Εκπληκτικό νέο παγκύπριο ρεκόρ η Ελένα Κουλιτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκπληκτικό νέο παγκύπριο ρεκόρ η Ελένα Κουλιτσένκο (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ελένα Κουλιτσένκο αποτελεί από τα ξημερώματα της Κυριακής (12/5/24) την κάτοχο του παγκύπριου ρεκόρ γυναικών και κάτω των 23 ετών, στο άλμα σε ύψος!

Η εκπληκτική 21χρονη πρωταθλήτριά μας, αγωνιζόμενη με τη φανέλα του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια, στους τελικούς της νοτιοανατολικής περιφέρειας των ΗΠΑ (Southeastern Conference - SEC), πέρασε πάνω από το 1,95μ. και κατέρριψε το ρεκόρ του 1,93μ., που κατείχε η ίδια από φέτος (30/3/24) και η Λεοντία Καλλένου από το 2015! Και θυμίζουμε -ακόμη μία φορά- πως και οι δυο πέτυχαν τα παγκύπρια ρεκόρ αγωνιζόμενες για το Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια!

Η Κουλιτσένκο έκανε καταπληκτικό αγώνα, στον οποίο μπήκε και η τακτική στα τελευταία άλματα, καταφέρνοντας να κερδίσει και το χρυσό μετάλλιο, αντιμετωπίζοντας τις δύο κορυφαίες στον κλειστό στο NCAA, Ρέιτσελ Γκλεν και Λαμάρα Ντίστιν. Η φανταστική πρωταθλήτριά μας πέρασε με την πρώτη προσπάθεια τα 1,84μ., 1,89μ. και 1,92μ. και με τη δεύτερη το 1,95μ. Η Ντίστιν σταμάτησε στο 1,89μ., ενώ η Γκλεν απέτυχε στο πρώτο άλμα της στο 1,95μ. και άφησε τα επόμενα δύο για το 1,98μ., αφού ακολουθούσε την πρωταθλήτριά μας στα άλματα. Η Κουλιτσένκο απέτυχε στο πρώτο άλμα στα 1,98μ. και με τη σειρά της έκανε τακτική, αφήνοντας το 1,98μ., με την Γκλεν να αποτυγχάνει για δεύτερη φορά (τρίτη στο σύνολο) και την πρωταθλήτριά μας να πανηγυρίζει τρελά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην περιφέρειά της, την κατάρριψη του παγκύπριου ρεκόρ, αλλά και να είναι η κορυφαία πια στην ιστορία του ύψους γυναικών για το Πανεπιστήμιο της Τζιόρτζια!!!

Θερμά συγχαρητήρια Ελένα για την τεράστια επιτυχία σου, το χρυσό μετάλλιο και το νέο παγκύπριο ρεκόρ. Συγχαρητήρια και στον προπονητή σου Ryan Baily.

Δείτε το άλμα - ρεκόρ της Κουλιτσένκο:

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Track & Field, Running + More (@runnnsphere)

 

Ακολουθήστε το Themasports.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

 

 

 

Έσωσε τον βαθμό κόντρα στη Νιούκαστλ με ήρωα Ρομέρο η Τότεναμ!

Έσωσε τον βαθμό κόντρα στη Νιούκαστλ με ήρωα Ρομέρο η Τότεναμ!

Η Τότεναμ βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ στην έδρα της Νιούκαστλ, όμως τελικά κατάφερε να δραπετεύσει από το St. James' Park με τον βαθμό της ισοπαλίας (2-2), χάρη σε buzer-beater του Ρομέρο!

BEST OF THEMASPORTS