Ο προπονητής της Εθνικής Φούτσαλ, Άθως Στυλιανού, μίλησε στον Super Sport 104.0.

Ακολουθήστε μας στο Google news

 

Για το Φούτσαλ στην Κύπρο που αιμορραγεί και τους στόχους στο τουρνουά: «Το Φούτσαλ στην Κύπρο αιμορραγεί. Όποιος δεν βλέπει αυτή την πραγματικότητα, εθελοτυφλεί. Με τους παίκτες είπαμε πως είναι μια τεράστια ευκαιρία να κρατήσουμε στη ζωή το Κυπριακό Φούτσαλ. Μελετώντας τους αντιπάλους, ήταν ένας ισορροπημένος όμιλος. Κάθε παιχνίδι είπαμε θα επιδιώκουμε τη νίκη. Καταφέραμε να πετύχουμε 2 νίκες. Ήταν ευχάριστο που η πρόκριση ήρθε πριν το ματς της Παρασκευής. Τώρα έχουμε ως στόχο την πρώτη θέση, που όμως δεν υπάρχει κάποιο πλεονέκτημα».

Για το αυριανό ματς με την Ανδόρρα: «Είναι όλα τα παιχνίδια πολύ κλειστά. Είναι λεπτές οι ισορροπίες για τον αυριανό αγώνα. Η Ανδόρρα παρόλο που είναι ένα μικρό κράτος, ανήκει στην Ιβηρική Χερσόνησο και έχει καταβολές από Ισπανία και Πορτογαλία. Παίζει σωστό φούτσαλ. Είναι 50-50 οι πιθανότητές».

Για τους μαθητές που παρακολουθήσαν από κοντά τον αγώνα: «Αυτό που συνέβη για τα Κυπριακά δεδομένα είναι πρωτοφανές. Η κίνηση της ΚΟΠ να γίνουν τα ματς πρωί και σε συνεργασία με το Υπουργείο, είχε εξαιρετικό αποτέλεσμα. Η βοήθεια των παιδιών ήταν καταπληκτική. Ευχαριστούμε δημόσια όσους ήρθαν».

Για τον άθλο της Εθνικής και το πρόβλημα με τις άδειες των φουτσαλιστών: «Αυτή τη στιγμή είχα στην διάθεση μου για μια βδομάδα τους φουτσαλιστές για να τους προετοιμάσω για τους αγώνες. Ένα μπράβο στους φουτσαλιστές. Από Δεκέμβριο θα έχουμε μέσα σε μια βδομάδα δυο παιχνίδια. Οι παίκτες θα πρέπει να εξασφαλίσουν μια βδομάδα άδεια από τις δουλειές τους. Δεν μπορεί κανείς να ξέρει αν θα είναι μαζί μας. Δεν ξέρουμε τί γίνεται στο Φούτσαλ. Αυτό που πετυχαίνει η Εθνική είναι άθλος. Η Εθνική πέτυχε 3η πρόκριση μέσα σε 4 χρόνια. Χίλια μπράβο σε όλους».

Ότι πρέπει να βρεθούν λύσεις: «Για την ΚΟΠ, για χίλιους λόγους έχει ως προτεραιότητα το ανοικτό ποδόσφαιρο. Το φούτσαλ ψυχορραγεί. Πρέπει να γίνει κάτι. Όλοι οι σοβαροί εμπλεκόμενοι οφείλουν να καταθέσουν λύσεις. Αν στο επόμενο πρωτάθλημα κατεβούν 3 ομάδες, να μας πουν τί πρέπει να κάνει η Εθνική φούτσαλ;».

Για τα προβλήματα που υπάρχουν και η μείωση των ξένων: «Η μείωση ξένων ποδοσφαιριστών για να προσελκύσουμε νέους παίκτες. Δεν υπάρχει πρωτάθλημα Κ19. Τίποτα δεν υπάρχει. Επειδή έχουμε πετύχει ένα άθλο, στην φάση του Main Round που θα παίξουμε με μεγαθήρια, ορισμένοι θα έρθουν να κάνουν κριτική. Εμείς θέλουμε να πάρουμε το χειροκρότημα για αυτή την υπερ-προσπάθεια. Το αξίζουν τα παιδιά. Εμείς θα τα δώσουμε όλα».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίσημο: Αυξάνονται σε 26 παίκτες τα ρόστερ των ομάδων στο EURO 2024!-ThemaSports
03/05 @ 18:19

Επίσημο: Αυξάνονται σε 26 παίκτες τα ρόστερ των ομάδων στο EURO 2024!

Όπως έγινε γνωστό από επίσημα χείλη της UEFA, οι εθνικές ομάδες στο Εuro 2024 θα μπορούν να έχουν ρόστερ μέχρι και 26 παικτών, και όχι 23, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νέων Κ-19 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024-25-ThemaSports
03/05 @ 16:37

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Νέων Κ-19 στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2024-25

Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της UEFA η κλήρωση των ομίλων της προκριματικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Κ-19 περιόδου 2024-2025.

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Παίδων στα προκριματικά του Ευρωπαίκού Πρωταθλήματος 2024-25-ThemaSports
03/05 @ 15:23

Οι αντίπαλοι της Εθνικής Παίδων στα προκριματικά του Ευρωπαίκού Πρωταθλήματος 2024-25

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η κλήρωση του πρώτου προκριματικού γύρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Παίδων Κ-17 2024 - 2025.

Κλήση Εθνικής Παίδων Κ-17 για προπονήσεις-ThemaSports
02/05 @ 13:05

Κλήση Εθνικής Παίδων Κ-17 για προπονήσεις

Ξεκινάει προπονήσεις η Εθνική παίδων Κ17

Σε διεθνές τουρνουά στην Αρμενία η Εθνική Κ-15 (κλήση ποδοσφαιριστών)-ThemaSports
02/05 @ 12:50

Σε διεθνές τουρνουά στην Αρμενία η Εθνική Κ-15 (κλήση ποδοσφαιριστών)

Σημαντική διοργάνωση για την Εθνική Κ15

Προπονήσεις Εθνικής Παίδων Κ-16-ThemaSports
02/05 @ 11:30

Προπονήσεις Εθνικής Παίδων Κ-16

Ξεκινάει προετοιμασία η Εθνική Κ16

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ