Πόλυς Χαραλάμπους

Αύριο λήγει η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων ενόψει της εκλογικής συνέλευσης της ΑΕΛ, την μεθεπόμενη Τετάρτη (24/4). Δεν προκύπτει ότι υπάρχει ενδιαφερόμενος να «σχηματίσει» συνδυασμό για να διαδεχθεί τον πρόεδρο Νίκο Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Θυμίζουμε ότι ο τελευταίος, την περασμένη Παρασκευή γνωστοποίησε μέσω μακροσκελούς δήλωσης, ότι δεν προτίθεται να διεκδικήσει επανεκλογή.

Όσον αφορά το… μέτωπο συζητήσεων με Γερμανική εταιρία που ενδιαφέρθηκε να αναλάβει το «μάνατζμεντ» της ποδοσφαιρικής ομάδας, δεν υπάρχει κάτι πολύ φρέσκο. Όπως πληροφορούμαστε, ένα από τα «σημεία» που δεν άρεσε στους ανθρώπους που εκπροσωπούν την εταιρία, είναι το ότι δεν είναι ψηλό το ποσό, που θα εισπράττει ως τηλεοπτικά δικαιώματα η ΑΕΛ για τα επόμενα έξι χρόνια.

Να βάλουμε τα πράγματα σε μια σειρά. Τα μέλη είχαν ενημερωθεί, όπως μας λέχθηκε, στην πρόσφατη γενική συνέλευση για το… κεφάλαιο τηλεοπτικά δικαιώματα.

Στελέχη της παρούσας διοίκησης έχουν συνάψει συμφωνία με την Cytavision για την πενταετία 2025-2030. Όμως υπάρχει ειδικός όρος, να εισπράξουν το συμφωνημένο ποσό για έξι χρόνια, από το 2024 έως το 2030.

Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές υποσημειώσεις στη συμφωνία με το συνδρομητικό κανάλι. Ο Αντρέας Σοφοκλέους είχε προεισπράξει (μεταξύ άλλων) το ποσό του 1,3 εκατομμυρίου ευρώ (για τηλεοπτικά δικαιώματα) για την αγωνιστική περίοδο 2024-25. Επίσης, έλαβε ένα άλλο δάνειο από την ΚΟΠ, ύψους 800 χιλιάδων ευρώ.

Στην συμφωνία που έκανε τις προάλλες η παρούσα διοίκηση με την Cyta, σε συνεννόηση με την ΚΟΠ, βασικά υπάρχει όρος ότι από το ποσό που θα εισπράξει η ΑΕΛ μέχρι το 2030, να αποκοπούν αυτά τα ποσά (1,3 για την σεζόν 2024-25 και οι 800 χιλιάδες δάνειο του Σοφοκλέους).

Για παράδειγμα, αν η ΑΕΛ θα πρέπει να εισπράξει 8 εκατομμύρια μέχρι το 2030, τότε αποκόπτεται το ποσό των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ.  

* Δεν είναι "κλειδωμένο" το συνολικό ποσό που συμφώνησαν με την Cyta μέχρι το 2030, επειδή υπάρχουν μπόνους αναλόγως της θέσης που θα τερματίζει η ομάδα. Για παράδειγμα, αν μια χρονιά τερματίσει 3η, θα πάρει ένα ποσό κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΣΤΟΙΧΗΜΑ-ThemaSports
20/05 @ 21:30

ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Στην ΑΕΛ θέλουν να... κερδίσουν το στοίχημα στην περίπτωση προπονητή.

Μετά το... 0/3, να κάνουν ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι, για να μη γίνουν μόνιμοι «θαμώνες» του Β' γκρουπ-ThemaSports
20/05 @ 10:14

Μετά το... 0/3, να κάνουν ότι δεν έκαναν οι προηγούμενοι, για να μη γίνουν μόνιμοι «θαμώνες» του Β' γκρουπ

Τη σεζόν 2020-2021, δύο χρονιά μετά την κατάκτηση του 7ου κυπέλλου στην ιστορία της, η ΑΕΛ τερμάτισε στην 3η θέση, κυνηγώντας τον τίτλο μέχρι και λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε, ενώ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Μεταγραφικές «σειρήνες» για Μακρή!-ThemaSports
16/05 @ 15:44

Μεταγραφικές «σειρήνες» για Μακρή!

Μεταγραφικές «σειρήνες» από Ελλάδα, για τον Ανδρέα Μακρή.

«Δεν θα πάρουμε τη μισή ΑΕΚ επειδή είναι εδώ ο κ. Γιάννου – Short list με ξένους προπονητές»-ThemaSports
16/05 @ 16:33

«Δεν θα πάρουμε τη μισή ΑΕΚ επειδή είναι εδώ ο κ. Γιάννου – Short list με ξένους προπονητές»

Δηλώσεις στον Super Sport FM 104.0 παραχώρησε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΑΕΛ, Νικόλας Λεβέντης.

ΤΕΛΟΣ από την ΑΕΛ ο Γαρπόζης-ThemaSports
15/05 @ 17:04

ΤΕΛΟΣ από την ΑΕΛ ο Γαρπόζης

Παρελθόν και επίσημα από την ΑΕΛ αποτελεί ο Αλέξης Γαρπόζης.

Παρελθόν Τσουκά και Μπεραχίνο-ThemaSports
14/05 @ 13:13

Παρελθόν Τσουκά και Μπεραχίνο

Έφυγαν ακόμα δύο παίκτες από την ΑΕΛ

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ