Ταλαιπώρησε τον εαυτό του ο Στέφανος Τσιτσιπάς, όμως υπέταξε στα δύο σετ τον Σάσα Ζβέρεφ και πέρασε στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο για τέταρτη σερί χρονιά!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενώ όλα έδειχναν ότι θα... έκανε πλάκα στον 26χρονο Γερμανό (Νο.5) στο δεύτερο σετ, ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας είχε μια απίστευτη πτώση και χρειάστηκε το τάι μπρέικ για να επικρατήσει τελικά με 7-5, 7-6(3) σε 2 ώρες και 6 λεπτά.

Η ουσία είναι ότι συνεχίζει την πορεία προς τον τρίτο τίτλο του στο Μόντε Κάρλο και ο επόμενος αντίπαλός του είναι ο Ρώσος Καρέν Χατσάνοφ (No.17), κόντρα στον οποίο έχει επτά νίκες σε οκτώ αγώνες!

Ήταν πραγματικά ένα... τρελό παιχνίδι, με τον Στεφ να είναι φανταστικός από το φινάλε του πρώτου σετ και να προηγείται με 5-0 στο δεύτερο. Είχε και δύο ευκαιρίες να κλείσει το ματς στο σερβίς του Ζβέρεφ, αλλά ο Νο.5 τενίστας στον κόσμο έμεινε όρθιος και έπαιξε τα... ρέστα του στη συνέχεια.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε να παίζει παθητικά, έχασε το πρώτο σερβίς του και εκεί που ήταν έτοιμος να φτάσει πανηγυρικά στα προημιτελικά, έχασε πέντε γκέιμ στη σειρά και το μομέντουμ πέρασε στην πλευρά του αντιπάλου του!

Το σετ τελικά κρίθηκε στο τάι μπρέικ και εκεί ο Στεφ... αποκατέστησε την τάξη και πήρε τελικά αυτό που άξιζε! Κρίμα, πάντως, γιατί αν καθάριζε τον αγώνα στις πρώτες ευκαιρίες του, θα μιλούσαμε για μια από τις καλύτερες εμφανίσεις των τελευταίων ετών!

Τα δείγματα στο Μόντε Κάρλο, βέβαια, παραμένουν πολύ θετικά και ο 25χρονος τενίστας έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται τον εαυτό του στο βάθρο, όπως είπε και ο ίδιος πριν την έναρξη του τουρνουά! Αν ξεχάσουμε ό,τι έγινε μετά το 5-0, ο Στεφ έχει βρει τον δρόμο του και δείχνει πάρα πολύ άνετος στο χώμα. Θυμίζει, πραγματικά, άλλες εποχές!

Αν διατηρήσει αυτό το επίπεδο, όχι μόνο είναι θέμα χρόνου η επιστροφή του στο Top 10, αλλά μπορούμε να ελπίζουμε σε... κάτι καλό στο Roland Garros, στο μεγάλο χωμάτινο ραντεβού που πλησιάζει (26/5-9/6).

Η εξέλιξη του ματς
Ο Ζβέρεφ σέρβιρε καλύτερα στο πρώτο σετ, ενώ βρήκε ευκαιρίες όταν είχε τις μπάλες ο Τσιτσιπάς, χωρίς να καταφέρει να καταφέρει να πετύχει πρώτος μπρέικ (0/4 μπρέικ πόιντ). Ο Στεφ, ωστόσο, άρχισε να τον «διαβάζει» καλύτερα στο τέλος του σετ και είχε τις πρώτες του ευκαιρίες στο 5-4 (0/2), όταν ο Ζβέρεφ σέρβιρε υπό πίεση.

Ο τενίστας από το Αμβούργο μπόρεσε να αποδράσει προσωρινά, όμως ο Στέφανος εκμεταλλεύτηκε το τέταρτο σετ πόιντ του στο 5-6 και με ένα υπέροχο πέρασμα «έγραψε» το 1-0.

Ο κορυφαίος τενίστας μπήκε με φόρα και στο δεύτερο σετ και έκανε ό,τι ήθελε στο γήπεδο! Με μαγική εμφάνιση έσπασε δύο φορές το σερβίς του αντιπάλου του και προηγήθηκε με 5-0, δείχνοντας έτοιμος να κλείσει τον αγώνα με... κουλούρι.

Χαλάρωσε, ωστόσο, στη συνέχεια και μετά από δύο χαμένα ματς πόιντ, άρχισε να έχει με το πρώτο σερβίς του, να κάνει λάθη και να δίνει δικαιώματα στον Ζβέρεφ, που ξαναμπήκε στον αγώνα... από το πουθενά. Ο Στεφ έχασε πέντε γκέιμ στη σειρά και το σετ πήγε σε τάι μπρέικ, όπου ο Έλληνας πρωταθλητής ανέβασε ταχύτητα και έκλεισε τον αγώνα στην πρώτη ευκαιρία του.

Ήταν η πρώτη Top 10 νίκη του για φέτος και η πρώτη σε βάρος τενίστα της πρώτης πεντάδας μετά το ATP Finals του 2022! Στο head to head με τον Ζβέρεφ προηγείται με 10-5, έχοντας κερδίσει πέντε από τις έξι αναμετρήσεις τους στο χώμα.

Πηγή: sdna.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το «θρίλερ» της Μόνικα Σέλες και μία μαχαιριά, που... άλλαξε το τένις!  -ThemaSports
30/04 @ 21:47

Το «θρίλερ» της Μόνικα Σέλες και μία μαχαιριά, που... άλλαξε το τένις!

30/04/1993: Η Μόνικα Σέλες, το Νο.1 παγκοσμίως στο τένις, αντιμετώπιζε την Μαγκνταλένα Μαλέεβα στο πλαίσιο του Citizen Cup στο Αμβούργο. Η γενημμένη στην Γιουγκοσλαβία τενίστρια ήταν το απόλυτο φαβορί, όμως μια... μαχαιριά από τον Γκούντερ Πάρχε έμελλε να αλλάξει τόσο την πορεία του αγώνα, όσο και ολόκληρης της ζωής και μετέπειτα καριέρας της, συγκλονίζοντας τον κόσμο του τένις.

Αντρέ Αγκάσι: Γνώρισε τη Χιονάτη κι ερωτεύτηκε τη Μάγισσα-ThemaSports
29/04 @ 19:29

Αντρέ Αγκάσι: Γνώρισε τη Χιονάτη κι ερωτεύτηκε τη Μάγισσα

Λευκός, όσο λευκότερος γίνεται, εμφανίστηκε για την αναγνωριστική βόλτα στο χορτάρι του Wimbledon.

Προελαύνει και στη Μαδρίτη η Σάκκαρη-ThemaSports
27/04 @ 15:34

Προελαύνει και στη Μαδρίτη η Σάκκαρη

Η Μαρία Σάκκαρη δεν δυσκολεύτηκε κόντρα στη Σλόαν Στέφενς, κέρδισε την Αμερικανίδα με 2-0 σετ (1-6, 3-6) σε κάτι περισσότερο από μία και προκρίθηκε στους 16 του Madrid Open.

Πρόωρο αντίο στη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς-ThemaSports
27/04 @ 14:20

Πρόωρο αντίο στη Μαδρίτη ο Τσιτσιπάς

Μετά την κατάκτηση του τροπαίου στο Μόντε Κάρλο και τον τελικό στη Βαρκελώνη, ο Στέφανος Τσιτσιπάς λύγισε στην πρεμιέρα του στη Μαδρίτη.

Η Σάκκαρη «ισοπέδωσε» την Βέκιτς και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Madrid Open-ThemaSports
25/04 @ 17:07

Η Σάκκαρη «ισοπέδωσε» την Βέκιτς και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Madrid Open

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6) δεν άφησε περιθώρια στην Ντόνα Βέκιτς (Νο38) και με 2-0 σετ (3-6, 2-6) στην πρεμιέρα της στο Madrid Open προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά.

Τσιτσιπάς - Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας το Barcelona Open! -ThemaSports
21/04 @ 19:25

Τσιτσιπάς - Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας το Barcelona Open!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κάνει deja vu, με τον Κάσπερ Ρουντ να παίρνει τη ρεβάνς και να κατακτά με 2-0 σετ τον τίτλο του Barcelona Open.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ