Πλέον, είναι όλα στα... χέρια του και η επιστροφή του σε Final Four φαντάζει ολοένα και πιο πιθανή. Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται ένα στάδιο μακριά από το «εισιτήριο» που οδηγεί στο Βερολίνο και... η μοίρα δείχνει πως θα καταφέρει να το σφραγίσει!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα βήμα πριν από την επιστροφή του στο Final Four της EuroLeague βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Την Τρίτη του Πάσχα (07/05, 21:15), οι «πράσινοι» υποδέχονται την Μακάμπι Τελ Αβίβ στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και θέλουν να ξεπεράσουν το εμπόδιο των Ισραηλινών, έτσι ώστε να... ετοιμάσουν βαλίτσες για το Βερολίνο!

Το «τριφύλλι» έκανε το break στο Βελιγράδι, όπου νίκησε την ομάδα του Όντεντ Κάτας με 95-88 και έφερε τη σειρά πίσω στην Αθήνα, αλλά και την κατάσταση ξανά στα... χέρια του.

Στο μπάσκετ και γενικότερα στον αθλητισμό, όλα μπορούν να συμβούν, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έχει όλους τους... οιωνούς με το μέρος του στο πέμπτο παιχνίδι. Οι εταιρείες στοιχήματος θεωρούν το «τριφύλλι» ως το απόλυτο φαβορί για να προκριθεί στο Final Four και αυτό δεν συμβαίνει... τυχαία.

Η «δίψα» των «πράσινων» και των φιλάθλων τους, σε συνδυασμό με τη σημαντική απουσία του Γουέιντ Μπόλντγουιν για τους Ισραηλινούς, την ποιότητα της ομάδας του Εργκίν Αταμάν, αλλά και το γεγονός πως κανένας φιλοξενούμενος στην ιστορία της διοργάνωσης, δεν έχει προκριθεί μέσω Game 5, συνηγορούν στο να χριστεί ο Παναθηναϊκός ως φαβορί!

Κι όμως, υπάρχει ένας ακόμη «μοιραίος» παράγοντας που... δείχνει πως οι «πράσινοι» έχουν πολλές πιθανότητες να πάρουν την πρόκριση. Και αυτός αφορά την θέση που τερμάτισε η ελληνική ομάδα στην κανονική διάρκεια της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός ήταν δεύτερος πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη regular season και η ιστορία έχει δείξει πως όσες ομάδες τερμάτισαν στη 2η θέση από το νέο φορμάτ (2016-17) και έπειτα, δεν απουσίασαν από το Final Four στη συνέχεια!

Μένει να φανεί εάν ο Παναθηναϊκός θα γίνει η 7η ομάδα που τερματίζει στη 2η θέση της βαθμολογίας και εν συνεχεία προκρίνεται στην κορυφαία 4άδα της EuroLeague, όπου οι καλύτερες ομάδες «μάχονται» για το τρόπαιο.

Πάντως, είναι σημαντικό να σημειωθεί πως μονάχα η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχει κατορθώσει να κατακτήσει το τρόπαιο ως 2η, κάτι το οποίο συνέβη τη σεζόν 2018-19. Τότε, οι Ρώσοι είχαν ξεπεράσει στον τελικό (στη Βιτόρια), το «εμπόδιο» της... αναγεννημένης Εφές του Εργκίν Αταμάν, φτάνοντας στη νίκη με 91-83. Με αυτό τον τρόπο, είχαν στεφθεί πρωταθλητές Ευρώπης. 

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 96-99 (παρ.): Πήρε το «θρίλερ» της χρονιάς, προκρίθηκε στα ημιτελικά και επικεντρώνεται στο... Βερολίνο!-ThemaSports
18/05 @ 22:39

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 96-99 (παρ.): Πήρε το «θρίλερ» της χρονιάς, προκρίθηκε στα ημιτελικά και επικεντρώνεται στο... Βερολίνο!

Στο ματς της χρονιάς, ο ΠΑΟΚ «πάλεψε» και έφτασε κοντά σε μία σπουδαία νίκη, ωστόσο ο Παναθηναϊκός νίκησε στην παράταση (18/05, 99-96) και προκρίθηκε στα ημιτελικά!

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: «Περίπατος» προς τα ημιτελικά, με πολλούς πρωταγωνιστές!-ThemaSports
18/05 @ 19:45

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 68-100: «Περίπατος» προς τα ημιτελικά, με πολλούς πρωταγωνιστές!

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από το κλειστό των Άνω Λιοσίων (68-100), και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Stoiximan Basket League, δίνοντας τέλος στην πολυτάραχη χρονιά της ΑΕΚ.

Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ 84-66: Οι πράσινοι έκαναν εύκολα το 1-0 απέναντι στον Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος πάλευε μόνος του-ThemaSports
16/05 @ 22:19

Παναθηναϊκός AKTOR - ΠΑΟΚ 84-66: Οι πράσινοι έκαναν εύκολα το 1-0 απέναντι στον Πόρτερ Τζούνιορ, ο οποίος πάλευε μόνος του

Με το δεξί μπήκε στα playoffs της Stoiximan Basket League ο Παναθηναϊκός AKTOR, που έκανε το 1-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ, επικρατώντας με 84-66 στο τελευταίο εντός έδρας ματς του πριν από το Final Four της EuroLeague. Μόνος του πάλευε ο Κέβιν Πόρτερ Τζούνιορ που μέτρησε 26 πόντους, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 5 λάθη.

Αταμάν για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς: "Δεν θυμάμαι γιατί μου έδωσαν το βραβείο κάποτε, θυμάμαι όμως τους back to back τίτλους με την Εφές"-ThemaSports
15/05 @ 11:05

Αταμάν για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς: "Δεν θυμάμαι γιατί μου έδωσαν το βραβείο κάποτε, θυμάμαι όμως τους back to back τίτλους με την Εφές"

Ο Εργκίν Αταμάν δήλωσε στα κανάλια novasports ότι το βραβείο του "προπονητή της χρονιάς" της EuroLeague δεν είναι κάτι που τον ενδιαφέρει και δεν θυμάται καν πώς και γιατί το κέρδισε το 2021, ωστόσο θυμάται τους back to back τίτλους με την Αναντολού Εφές.

Σλούκας: «Δικαίωση η πρόκριση στο Final Four - Προφανώς και θα μπορούσα να είμαι στην πρώτη πεντάδα»-ThemaSports
15/05 @ 09:50

Σλούκας: «Δικαίωση η πρόκριση στο Final Four - Προφανώς και θα μπορούσα να είμαι στην πρώτη πεντάδα»

Διαβάστε όσα δήλωσε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού AKTOR, Κώστας Σλούκας, στη media day του «τριφυλλιού», ενόψει του Final Four της Euroleague στο Βερολίνο.

Η ιστορική διάσταση του MVP του Μάικ Τζέιμς: Τι είχαμε 18 χρόνια να δούμε, και τι δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ! (video)-ThemaSports
14/05 @ 22:39

Η ιστορική διάσταση του MVP του Μάικ Τζέιμς: Τι είχαμε 18 χρόνια να δούμε, και τι δεν είχε ξανασυμβεί ποτέ! (video)

MVP της EuroLeague εκτός Final 4 ή Αμερικανός MVP; Πότε ήταν η τελευταία φορά που είδαμε κάτι απ' όλα αυτά, πριν τη φετινή «στέψη» του Μάικ Τζέιμς;

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ