Γιάννης Ιωάννου

Δεκατέσσερις Κύπριοι αγωνίστηκαν φέτος στην ΑΕΛ. Βέβαια, για να είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός, έπαιξε ρόλο η παρουσία της ομάδας στο αδιάφορο Β' γκρουπ. Παρ' όλα αυτά, αρκετοί πήραν λίγο ή και ελάχιστο χρόνο συμμετοχής.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αποτελεί ερωτηματικό πόσοι από αυτούς θα είναι στο ρόστερ της νέας σεζόν, όπου η ΑΕΛ θα επιχειρήσει να κάνει... «επανεκκίνηση», μετά από τρεις σερί χρονιές στον δεύτερο όμιλο, μακριά από το κυνήγι της διάκρισης.

Αυτός φυσικά που θα πάρει τις αποφάσεις, θα είναι ο νέος προπονητής, είτε ο Γαρπόζης αν παραμείνει στον πάγκο και τη νέα σεζόν, σε συνεργασία πάντα με τον Τεχνικό Διευθυντή που θα προσληφθεί και θα έχει το γενικό κουμάντο στο ποδοσφαιρικό τμήμα και τον πρώτο λόγο στον μεταγραφικό σχεδιασμό. Θεωρείται δεδομένο ότι θα γίνει προσπάθεια ενίσχυσης και με Κύπριους παίκτες, για να δημιουργήθεί ένας Κυπριακός «κορμός», αν και υπάρχουν αρκετοί στην ΑΕΛ που μπορεί να ποντάρει πάνω τους η τεχνική ηγεσία και τη νέα περίοδο.

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν οι Χριστόφορος Φραντζής, Βασίλης Παπαφώτης, Ανδρέας Μακρής, Άγγελος Ανδρέου και Γιάννης Γερολέμου. Βέβαια, δεν είναι σίγουρο ότι θα βρίσκονται άπαντες και τη νέα χρονιά στην ΑΕΛ.

Είναι και ο 25χρονος Εύδωρας Σιλβέστρος, ο οποίος αγωνίζεται δύο χρόνια στη Λεμεσιανή ομάδα, χωρίς να καταφέρει να κάνει το... βήμα παραπάνω. Βέβαια, πήρε... μηδαμινές ευκαιρίες σε ματς που... «καίει η μπάλα» για να κριθεί με πιο ασφαλή κριτήρια. Φέτος για παράδειγμα, έπαιξε μέχρι στιγμής 559 λεπτά συνολικά και μόνο τα... 63 ήταν στην Α'  φάση του πρωταθλήματος. Και μάλιστα σε πέντε παιχνίδια!

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν οι Θέμης Θεμιστοκλέους, Μιχάλης Κόλιας και Κύπρος Νεοφύτου, που θα μπορεί να τους αξιοποιήσει περισσότερο η τεχνική ηγεσία, αν και ρεαλιστικά ομιλούντες, όταν μία ομάδα δικαιούται 17 ξένους για τον Κατάλογο Α, συν επιπλέον ενίσχυση για τον Κατάλογο Β με ξένους κάτω των 23 ετών, είναι πολύ δύσκολο να πάρουν όλοι ευκαιρίες. Βέβαια, είναι καθαρά θέμα του προπονητή, αφού αυτός αποφασίζει και βλέπει πράγματα στις προπονήσεις που δεν βλέπει ο υπόλοιπος κόσμος.

Χρόνο συμμετοχής έστω και ελάχιστο, πήραν και οι νεαροί Σάββας Χριστοδούλου, Παναγιώτης Παναγή, Χρήστος Σεργίου και Μιχάλης Κυριάκου (οι τρεις πρώτοι «ανέβηκαν» από την Κ19). Ενδεχομένως κάποιος ή κάποιοι από αυτούς, να είναι στην αποστολή για την καλοκαιρινή προετοιμασία και από και πέρα, ο προπονητής θα αποφασίσει για το μέλλον τους στην πρώτη ομάδα...

Σημειώνουμε ότι αγωνίστηκε και 14ος Κύπριος στη φετινή ΑΕΛ. Ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου, ο οποίος πήρε μεταγραφή για την Ισραηλινή, Bnei Sakhnin FC.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μεταγραφικές «σειρήνες» για Μακρή!-ThemaSports
16/05 @ 15:44

Μεταγραφικές «σειρήνες» για Μακρή!

Μεταγραφικές «σειρήνες» από Ελλάδα, για τον Ανδρέα Μακρή.

«Δεν θα πάρουμε τη μισή ΑΕΚ επειδή είναι εδώ ο κ. Γιάννου – Short list με ξένους προπονητές»-ThemaSports
16/05 @ 16:33

«Δεν θα πάρουμε τη μισή ΑΕΚ επειδή είναι εδώ ο κ. Γιάννου – Short list με ξένους προπονητές»

Δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 παραχώρησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΑΕΛ, Νικόλας Λεβέντης.

ΤΕΛΟΣ από την ΑΕΛ ο Γαρπόζης-ThemaSports
15/05 @ 17:04

ΤΕΛΟΣ από την ΑΕΛ ο Γαρπόζης

Παρελθόν και επίσημα από την ΑΕΛ αποτελεί ο Αλέξης Γαρπόζης.

Παρελθόν Τσουκά και Μπεραχίνο-ThemaSports
14/05 @ 13:13

Παρελθόν Τσουκά και Μπεραχίνο

Έφυγαν ακόμα δύο παίκτες από την ΑΕΛ

Μέχρι την Παρασκευή ξεκαθαρίζει του Γαρπόζη-ThemaSports
14/05 @ 12:20

Μέχρι την Παρασκευή ξεκαθαρίζει του Γαρπόζη

Ο εκπρόσωπος τύπου της ΑΕΛ μίλησε για το μέλλον του Γαρπόζη στην ΑΕΛ

Λεβέντης: «Όποιος ενδιαφέρεται για να επενδύσει την ΑΕΛ θα πρέπει να το κάνει με τον σωστό τρόπο και διαδικασίες»-ThemaSports
14/05 @ 11:05

Λεβέντης: «Όποιος ενδιαφέρεται για να επενδύσει την ΑΕΛ θα πρέπει να το κάνει με τον σωστό τρόπο και διαδικασίες»

Δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM 95,0 παραχώρησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΑΕΛ, Νικόλας Λεβέντης.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ