Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑ.Σ.Π., Σπύρος Νεοφυτίδης, ο οποίος μεταξύ άλλων, σχολίασε τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά όσα είπε:

Για τις ανακοινώσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας: «Αυτή είναι η δουλειά τους. Η Επιτροπή καλείται να βγάζει ανακοινώσεις, ωστόσο τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά. Προς το παρόν αποτέλεσμα δεν υπάρχει κανένα. Για να είμαστε και δίκαιοι, η Επιτροπή παραπέμπει τις υποθέσεις πιο κάτω, όμως οι υποθέσεις έμειναν πάνω στην Αστυνομία και στις έρευνες της Αστυνομίας. Αποτελέσματα μηδέν ακόμη. Υπάρχουν πολλές υποθέσεις. Δυστυχώς είναι αυτό που λέγαμε συνεχώς, σε αυτές τις υποθέσεις δεν μπορείς να ακολουθείς την πεπατημένη. Σε αυτές τις υποθέσεις πρέπει να βρίσκονται λύσεις. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν ιδιαιτερότητες. Οι υποθέσεις πρέπει να διαλευκάνονται γρήγορα. Αν θέλεις δύο ή τρία χρόνια για μία υπόθεση, το “πουλί πέξαξε” σε όλα τα επίπεδα».

Για το μέτρο απαγόρευσης των μετακινήσεων των φιλοξενούμενων οπαδών: «Έπειτα από το συνέδριο που έκανε ο ΠΑΣΠ με την Αστυνομία στη Λεμεσο επικυρώθηκε μετά από επτά χρόνια από τη Βουλή η συνθήκη του «Σεν Ντενίς», άρα από 1η Μαΐου θα ισχύουν τα άρθρα. Ότι ισχύει στη συμφωνία θα είναι νομοθεσία. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν είναι λύση η απαγόρευση μετακίνησης των φιλάθλων. Αυτό από τη νέα χρονιά θα πρέπει να σταματήσει, δεν είναι λύση αυτή, σε όλη την Ευρώπη δεν λειτουργεί καθόλου. Τα σωματεία πλήττονται οικονομικά. Δεν θα πω ότι δεν βοήθησε σε έναν βαθμό για να ηρεμήσουν τα πράγματα, όμως δεν είναι λύση. Η “ζημιά” στα σωματεία είναι “μεγάλη”. Το δέυτερο γκρουπ του πρωταθλήματος είναι ζημιογόνο για τα σωματεία. Τεράστιες οικονομικές “ζημιές” στα σωματεία. Οι μόνοι που παρουσιάσαμε πλάνα ήταν ο ΠΑΣΠ. Το πρόβλημα είναι ότι στην Κύπρο βλέπουν την πάρτη τους μόνο για την επόμενη μέρα. Δεν βλέπει το βάθος και τους άλλους.

Ήμασταν ξεκάθαροι, η βάση του κυπριακού ποδοσφαίρου είναι τα μικρομεσαία σωματεία και η δεύτερη κατηγορία. Όσο δεν αναβαθμίζουμε αυτές τις ομάδες θα έχουμε προβλήματα, θα βλέπουμε αυτό το χάλι στους αγώνες. Δεν είχαμε την στήριξη και την ανταπόκριση για την παρουσίαση μίας έρευνας γι' αυτή την αναβάθμιση της δεύτερης κατηγορίας και των μικρομεσαίων σωματείων. Ξέρουμε και τα ποσά που χρειάζονται, βρήκαμε το ποσό που λείπει για να “ορθοποδήσουν” τα σωματεία, άλλωστε είναι κοντά στα πέντε με έξι εκατομμύρια που μπορούν να μπουν για να δημιουργηθούν δυνατά πρωταθλήματα σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία με 24 επαγγελματικές ομάδες. Δεν “σηκώνει” παραπάνω ομάδες η Κύπρος.

Κάποιοι επέλεξαν να ακολουθήσουν άλλη “οδό” και την σεβαστήκαμε ως ΠΑΣΠ. Στη συνέχεια κάναμε μία παρέμβαση και σημειώσαμε ότι δεν είναι συμφέρον το 6-8 της δομής. Θα έπρεπε να ήταν 8-6 για παράδειγμα, ίσως να ήταν καλύτερα βάσει υπολογισμών. Αυτό που βλέπουμε ζημιώνει τα σωματεία και ευνοεί την προκατάληψη. Δεν μπορείς να αλλάζεις κάθε χρόνο το πλάνο λόγω συμφερόντων του καθενός και πρέπει να τους ικανοποιούμε όλους. Διαλύσαμε τα πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα, ούτε παίκτες, ούτε Εθνικές ομάδες. Μακάρι να πάρουν κάποια μέτρα για την αναβάθμιση σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να βρεθεί η οικονομική στήριξη των σωματείων της Β' κατηγορίας».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υπερεκτιμημένος ή... αξίζει τα ποσά που ακούγονται;-ThemaSports
24/05 @ 22:10

Υπερεκτιμημένος ή... αξίζει τα ποσά που ακούγονται;

Οι απόψεις για τον Κβιλιτάια διίστανται...

Μαργκάσα στο «The Ball Boyz»-ThemaSports
24/05 @ 14:43

Μαργκάσα στο «The Ball Boyz»

Το 9ο επεισόδιο της εκπομπής «The Ball Boyz» έρχεται στα αθλητικά κανάλια Cablenet Sports, την Παρασκευή 24/5 στις 21:15 απευθείας από το Cablenet Sports 1.

ΠΑΣΠ: «Συνεχίζονται οι διευκολύνσεις των αθλητών στην Ε.Φ.»-ThemaSports
23/05 @ 15:57

ΠΑΣΠ: «Συνεχίζονται οι διευκολύνσεις των αθλητών στην Ε.Φ.»

Ανακοίνωση από τον ΠΑΣΠ, μέσω της οποίας εκφράζει την ικανοποίηση του για την άρση του μέτρου της αναστολής των διευκολύνσεων προς τους αθλητές με τη λήξη των αγωνιστικών πρωταθλημάτων.

ΑΛΚΗ: «Η ανταπόκριση είναι παρά πολύ μεγάλη»-ThemaSports
21/05 @ 16:52

ΑΛΚΗ: «Η ανταπόκριση είναι παρά πολύ μεγάλη»

Η σελίδα Facebook, Φίλοι Αθάνατης ΑΛΚΗΣ υπενθυμίζουν την συγκέντρωση της Πέμπτης .

Συγχαίρει τους πάντες ο ΠΑΣΠ-ThemaSports
21/05 @ 11:55

Συγχαίρει τους πάντες ο ΠΑΣΠ

Ανάλυση της φετινής σεζόν και συγχαρητήρια από τον ΠΑΣΠ

Παπαμιλτιάδους: «Τα έργα στο Στέλιος Κυριακίδης θσ ξεκινήσουν φέτος» -ThemaSports
21/05 @ 10:55

Παπαμιλτιάδους: «Τα έργα στο Στέλιος Κυριακίδης θσ ξεκινήσουν φέτος»

Στον ΣΠΟΡ FM 95,0 μίλησε η γενική διευθύντρια του ΚΟΑ, Μαίρη Παπαμιλτιάδους.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ