23/04/2017: Ο Λιονέλ Μέσι έφτασε τα 500 γκολ στην καριέρα του! Κάθε χρονιά ήταν η χρονιά του Αργεντίνου σταρ, όμως το 2017 είχε ιδιαίτερη σημασία. Εκείνη την ημέρα σημείωσε ένα ορόσημο σαν ποδοσφαιριστής, έχοντας την ευχαρίστηση να το πετυχαίνει κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Μπορεί οι Μαδριλένοι να κατέκτησαν τελικά το πρωτάθλημα, όμως ο Μέσι κατέκτησε... τις καρδιές των φίλων του ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Απογοητευτικό, για τις διαιτητικές αποφάσεις, συγκινητικό για τις εναλλαγές συναισθημάτων, το El Clasico της Κυριακής (21/04), με την Ρεάλ Μαδρίτης να επιβάλλεται της Μπαρτσελόνα με 3-2 χάρη στο γκολ του Τζουντ Μπέλιγχαμ στο 91’, εξιλεώνοντας τους «Λος Μπλάνκος».

Επτά χρόνια πριν ο Μέσι έπαιξε αυτόν τον ρόλο για τους «μπλαουγκράνα», όταν με το ίδιο ακριβώς σκορ έφυγαν νικητές.

222222222222222.jpg

Στις 23 Απριλίου 2017 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε υποδεχτεί την Μπαρτσελόνα σε ένα πολυαναμενόμενο El Clasico. Η «βασίλισσα» βρισκόταν πρώτη βαθμολογικά, όμως οι φιλοξενούμενοι σύντομα θα ανέτρεπαν τα δεδομένα.

Το σκορ άνοιξε ο Κασεμίρο, όμως οι «μπλαουγκράνα» δεν άργησαν να πάρουν προβάδισμα χάρη σε δύο εκπληκτικά γκολ των Μέσι και Ράκιτιτς, με τον Κροάτη μέσο να παρέχει την ασίστ στον Αργεντίνο σουπερστάρ. Είχαν μείνει λιγότερο από 20’ πριν την λήξη του αγώνα, με τις δύο πλευρές να θέλουν νίκη. Μια ισοπαλία στην 33η αγωνιστική όταν μάχεσαι για την πρωτιά δεν είναι ικανοποιητική.

Το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» είχε μετατραπεί σε πραγματικό... πεδίο μάχης. Για την Ρεάλ το πρώτο πλήγμα ήρθε όταν ο Ράμος φέρθηκε ανώριμα και ριψοκίνδυνα, βγαίνοντας εκτός αγωνιστικού χώρου με κόκκινη κάρτα. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα σίγουρα το να μείνει η ομάδα με 10 παίκτες επηρεάζει την ψυχολογία του συνόλου και έως ένα βαθμό θα μπορούσε να καθορίσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

1111111111111111.jpg

Παρόλα αυτά, η οικοδέσποινα δεν τα παράτησε, με τον τότε προπονητή της ομάδας, Ζινεντίν Ζιντάν, να βρίσκει την λύση στο πρόσωπο του Χάμες Ροντρίγκες. Αν και ο Κολομβιανός ποδοσφαιριστής δεν φημίζεται για τα χρόνια του στους Μαδριλένους, εκείνη τη στιγμή ήταν σωτήρια η προσέλευσή του στο τερέν.

Αντικατέστησε τον Μπενζεμά και τρία λεπτά αργότερα πέτυχε το δεύτερο γκολ των «Λος Μπλάνκος», ισοφαρίζοντας και δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του για μια πιθανή ανατροπή. Μόνο που είχαν ξεχάσει ένα βασικό... υπερόπλο των αντιπάλων τους. Και το όνομα αυτού Λιονέλ Μέσι!

Παρόλο που η Ρεάλ Μαδρίτης απείλησε περισσότερες φορές και έβαλε... δύσκολα στον Τερ Στέγκεν, ο Μέσι ως συνήθως ήρθε να σώσει την κατάσταση. Στις καθυστερήσεις, όταν όλες οι προσπάθειες φαίνονταν ανέλπιστες, το ταλέντο των Καταλανών βρήκε δίχτυα στο 92’, βάζοντας μπροστά στο σκορ την ομάδα του, η οποία διατήρησε το προβάδισμα έως το τέλος του αγώνα.

Αυτό που κάνει το γκολ ακόμη πιο αξιοθαύμαστο είναι πως ο Μέσι είχε τραυματιστεί νωρίτερα, πολύ πριν το πρώτο του γκολ, από τον Μαρσέλο, με αποτέλεσμα να ματώσει. Παρόλα αυτά, λίγο αίμα και μια μελανιά δεν τον απέτρεψαν από το να γράψει... ιστορία. Ήταν, όπως φαίνεται, της μοίρας του γραφτό.

Όχι μόνο έβαλε προσωρίνα την Μπαρτσελόνα στην πρώτη θέση, αλλά πέτυχε το 500ο γκολ στην καριέρα του· 343 στο πρωτάθλημα, 94 στο Champions League, 43 στο Copa del Rey, 12 στο Super Cup Ισπανίας, 5 στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και 3 στο ευρωπαϊκό Super Cup.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είχε σκοράρει το 500ο του γκολ νωρίτερα εκείνη τη σεζόν, όμως ο Μέσι σημείωσε αυτή την επιτυχία σε νεώτερη ηλικία και λιγότερα παιχνίδια. Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος επιθετικός ήταν 31 ετών και 313 ημερών, ενώ ο ποδοσφαιριστής-φαινόμενο από το Ροσάριο της Αργεντινής ήταν 29 ετών και 304 ημερών και χρειάστηκε 112 λιγότερα παιχνίδια.

Όλοι σιώπησαν και ο Μέσι το πανηγύρισε λίγο προκλητικά θα έλεγαν μερικοί, όμως όπως ακριβώς του άξιζε. Μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ομόφωνα πως δεν είναι άνθρωπος και το ταλέντο του δύσκολα θα ξαναβρεθεί στο πρόσωπο κάποιου άλλου ποδοσφαιριστή. Επί σειρά ετών «μαγεύει»  και εκπλήσσει τους πάντες, ενώ σήμερα συνεχίζει να δείχνει πιο ακούραστος από ποτέ.

Οι «μερένχες» μπορεί να πήραν τελικά το πρωτάθλημα, όμως ο Λιονέλ Μέσι μπήκε ακόμη και στις καρδιές των... εχθρών του, ενώ θύμισε σε όλον τον πλανήτη ποιος είναι και να μην υποτιμούν ποτέ τον ίδιο ή την ομάδα του. Ένας απολαυστικός παίκτης, αναντικατάστατος, και ένας αληθινός αρχηγός!

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Γκουαρντιόλα συμφώνησε με τον Κλοπ για τις δηλώσεις του μετά το 4-2 του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα-ThemaSports
03/05 @ 22:36

Ο Γκουαρντιόλα συμφώνησε με τον Κλοπ για τις δηλώσεις του μετά το 4-2 του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα

Ο πιθανός αποκλεισμός της Άστον Βίλα από τον Ολυμπιακό και η μη παρουσία ομάδας από την Premier League σε κάποιον εκ των ευρωπαϊκών τελικών είναι θέμα συζήτησης στην Αγγλία με τον Πεπ Γκουαρντιόλα να συμφωνεί και αυτός με τις δηλώσεις που έκανε την Μεγάλη Παρασκευή ο Γιούργκεν Κλοπ.

Μπάγερν: Οι υποψήφιοι για τον πάγκο μετά το «ναυάγιο» με τον Ράνγκνικ-ThemaSports
03/05 @ 21:46

Μπάγερν: Οι υποψήφιοι για τον πάγκο μετά το «ναυάγιο» με τον Ράνγκνικ

Η Μπάγερν συνεχίζει την αναζήτηση νέου προπονητή και μετά το ναυάγιο με τον Ραλφ Ράνγκνικ στρέφεται σε άλλες περιπτώσεις για τον πάγκο ενόψει της νέας χρονιάς.

Γιούργκεν, εσύ την «πλήγωσες»: Μήπως τελικά, η σεζόν της Λίβερπουλ τελείωσε στις... 26 Ιανουαρίου;-ThemaSports
03/05 @ 21:19

Γιούργκεν, εσύ την «πλήγωσες»: Μήπως τελικά, η σεζόν της Λίβερπουλ τελείωσε στις... 26 Ιανουαρίου;

Θέλει να φύγει, το έχει αποφασίσει, το κρύβει από όλους και το ανακοινώνει ξαφνικά, ένα πρωί, στα τέλη Ιανουαρίου. Ο Γιούργκεν Κλοπ θα αφήσει τη Λίβερπουλ, ο «κύκλος» έκλεισε.

«Αυτό είναι ντροπή»: Το email που έστειλε ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!-ThemaSports
03/05 @ 20:48

«Αυτό είναι ντροπή»: Το email που έστειλε ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ στο προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Εκνευρισμός, νεύρα και έντονη δυσαρέσκεια από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για το προσωπικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ!

Η Γουάντα Νάρα υπέγραψε συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)-ThemaSports
03/05 @ 20:23

Η Γουάντα Νάρα υπέγραψε συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η Γουάντα Νάρα επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες, με την Αργεντινή επιχειρηματία και μοντέλο να υπογράφει συμβόλαιο με πλατφόρμα περιεχομένου για ενηλίκους αντίστοιχη του Onlyfans!

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός-ThemaSports
03/05 @ 17:52

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αναμένεται να επιστρέψει στη δράση για την Άστον Βίλα στο ματς με την Μπράιτον, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πιθανότατα διαθέσιμος για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ