Έστω και δύσκολα, η Πάφος FC πήρε το ζητούμενο κόντρα στον Απόλλωνα και απέκτησε μικρό προβάδισμα πρόκρισης στον τελικό, ενόψει του επαναληπτικού της 17ης Απριλίου στο στάδιο «Αλφαμέγα».
Ακολουθήστε μας στο Google news
Ένα ματς που αναμένεται να είναι πολύ διαφορετικό από το σημερινό...
Καταρχάς, αποκλείεται ο Πάμπλο Ματσίν να παρουσιάσει αναλογη ενδεκάδα, με... φοβικό πλάνο όπως στον πρώτο ημιτελικό, που στόχο είχε να περιορίσει τον αντίπαλο και να «καταστρέψει» το παιχνίδι του.
Ο Απόλλωνας με τον κόσμο στο πλευρό του και θέλοντας νίκη με δύο γκολ διαφορά ή έστω με ένα για να διεκδικήσει την πρόκριση στην παράταση, είναι υποχρεωμένος να αλλάξει τακτική και να είναι σαφώς πιο επιθετικός.
Βέβαια, ο Ισπανός τεχνικός θα έχει στο μυαλό του και το ότι η Πάφος είναι μία ομάδα με... φαρμακερές αντεπιθέσεις ειδικά αν βρει χώρους και θα αναμένουμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις αποφάσεις του.
Σήμερα πάντως τους έπιασε όλους εξαπίνης με την ενδεκάδα που κατέβασε, αλλά και από το γεγονός ότι δεν χρησιμοποίησε καθόλου τον Βαλμπουενά, που μπορεί με... μισή του ενέργεια να καθορίσει την τύχη ενός αγώνα.
Από την άλλη, η Πάφος βρίσκεται πλέον πιο κοντά από ποτέ στο να γράψει ιστορία με την πρόκριση της στον τελικό, αλλά θα χρειαστεί ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια στη ρεβάνς. Και κυρίως να μην επηρεαστεί η ομάδα από την πίεση της εξέδρας που αναμένεται να είναι... ασφυκτική.
Η ομάδα του Καρσέδο έχει δείξει αρκετές φορές φέτος ότι είναι ικανή για τα πάντα. Από το κάνει... παρέλαση στο «Αλφαμέγα» στη ρεβάνς και να περάσει αέρα στον τελικό, μέχρι να αποκλειστεί χωρίς να προβάλει αντίσταση!
Πριν το μεγάλο ματς με τον Απόλλωνα όμως, προέχει το Κυριακάτικο (14/04) εντός έδρας ντέρμπι πρωταθλήματος κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και μένει να δούμε πως θα το διαχειριστεί ο Ισπανός τεχνικός, αν θα κάνει εκτεταμένο ή στοχευμένο ροτέισιον και αν θα καταφέρει και σε ποιο βαθμό να... βγάλει από το μυαλό των παικτών τη ρεβάνς με τον Απόλλωνα που είναι το πιο σημαντικό ματς στη σεζόν τη δεδομένη στιγμή για την Πάφος FC.
Μετά από χρόνια προσπαθειών και απογοητεύσεων, το όνειρο της Παρί βγήκε αληθινό στο Μόναχο, με τρόπο μυθικό! Η ομαδάρα του Λουίς Ενρίκε διέλυσε 5-0 την Ίντερ και σήκωσε το 1ο της Champions League!
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
25/05 @ 10:48
Στη σύλληψη τεσσάρων προσώπων προχώρησε η Αστυνομία, χθες πριν την έναρξη του Τελικού Κυπέλλου Κύπρου, που διεξήχθη στο στάδιο ΓΣΠ, στη Λευκωσία.
25/05 @ 10:32
Η Πάφος, αλλά και δύο ακόμα ομάδες της εξάδας, ο Άρης και ο ΑΠΟΕΛ, έδωσαν συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του κυπέλλου.
24/05 @ 21:58
Μετά από ένα... τραγικό 90λεπτο χωρίς καμία ευκαιρία (!), ΑΕΚ και Πάφος έμειναν στο 0-0 στον τελικό του κυπέλλου και οδηγήθηκαν στην ημίωρη παράταση.
24/05 @ 23:35
Δείτε τι δήλωσε στον Alpha Κύπρου ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, μετά το τέλος του τελικού κυπέλλου με αντίπαλο την Πάφο.
24/05 @ 20:15
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, έδωσε το παρών του στο ΓΣΠ για τον τελικό του κυπέλλου ανάμεσα στην ΑΕΚ και την Πάφο FC.
24/05 @ 19:37
Αρκετή ώρα πριν από την έναρξη του τελικού κυπέλλου στο ΓΣΠ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε ωραίες εικόνες ανάμεσα στον Γενικό Διευθυντή της Πάφος FC, Χάρη Θεοχάρους και τους κ.κ. Άντρο Καραπατάκη και Ντίνο Λευκαρίτη.
BEST OF THEMASPORTS