Το γκολ με ανάποδο ψαλίδι του Θεοφάνη Μπακούλα, εκτός από ιστορικό, ήταν και πανέμορφο! Τόσο σε έμπνευση, όσο και σε εκτέλεση! Σε τέτοιο βαθμό, που μόνο λίγοι και εκλεκτοί, έχουν καταφέρει να μας χαρίσουν. Και το BN Sports σας παρουσιάζει τις 5+1 πιο εμβληματικές περιπτώσεις!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Κ19 του Ολυμπιακού στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης επικρατώντας με 3-0 της Μίλαν στον τελικό της Νιόν.

Το κερασάκι στην τούρτα πρόσθεσε ο Μπακούλας, όταν από σέντρα του Κουτσογούλα επιχείρησε ένα ανάποδο ψαλιδάκι που θα μείνει στην ιστορία των διοργανώσεων της UEFA.

Προφανώς, δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ποδοσφαιριστής πετυχαίνει ένα τόσο όμορφο γκολ σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αλλά το γκολ του 19χρονου μέσου, θύμισε κάτι από Κριστιάνο Ρονάλντο, Μπέιλ και Ριβάλντο! Ήταν ένα από εκείνα τα γκολ, που στα σποτάκια με τα highlights κάθε σεζόν, έχουν την τιμητική τους!

Το BN Sports, λοιπόν, ανέλαβε να σας υπενθυμίσει 5+1 περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που σκόραραν με ανάποδο ψαλιδάκι σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις και έμειναν στην ιστορία. Έστω κι αν η τελευταία, αποτελεί μία μικρή «εξαίρεση»!


Champions
 League 1999-2000

Μπαρτσελόνα – Φιορεντίνα 3-3 (Μπρεσάν)

Από την λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει το εκπληκτικό ψαλιδάκι του Μάουρο Μπρεσάν απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Αγωνιζόμενος με τα χρώματα της Φιορεντίνα, ο Ιταλός μέσος είχε ανοίξει το σκορ για την έκτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Με την μπάλα στον αέρα και εκτός περιοχής, λίγοι θα περίμεναν ότι ο Μπρεσάν θα δοκίμαζε να απειλήσει την εστία του Άρνο, με τον Ιταλό να επιχειρεί ένα ανάποδο ψαλιδάκι και να στέλνει την μπάλα στο γάμα της εστίας των «μπλαουγκράνα».

Σε ένα ματς που έληξε ισόπαλο με 3-3 και με αυτήν την ισοπαλία οι «βιόλα» εξασφάλισαν την θέση τους στην επόμενη φάση του θεσμού.


Champions League 2012-13

Άντερλεχτ – Μίλαν 1-3 (Μεξές)

Επόμενο ψαλιδάκι που δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα είναι αυτό του Φιλίπ Μεξές, απέναντι στην Άντερλεχτ για την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι «ροσονέροι» είχαν προηγηθεί με τον Ελ Σαράουι, πριν ο Μεξές πετύχει ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία του θεσμού.

Ένα κοντρόλ με το στήθος και ένα ασύλληπτο ψαλιδάκι ήταν αρκετά, για να μείνει στην ιστορία το γκολ του Γάλλου αμυντικού!


Champions League 2016-17

Ρεάλ Μαδρίτης – Γιουβέντους 4-1 (Μάντζουκιτς)

Μεγάλη νικήτρια του Champions League το 2017 ήταν η Ρεάλ Μαδρίτης επικρατώντας με 4-1 της Γιουβέντους.

Ωστόσο, το καλύτερο γκολ του αγώνα άνηκε στην «γηραιά κυρία» και τον Μάριο Μάντζουκιτς. Με το σκορ στο 1-0 για τους Μαδριλένους, ο Κροάτης βρέθηκε με πλάτη στο τέρμα του Κέιλορ Νάβας και εξαπέλυσε ένα απίστευτο σουτ ισοφαρίζοντας για την ομάδα του.


Champions League 2017-18

Γιουβέντους – Ρεάλ Μαδρίτης 0-3 (Κριστιάνο Ρονάλντο)

Ένα χρόνο αργότερα και πάλι οι δύο ομάδες θα βρίσκονταν αντιμέτωπες, αυτήν την φορά για τα προημιτελικά του Champions League.

Απόλυτος πρωταγωνιστής της πρώτης αναμέτρησης των δύο ομάδων ήταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο, δίνοντας παράσταση στο βροχερό Τορίνο. Αρχικά, είχε ανοίξει το σκορ με κοντινή προβολή πριν έρθει η στιγμή της απόλυτης αποθέωσης.

Με το ρολόι να δείχνει 63 λεπτά παιχνιδιού, ο Καρβαχάλ επιχείρησε σέντρα από τα δεξιά με τον Πορτογάλο σταρ, να ίπταται και με ένα απίθανο ψαλιδάκι, να αναγκάζει όλο το γήπεδο να χειροκροτήσει!

Για την ιστορία, οι «Μερένχες» επικράτησαν με 3-0, με τον Μαρσέλο να βάζει και αυτός την υπογραφή του.      


Champions League 2
017-18

Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης 1-3 (Μπέιλ)

Φαίνεται, πως το Champions League του 2018 ήταν γραφτό να το κατακτήσει η Ρεάλ Μαδρίτης με εντυπωσιακό γκολ. Αφού, στο γκολ του Κριστιάνο στα προημιτελικά ήρθε να προστεθεί αυτό του Γκάρεθ Μπέιλ στον τελικό.

Με τον τελικό της Ουκρανίας να τον «τελειώνει» ο άνθρωπος που έφερε χαμόγελα στην Ουαλία μετά τις μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες των Ρας και Γκιγκς. Ο Γκάρεθ Μπέιλ μπήκε ως αλλαγή στον τελικό ανάμεσα στην Λίβερπουλ και την Ρεάλ βάζοντας την υπογραφή του σε αυτόν.

Την παράσταση φυσικά, «έκλεψε» το φανταστικό γκολ που πέτυχε στο 64’ ο Ουαλός, αφού μετά από σέντρα του Μαρσέλο, με ένα ανάποδο ψαλιδάκι μιμήθηκε τον συμπαίκτη του Ρονάλντο και «χάρισε» το τρόπαιο στην ομάδα του, πετυχαίνοντας και δεύτερο γκολ στο 83ο λεπτό.


La Liga 2000-01

Μπαρτσελόνα – Βαλένθια 3-2 ( Ριβάλντο)

Ξεχωριστή αναφορά θα γίνει στον μοναδικό άνθρωπο που κέρδισε «Χρυσή μπάλα» και ήρθε στην Ελλάδα. Ο Ριβάλντο μπορεί να μην σκόραρε σε κάποια ευρωπαϊκή διοργάνωση με ψαλιδάκι, ωστόσο αυτό απέναντι στην Βαλένθια δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα.  

Στην τελευταία αγωνιστική της La Liga του 2001, ο «Ρίμπο» σκόραρε ένα από τα πιο αξιομνημόνευτα χατ-τρικ που έχουν συμβεί ποτέ!

Με το ρολόι στο 87’ και το σκορ στο 2-2 η Βαλένθια άφηνε εκτός Champions League τους Καταλανούς. Όλα αυτά, μέχρι που η πάσα του Φρανκ Ντε Μπουρ βρήκε τελικό αποδέκτη τον Ριβάλντο  και εκείνος με ένα κοντρόλ και ένα απίθανο ψαλιδάκι έμεινε στην ιστορία!

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός-ThemaSports
03/05 @ 17:52

Άστον Βίλα: Ανεβάζει στροφές ενόψει Μπράιτον ο Μαρτίνες και στο βάθος... Ολυμπιακός

Ο Εμιλιάνο Μαρτίνες αναμένεται να επιστρέψει στη δράση για την Άστον Βίλα στο ματς με την Μπράιτον, κάτι που σημαίνει πως θα είναι πιθανότατα διαθέσιμος για τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό.

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!-ThemaSports
03/05 @ 17:35

Τέλος ο Κλάτενμπεργκ από τη Νότιγχαμ - «Αποτέλεσα περισσότερο εμπόδιο, παρά όφελος για την ομάδα»!

Παρελθόν από τη Νότιγχαμ Φόρεστ ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος θεωρεί πως έφερε περισσότερα προβλήματα στον σύλλογο, από όσα κατάφερε να λύσει.

ΦΟΒΕΡΟΣ Κλοπ για το πρόγραμμα της Λίβερπουλ: «Θα ήθελα να τους βλέπω όταν αποφασίζουν και γελούν...» (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
03/05 @ 16:21

ΦΟΒΕΡΟΣ Κλοπ για το πρόγραμμα της Λίβερπουλ: «Θα ήθελα να τους βλέπω όταν αποφασίζουν και γελούν...» (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε μεγάλα κέφια ο Γιούργκεν Κλοπ στη συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής, δεν φίλτραρε τίποτα από τα λεγόμενα του! Σχολίασε το πρόγραμμα που είχε η ομάδα του μέχρι και την περασμένη εβδομάδα και τόνισε πως πολύ θα ήθελε να παρακολουθεί τα γέλια στις συνεδριάσεις όταν αποφασίζουν πως οι «κόκκινοι» θα παίζουν Σάββατο στις 14:30 μετά από μεσοβδόμαδες υποχρεώσεις!

Η προ 10ετίας εμπειρία του Έμερι που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός-ThemaSports
03/05 @ 13:45

Η προ 10ετίας εμπειρία του Έμερι που πρέπει να προσέξει ο Ολυμπιακός

Και τότε ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Και με βαρύτερο σκορ εις βάρος της ομάδας του, αφού ίσχυε διαφορετικός κανονισμός για τα εκτός έδρας γκολ. Και τότε με το δεύτερο παιχνίδι σε εχθρικό έδαφος. Κι όμως τα κατάφερε! Ο Έμερι έχρισε φαβορί για την πρόκριση στον τελικό τον Ολυμπιακό, αλλά σίγουρα δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του λέξη...

Θριάμβευσε στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης η Τσέλσι!-ThemaSports
03/05 @ 00:57

Θριάμβευσε στο ντέρμπι του Λονδίνου με την Τότεναμ και παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης η Τσέλσι!

Τη νίκη με 2-0 πανηγύρισε στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ η Τσέλσι, πλησιάζοντας τις θέσεις της Premier League που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο!

Ο Τεν Χαγκ «ξέσπασε» προς τους δημοσιογράφους: «Εσείς βγάζετε τίτλους, και είναι όλοι άκυροι»! (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
02/05 @ 23:18

Ο Τεν Χαγκ «ξέσπασε» προς τους δημοσιογράφους: «Εσείς βγάζετε τίτλους, και είναι όλοι άκυροι»! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Έρικ Τεν Χαγκ κατηγόρησε ευθέως τον αγγλικό Τύπο, που σε κάθε μεταγραφική περίοδο βγάζει… στο σφυρί όλο του το ρόστερ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ