Παρίσι. Παλέ Ντε Μπερσί. 11/04/1996. Ο τόπος και ο χρόνος που ξεκίνησαν όλα για τον «Εξάστερο». Η μέρα που ο Παναθηναϊκός έραψε το πρώτο του αστέρι, το πρώτο από επόμενα πέντε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που θα ακολουθούσαν, αφήνοντας μια τεράστια παρακαταθήκη για το σήμερα και το αύριο.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Στόγιαν Βράνκοβιτς ήταν εκείνος που υπέγραψε στο φινάλε την κατάκτησης της κούπας με ένα ιστορικό για... πολλούς λόγους κόψιμο. Δευτερόλεπτα στο τέλος που... δεν τελείωναν ποτέ!

Πριν την (αντικανονική) τάπα του Κροάτη γίγαντα στα 4,9'', όπου ήταν κολλημένο (ξανά αντικανονικά) το χρονόμετρο μπερδεύοντας άπαντες, προηγήθηκε φάουλ, που δε δόθηκε ποτέ, πάνω στον Γιαννάκη στα 7'' για το φινάλε. Ο Βράνκοβιτς διέσχισε το γήπεδο με σπριντ, σταμάτησε τον Μοντέρο και η ιστορία ξεκίνησε να γράφει για τον Παναθηναϊκό.

Ο αείμνηστος Παύλος Γιαννακόπουλος είχε επενδύσει πολλά σε εκείνη την ομάδα, κάνοντας το μεγάλο «μπαμ» του καλοκαιριού με τη μεταγραφή του τεράστιου αστέρα του ΝΒΑ, Ντομινίκ Ουίλκινς. Και μαζί με τους Στόγιαν Βράνκοβιτς, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Νίκο Οικονόμου, Παναγιώτη Γιαννάκη, Τζον Κόρφα, Χρήστο Μυριούνη, Βαγγέλη Βουρτζούμη και Τζανή Σταυρακόπουλο κατάφεραν στο τέλος να κατακτήσουν την κορυφή της Ευρώπης.

Έκτοτε η ομάδα συμμετείχε στα Final Four των 2000 (Θεσσαλονίκη), 2001 (Παρίσι), 2002 (Μπολόνια), 2005 (Μόσχα), 2007 (Αθήνα), 2009 (Βερολίνο), 2011 (Βαρκελώνη), 2012 (Κωνσταντινούπολη), κατακτώντας άλλα πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια ύστερα από το πρώτο, του 1996.

Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα 67-66 (35-25)

 

Διαιτητές: Βιρόβνικ (Ισραήλ), Ντοριζόν (Γαλλία)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μάλκοβιτς): Αλβέρτης 17(1), Βουρτζούμης 2, Οικονόμου 10(1), Κόρφας 4, Γιαννάκης 9(1), Βράνκοβιτς, Ουίλκινς 16, Σταυρακόπουλος 9(1).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Ρενέσες): Χιμένεθ 9, Γκαλιλέα 10(1), Γκόντφρεντ 9, Φερνάντεθ 15(3), Μοντέρο, Ντίεθ, Μπος, Μαρτίνεθ, Καρνισόβας 23(2).

 

 

 
sdna.gr
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μυθικό ξέσπασμα Γιαννακόπουλου προς Euroleague (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/05 @ 14:20

Μυθικό ξέσπασμα Γιαννακόπουλου προς Euroleague (ΒΙΝΤΕΟ)

Χείμαρρος ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, προς τη Euroleague, αναφορικά με τη διαιτησία του αγώνα.

Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης: «Σκούπα» ή εντός έδρας αντίδραση-ThemaSports
01/05 @ 11:36

Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης: «Σκούπα» ή εντός έδρας αντίδραση

Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται στο Game 3 της μεταξύ τους σειράς για τα playoffs της Ευρωλίγκας, με τη «βασίλισσα» να προηγείται με 2-0 και να ψάχνει μία ακόμα νίκη για να πάει στο Final 4!

Η Μπάρτσα πήρε πίσω το αβαντάζ σε ματς θρίλερ! -ThemaSports
30/04 @ 23:42

Η Μπάρτσα πήρε πίσω το αβαντάζ σε ματς θρίλερ!

Ένα φάουλ του Πετρούσεφ στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στη Μπαρτσελόνα, με τον Ολυμπιακό να χάνει μέσα από τα χέρια του τη νίκη με 80-82 στην παράταση. Στο 2-1 οι Καταλανοί.

O Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για τη φάση της τάπας του Λεσόρ στον Μπράουν! -ThemaSports
30/04 @ 22:38

O Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για τη φάση της τάπας του Λεσόρ στον Μπράουν!

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση, μετά το τέλος του Game 3 απέναντι στη Μακάμπι, για τη φάση που έγινε 14 δεύτερα πριν το τέλος, με την προσπάθεια του Λεσόρ να κόψει τον Μπράουν.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός AKTOR κόντρα στη Μακάμπι! -ThemaSports
30/04 @ 22:13

Με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός AKTOR κόντρα στη Μακάμπι!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πλήρωσε το κακό του πρώτο ημίχρονο, πήγε να κάνει μία τεράστια ανατροπή στην τέταρτη περίοδο, αλλά τελικά ηττήθηκε με 85-83 από τη Μακάμπι στο Game 3 στη Χάλα Πιονίρ χάρη σε δύο βολές του Λορέντζο Μπράουν στα 2.6" πριν το φινάλε. Οι πράσινοι είναι πια με την πλάτη στον τοίχο και θα πάνε για το all-in στο Game 4.

«Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Κάιλ Γκάι!»-ThemaSports
30/04 @ 21:28

«Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Κάιλ Γκάι!»

Σύμφωνα, με δημοσιεύματα από την Ισπανία, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ψηλά στην λίστα της τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR Κάιλ Γκάι, ενόψει της καλοκαιρινής ενίσχυσης στα γκαρντ!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ