Γιάννης Ιωάννου

Στο «μάτι του κυκλώνα» βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ο Ρικάρντο Σα Πίντο, μετά την οδυνηρή εντός έδρας ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Ανόρθωση που... εξανέμισε τη διαφορά των τεσσάρων πόντων από τη 2η ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται ξανά στο -1.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μάλιστα, κυκλοφορούσαν έντονα σενάρια για αποδέσμευση του Πορτογάλου τεχνικού, τα όποια όμως διαψεύστηκαν, αφού εν τέλει πήρε για μία ακόμη φορά ψήφο εμπιστοσύνης από τη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη.

Θυμίζουμε ότι την προηγούμενη φορά που είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση ο Σα Πίντο, ήταν μετά την αποβολή του στο επεισοδιακό ντέρμπι του Α' γύρου με αντίπαλο την Ανόρθωση και κυρίως μετά την τετράμηνη τιμωρία του, όμως «επιβίωσε» και τότε. Και μάλιστα, παρά την απουσία του από τον πάγκο, ο ΑΠΟΕΛ βρέθηκε για πολλές αγωνιστικές στην κορυφή και δικαιωματικά έγινε πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Η ήττα από την Ανόρθωση όμως «ταρακούνησε» τους πάντες στον Αρχάγγελο και ειδικά τον κόσμο της ομάδας, σε τέτοιο βαθμό που από εκεί που ο ΑΠΟΕΛ ήταν «καβάλα στ΄ άλογο» και ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο μετά το διπλό επί της ΑΕΚ, στην επόμενη κιόλας αγωνιστική να εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί και φέτος να «εκτροχιαστεί» στην τελική ευθεία και να μείνει για 3η σερί σεζόν με την... «παρηγοριά» του ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Πλέον, η πίεση είναι μεγάλη για τον Σα Πίντο, ο οποίος καλείται να τη διαχειριστεί. Το καλύτερο αντίδοτο στη γκρίνια και την αμφισβήτηση θα είναι φυσικά η επιστροφή στις νίκες στον Κυριακάτικο (14/04) εκτός έδρας αγώνα με αντίπαλο την Πάφο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δέχεται έντονη κριτική για τις επιλογές του στο αρχικό σχήμα απέναντι στην Ανόρθωση, αλλά και για το κοουτσάρισμα του από τον πάγκο, αφού «κατηγορείται» ότι δεν διάβασε σωστά το παιχνίδι του αντιπάλου, έγινε έρμαιο στις ορέξεις του και δεν έκανε ούτε τις κινήσεις που έπρεπε από τον πάγκο για να διορθώσει τις ανορθογραφίες.

Θεωρείται δεδομένο ότι ο Σα Πίντο θα προχώρησει σε αλλαγές στο ματς με την Πάφο, με στόχο τη βελτίωση της ομάδας του σε όλες τις γραμμές, με τους Τσεμπάκ, Σαρφό, Βιγιαφάνιες και Κβιλιτάια να διεκδικούν φανέλα βασικού, ενώ στόχος είναι η ομάδα να παρουσιαστεί σε αυτό το κρίσιμο ματς πανέτοιμη όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και πνευματικά, για να μπορέσει να φύγει με το πολύτιμο διπλό...

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H σεζόν του όλη...-ThemaSports
03/05 @ 15:00

H σεζόν του όλη...

Τα...ψέμματα τελείωσαν και η ημέρα της αλήθειας πλησιάζει.

Η μπηχτή του ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΚ για το ματς του 2022 με Απόλλωνα... -ThemaSports
02/05 @ 15:44

Η μπηχτή του ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΚ για το ματς του 2022 με Απόλλωνα...

Ο ΑΠΟΕΛ έριξε τα πυρά του προς Αστυνομία αλλά και την ΑΕΚ μετά την αρνητική απάντηση για παραχώρηση μέρους της Βόρειας κερκίδας στον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο στο ΓΣΠ.

Καυστική ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ προς Αστυνομία και ΑΕΚ: «Λυπούμαστε για την επιλογή της...»-ThemaSports
02/05 @ 14:29

Καυστική ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ προς Αστυνομία και ΑΕΚ: «Λυπούμαστε για την επιλογή της...»

Ο ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωση του τοποθετήθηκε μετά την άρνηση της αστυνομίας στο αίτημα για παραχώρηση μέρους της Βόρειας κερκίδας στον αγώνα με την ΑΕΚ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΑΠΟΕΛ - Αναλυτικά η θέση της-ThemaSports
02/05 @ 13:47

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΑΠΟΕΛ - Αναλυτικά η θέση της

Η αστυνομία με ανακοίνωση της ενημέρωσε για την απόφαση της να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του ΑΠΟΕΛ για παραχώρηση της Βόρειας κερκίδας στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Με καθαρό μυαλό για το... ξέσπασμα-ThemaSports
01/05 @ 21:05

Με καθαρό μυαλό για το... ξέσπασμα

Τη στιγμή που εκκρεμεί η οριστική απόφαση με το θέμα της βόρειας κερκίδας στον «Αρχάγγελο» ασχολούνται αποκλειστικά με τον τελικό της 11ης Μαΐου.

Ο πολύτιμος κύριος Ντονγκαλά...-ThemaSports
01/05 @ 16:14

Ο πολύτιμος κύριος Ντονγκαλά...

Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Ντιεμερσί Ντονγκαλά, είναι αναμφίβολα από τους πολυτιμότερους παίκτες των «γαλαζοκιτρίνων» στο φετινό πρωτάθλημα και δικαιολογημένα είναι δεύτερος σε συμμετοχές, πίσω μόνο από τον τερματοφύλακα Μπέλετς που αγωνίστηκε και στα 35 παιχνίδια!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ