπογραφές, ενώ οι Πειραιώτες ανεβάζουν στροφές για την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής τους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ