Η μεγαλύτερη διοργάνωση που ανατέθηκε ποτέ στην ΚΟΕΑΣ είναι αναμφίβολα το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου έχει ψηλά στη λίστα των κορυφαίων διοργανώσεων υπό την ευθύνη της.
Ακολουθήστε μας στο Google news
Γι’ αυτό και μόλις 40 ημέρες μετά την ολοκλήρωση του φετινού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας έρχονται στην Κύπρο, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη τους για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων της τριετίας 2025-2027.
Ο τεχνικός εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φρανκ Νόιερ και ο επικεφαλής της διοργάνωσης Χοσέ Λουίς ντε Κάρλος, φτάνουν στο νησί μας την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024.
Στην τριήμερη παραμονή τους εδώ, θα επιθεωρήσουν τους χώρους διεξαγωγής της διοργάνωσης, τους χώρους διαμονής των αθλητών και συνοδών και θα προβούν στις απαραίτητες ενέργειες σε όλα όσα εμπίπτουν στις αρμοδιότητές τους, για την καλύτερη προετοιμασία της διοργάνωσης, έχοντας επαφές με στελέχη της ΚΟΕΑΣ.
* Θυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων θα διεξαχθεί την επόμενη τριετία 2025 – 2027, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου – ΓΣΠ στη Λευκωσία, με την αρχή να γίνεται στις 15 – 16 Μαρτίου 2025. Η διοργάνωση είναι ιδιαίτερα απαιτητική, καθώς σε αυτήν περιλαμβάνονται και τα τέσσερα αγωνίσματα ρίψεων (σφαιροβολία, δισκοβολία, σφυροβολία, ακοντισμός) στις κατηγορίες Ανδρών, Γυναικών, Ανδρών Κ23 και Γυναικών Κ23. Στη διοργάνωση μετέχουν οι κορυφαίοι ρίπτες της Ευρώπης, ανάμεσά τους Ολυμπιονίκες, Παγκοσμιονίκες και πρωταθλητές Ευρώπης.
Από ιστοσελίδα ΚΟΕΑΣ
Ο Ανδρέας Σιήκκης αποτελεί τη νέα μεταγραφή του Απόλλωνα και μίλησε για πρώτη φορά στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου, www.apollon.com.cy για τις σκέψεις του μετά την ένταξή του στην ομάδα και για το νέο του ξεκίνημα στη Λεμεσό.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
01/07 @ 16:15
Κάθε δύο χρόνια η Εθνική μας Ομάδα του στίβου καλείται να αγωνιστεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων, το οποίο αποτελεί τον «καθρέφτη» του βάθους και της δυναμικής μας σε όλα σχεδόν τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα.
01/07 @ 16:07
Μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις της φετινής χρονιάς για τον κυπριακό στίβο έχει ολοκληρωθεί. Η Εθνική μας Ομάδα δεν κατάφερε να διατηρηθεί στη Β΄ Κατηγορία τού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Β΄ Κατηγορίας, που διεξήχθη στο Μάριμπορ, κατακτώντας τη 14η θέση με 245,5 βαθμούς.
01/07 @ 12:15
Στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Χριστοδουλίδη πραγματοποιήθηκε η Αθλητική Θεατρική Παράσταση του προγράμματος «Αθλητισμός Για Όλους», τη Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 στο «Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία». Η φετινή τελική γιορτή του ΑΓΟ συνέπεσε με τη συμπλήρωση 40 χρόνων λειτουργίας και προσφοράς του προγράμματος.
30/06 @ 11:05
Εξαιρετικά τιμητική απόφαση για την Κύπρο έλαβε η Εκτελεστική Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών (EOC) στο πλαίσιο των διορισμών των Μελών που θα συγκροτούν τις διάφορες Επιτροπές της για την προσεχή τετραετία 2025–2029.
29/06 @ 23:39
Ο κυπριακός στίβος δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή του στη Β΄ Κατηγορία τού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, παρά την πολύ καλή προσπάθεια όλων των αθλητών και αθλητριών μας και των προπονητών που τους καθοδήγησαν στη διάρκεια του διημέρου, αλλά και της διοικητικής ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη, οι οποίοι βρίσκονταν στο πλευρό τους.
28/06 @ 23:55
Εξαιρετικά κύλησε η τρίτη ημέρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων για την Ελλάδα, η οποία βγήκε όχι μόνο βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά, αποσπάστηκε και με 22 βαθμούς!
BEST OF THEMASPORTS