Μια μέρα μετά την παραίτηση του από την προεδρία της Ανόρθωσης, ο Ανδρέας Σάντης παραχώρησε δηλώσεις στον ΣΠΟΡ FM.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Οι δηλώσεις του:

Η αρχική του τοποθέτηση: «Να μου επιτρέψετε να κάνω μια αναδρομή στο χρονικό της όλης ιστορίας για να βάλουμε κάποια πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Θα ξεκινήσω από τον περασμένο Απρίλιο όταν σε μια συμφωνία με τον κύριο Πουλλαΐδη στη μεταβίβαση των μετοχών. Περιμέναμε ότι η μεταβίβαση των μετοχών περιμέναμε όσοι περιμέναμε να βάλουμε τα λεφτά θα προχωρούσε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δυστυχώς η μεταβίβαση αυτών των μετοχών καθυστερούσε. Δεν έχει σημασία γιατί καθυστερούσε.

Αρχές Οκτωβρίου δήλωσα δημόσια στο ΡΙΚ όταν η ομάδα είχε μια απόδοση καλύτερη από ότι ο καθένας θα περίμενε. Είχα πει ότι αυτή η καθυστέρηση των μετοχών θα επιφέρει προβλήματα και ότι η Ανόρθωση πρέπει να διοικείται από ένα διοικητικό συμβούλιο. Αυτό το πράγμα άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.

1η Φεβρουαρίου οι μετοχές θα μεταφέρονταν στο σωματείο. Έγινε η αλλαγή με τη διοίκηση του συλλόγου για να είναι μια διοίκησή και ζούμε όλοι αυτά που ζούμε. Φτάσαμε να παραιτηθούμε γιατί οι συνθήκες δεν σηκώνουν αυτή τη διοίκηση να συνεχίσει. Είναι ηλίου φαεινότερο πως όποιος έχει το ενδιαφέρον είναι αναγκαίο να έρθει κοντά να βοηθήσει την Ανόρθωση. Κάναμε την αυτοκριτική μας, να είσαι μέλος Δ.Σ., είναι πολύ διαφορετικό να διοικείσαι της ομάδας.

Δεν καταφέραμε να αποφύγουμε την εσωστρέφεια, αυτό που ταλανίζει την Ανόρθωση, οποίος αναλαμβάνει ο προηγούμενος τον θέλει να αποτύχει και αυτό συνεχίζεται. Το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι εάν και εφόσον αυτός που διοικεί δεν έχει την οικονομική αυτάρκεια να ανταπεξέλθει είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Ο κόσμος είναι συγκλονιστικός. Αν δεν υπάρχει κάποιος να έχει την οικονομική ευχέρεια να μπορέσει να το κάνει, είναι πολύ πιο έντονο το πρόβλημα. Δεν υποσχεθήκαμε σε κανέναν εκατομμύρια».

Αν υπάρχει ενδιαφέρον από επιφανείς Ανορθωσιάτες: «Δεν έχω υπόψιν μου κάτι τέτοιο. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι από το πρώτο δευτερόλεπτο που αποφασίσουν να μπουν στην Ανόρθωση θα τους δώσουμε ότι χρειαστεί. Δεν υπάρχει περίπτωση να συνεχιστεί αυτή η εσωστρέφεια από εμάς».

Αν υπάρχει περίπτωση να παραμείνει: «Η παρούσα διοίκηση συνεχίζει μέχρι τις 24 Απριλίου και ελπίζω ότι μέχρι τότε θα βρεθεί άλλος να αναλάβει. Είναι δεδομένο πως εγώ δεν πρόκειται να συνεχίσω. Εγώ δεν μπορώ άλλο. Δεν υπάρχει πόρτα που δεν κτυπήσαμε. Δυστυχώς η εσωστρέφεια είναι σε τέτοιο βαθμό που δεν επέτρεψε να κάνουμε αυτά που θέλαμε να κάνουμε»

Για τον Πουλλαΐδη: «Ο κύριος Πουλλαΐδης μην ξεχνάτε είναι ένας άνθρωπος που βρισκόταν μακριά. Δεν μπορούμε να μην τον ευχαριστήσουμε για τις προσπάθειες του. Δεν υπάρχει πρόεδρος της Ανόρθωσης που δεν βρέθηκε κάτω από έντονη κριτική».

Για το αν θα βοηθήσει στη συνέχεια: «Ο κ. Πουλλαΐδης ξεκαθάρισε από πολλού ότι η δική του συνεισφορά ήταν αυτή που ήταν. Σημασία έχει να βρεθούν τώρα οι λύσεις για την Ανόρθωση. Δεν είναι σωστό όποτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα να τρέχουμε στον κύριο Πουλλαΐδη ή στον κάθε Πουλλαΐδη. Κάναμε την προσπάθεια μας, θεωρώ πως άλλαξαν πολλά πράγματα προς το καλύτερο».

Για το μπάτζετ της σεζόν και το κενό που υπάρχει τώρα: «Κάναμε ένα προϋπολογισμό στην αρχή της σεζόν που θα καλύπτονταν με τα δεδομένα που είχαμε ενώπιον μας. Όταν πήγαινε καλά η ομάδα γιατί δεν έλεγε κανείς κάνεις τίποτα. Ανανεώσαμε κάποιους παίκτες θέλαμε να κάνουμε ένα βασικό κορμό με Κύπριους. Προσπαθούμε να μειωθεί σημαντικά ο προϋπολογισμός για να εξοφληθούν κάποια πράγματα από το παρελθόν. Κουβαλούμε όπως κουβάλησαν και οι προηγούμενοι υποχρεώσεις από το παρελθόν. Να κάνουμε νεκροψίες δεν βοηθά καθόλου. Πρέπει να βρούμε λύσεις».

Για το γεγονός πως υπάρχουν φημολογίες για επενδυτές που απέρριψε: «Κανένας επενδυτής δεν ήρθε και τον απορρίψαμε. Όσοι εξέφρασαν ενδιαφέρον ανοίξαμε τις πόρτες. Τους είπαμε θα σταθούμε δίπλα τους για να τους βοηθήσουμε να υλοποιήσουνε τα πρόγραμμα τους. Κάνεις δεν ήρθε να πει κύριοι φύγετε και θα αναλάβω. Ούτε ένας. Ούτε από Ελλάδα, ούτε από Κύπρο, ούτε από κάποια άλλη χώρα του πλανήτη, ούτε εξωγήινος».

Αν είναι διαχειρίσιμο το χρέος και πως αν μπορεί να συνεχίσει η ομάδα στο ίδιο μπάτζετ: «Είναι διαχειρίσιμο και αυτό θα εξαρτηθεί από δυο παράγοντες. Εάν να μπουν άμεσα κάποια λεφτά, και δεύτερο να μειωθεί το μπάτζετ. Πρέπει να είναι 40% πιο κάτω το μπατζετ αν δεν μπουν αλλά λεφτά».

Για το Αντώνης Παπαδόπουλος: «Είχε γίνει ένα δάνειο το οποίο ήταν μη εξυπηρετούμενο. Έγινε ένας διακανονισμός για ένα συγκεκριμένο ποσό. Δεν τηρήθηκαν οι επόμενες δώσεις και προσπαθούμε τώρα να βρούμε λύσεις. Γίνονται κάποιες προσπάθειες και θα δούμε πως θα τελεσφορήσουν. Τα προβλήματα της Ανόρθωσης δεν περιορίζονται στο γηπεδικό αν και είναι εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα».

Για την κριτική που του ασκήθηκε: «Έχω δώσει 24 ώρες την ημέρα. Δεν πρόκειται να πω στον αέρα τι έχω δώσει, αλλά δεν παρουσιάστηκα ποτέ ούτε ως εκατομμυριούχος ούτε ως ο σουλτάνος του Μπρουνέι. Είπα θα δώσω τον εαυτό μου και το έχω κάνει μαζί με το Δ.Σ., όπως και τα προηγούμενα Δ.Σ.».

Για το δάνειο: «Οι διαδικασίες για το δάνειο είχαν προχωρήσει. Επειδή έχω ακούσει διάφορα να πω ότι είναι υπαρκτό το δάνειο. Δεν μπορούσε να προχωρήσει το δάνειο αν δεν γινόταν μεταβίβαση μετοχών. Παρουσιάστηκε στη γενική συνέλευση και οι οροί του και όλα. Έπρεπε να μεταβιβαστούν οι μετοχές. Χθες το βράδυ αυτοί που θα έδιναν το δάνειο με πήραν και μου είπαν ότι με όσα γίνονται δεν γίνεται να προχωρήσουμε. Τους είπα όμως να περιμένουν».

Γιατί καθυστέρησε η μεταβίβαση των μετοχών: «Είναι μεταξύ των δικηγόρων της Ανόρθωσης και του κ. Πουλλαίδη. Άρχισε αυτή η διαδικασία μετρά τις 22 Φεβρουαρίου. Δεν προσπαθώ να ρίξω ευθηνή σε κανένα, ούτε έχει σημασία. Σημασία έχει τι κάνουμε σήμερα και την επόμενη μέρα. Αυτά είναι τα δεδομένα».

Για τους Καστέλ και Γκασαμά: «Προσπαθούμε και με τους υπόλοιπους, οι περισσότεροι δείχνουν κατανόηση. Είναι προς όφελος και των παικτών να βρούμε συμβιβαστικές λύσεις για να μείνουν όλοι ικανοποιημένοι».

Aν θα κράταγε τον Οκκά: «Επειδή δεν θα συνεχίσω δεν θα τοποθετηθώ».

Για το χρέος που ανέλαβε η διοίκηση Σάντη: «Κάποια πράγματα δεν είναι σωστό να λέγονται από αέρος. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα να πούμε αριθμούς αλλά θεωρώ πως δεν είναι πρέπων να το κάνω τώρα. Αν και έχουν ειπωθεί στη Γενική Συνέλευση».

Για Τσίκο: «Είναι λεπτό το θέμα. Δεν έχει έρθει και υπάρχει λόγος. Προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας».

Για Τεχέρα και Γκερέρο και αν υπάρχει πιθανότητα να αποχωρήσουν: «Ναι υπάρχει πιθανότητα πρωτοκλασάτοι ποδοσφαιριστές να φύγουν. Γι’ αυτό λέμε ότι πρέπει να έρθουν όλοι κοντά. Όταν υπάρχουν προτάσεις από άλλες ομάδες με καλύτερα λεφτά, ναι υπάρχει πιθανότητα. Πρέπει να αποφασίσουμε τι θέλουμε. Θέλουμε πρωτοκλασάτους το μπάτζετ είναι διαφορετικό. Θέλουμε καλούς παίκτες άλλο μπάτζετ».

Αν θα μπορούσε η διοίκηση της Ανόρθωσης να είναι πιο δυναμική σε θέματα διαιτησίας: «Τι είναι το πιο δυναμικό; Έγιναν συστάσεις, παρατηρήσεις, δεν μπορούμε να πάρουμε το σφυρί και να σφυράμε. Δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματά στο τέλος της ημέρας η στιγμιαία αντίδραση στην επόμενη μέρα η ζημιά είναι πολύ μεγαλύτερη».

Αν ως διοίκηση πήρε τηλεοπτικά δικαιώματα για τα επόμενα χρόνια: «Ναι έχουμε πάρει τηλεοπτικά. Μέχρι τον Ιανουάριο του 2025».

Αν υπάρχει περίπτωση να επιστρέψει ο κ. Πουλλαίδης: «Να ρωτήσετε τον κ. Πουλλαίδη. Δεν ξέρω τι θέλει να κάνει».

Αν μετάνιωσε για κάτι: «Δεν θα δεχόμουν να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών πριν αρχίσει η νέα σεζόν. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Ένα μεγάλο κομμάτι είχε να κάνει και με την προηγούμενη σεζόν. Επίσης δεν θα αναλάμβανα τις υποχρεώσεις που είχε η ομάδα».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πουλλαΐδης / €8.200.000-ThemaSports
29/05 @ 11:15

Πουλλαΐδης / €8.200.000

Ξεκαθάρισε τις προθέσεις του για τις οφειλές της Ανόρθωσης προς την οικογένεια του ο Χρήστος Πουλλαΐδης.

Ανοιχτή επιστολή Πουλλαΐδη: "Οδηγούμαστε στην καταστροφή - Χαρίζουμε οτιδήποτε εμφανίζεται στα βιβλία"!-ThemaSports
29/05 @ 10:38

Ανοιχτή επιστολή Πουλλαΐδη: "Οδηγούμαστε στην καταστροφή - Χαρίζουμε οτιδήποτε εμφανίζεται στα βιβλία"!

Επιστολή με ξεκάθαρο μήνυμα για την Ανόρθωση της επόμενης μέρας από τον Χρίστο Πουλλαΐδη

Καλό το... πόκερ, αλλά ο τελικός νικητής να είναι η Ανόρθωση!-ThemaSports
28/05 @ 10:23

Καλό το... πόκερ, αλλά ο τελικός νικητής να είναι η Ανόρθωση!

Σε... «παρτίδα πόκερ» για γερά νεύρα εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό στην Ανόρθωση, το πολύκροτο θέμα της μεταβίβασης των μετοχών του κ. Χρήστου Πουλλαϊδη.

«ΟΧΙ» στη μεταβίβαση των μετοχών στο Σωματείο!-ThemaSports
27/05 @ 21:00

«ΟΧΙ» στη μεταβίβαση των μετοχών στο Σωματείο!

Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Σωματείου αναφορικά με τη μεταβίβαση των μετοχών Πουλλαΐδη.

Προσφυγή και ο Μαρμούκ-ThemaSports
27/05 @ 12:32

Προσφυγή και ο Μαρμούκ

Δεν σταματούν τα προβλήματα στην Ανόρθωση

Σήμερα τελειώνει η εποχή Πουλλαΐδη -ThemaSports
27/05 @ 10:35

Σήμερα τελειώνει η εποχή Πουλλαΐδη

Η Σημερινή γενική συνέλευση της Ανόρθωσης θα παραδώσει και επίσημα τις μετοχές Πουλλαΐδη στο σωματείο

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ