Με νίκη για την Payabl. EKA ΑΕΛ, επί του Απόλλωνα, άνοιξε η αυλαία για την 3η αγωνιστική στη 2η φάση της ΟΠΑΠ Basket League.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην αναμέτρηση που έγινε στην αίθουσα του Απόλλωνα, οι γαλαζοκίτρινοι επικράτησαν με σκορ 99-74.

Στο ημίχρονο, η νικήτρια προηγήθηκε με 46-34 και είχε για κορυφαίο τον Flowers (40 πόντοι, 17/19 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 16 ριμπάουντ).

Αξιοσημείωτο ότι για τον Απόλλωνα, ο Γρηγόρης Παντούρης, σημείωσε 31 πόντους.

 

Με γρήγορο ρυθμό και με εναλλασσόμενο προβάδισμα, εξελίχθηκαν τα αρχικά χρονικά σημεία της αναμέτρησης και ενώ οι δυο ομάδες ήταν εύστοχες στην επίθεση.

Αυτή ήταν σε γενικές γραμμές η εικόνα στα 8 πρώτα λεπτά και ενώ στα τελικά χρονικά σημεία της 1ης περιόδου, η ΑΕΛ ξέφυγε κάπως για να προηγηθεί στο 10λεπτο με 25-19.

Mε βελτιωμένη άμυνα παρουσιάστηκε στη 2η περίοδο η ΑΕΛ και βρίσκοντας λύσεις στην επίθεση, άρχισε να οικοδομάει μιαν υπέρ της διαφορά, η οποία αυξανόταν σταθερά με την πάροδο του χρόνου.

Έτσι λίγο πριν το 17`, το σκορ πήγε στο 42-27 για τους Γαλαζοκίτρινους, που προηγήθηκαν στο τέλος του ημιχρόνου με 46-34.

Με συνεχόμενο σκοράρισμα για την ΑΕΛ, ξεκίνησε η 3η περίοδος καθώς οι Γαλαζοκίτρινοι εκμεταλλευόμενοι την αγωνιστική υπεροπλία τους, σημείωναν συνεχόμενους πόντους.

Χαρακτηριστικό αυτού ήταν το ότι η ΑΕΛ ξεκίνησε με σερί 23-0 στην 3η περίοδο, για να πάει έτσι το σκορ στο 69-34.

Στο τέλος της 3ης περιόδου το σκορ πήγε στο 52-80.

Μετά από αυτήν την εξέλιξη, η 4η περίοδος είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα, μιας και με βάση τα αγωνιστικά δεδομένα, όλα είχαν πια κριθεί.

Το μόνο ενδιαφέρον, ήταν το που θα έφθανε το τελικό σκορ, αλλά και το σκοράρισμα του Γρηγόρη Παντούρη για τον Απόλλωνα, ο οποίος σημείωσε τελικά .

Στο 35`, η ΑΕΛ προηγήθηκε με 91-61 και έφθασε στη νίκη με 99-74.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-25, 34-46, 52-80, 74-99.

Απόλλων (Γρηγόρης Παντούρης): Ηλιάδης 21 (3), Γκουτιαμάτ 7 (1), Παντούρης 31 (5), Μ. Κωνσταντίνου 11 (2), Γρίβας 2, Θεοδώρου, Χ. Κωνσταντίνου 2.

PayablEKA ΑΕΛ (Κάλια Παπαδοπούλου): Μάρκου 6, Grant 8, Αρμακόλας 16 (5), Davis 15 (1), Flowers 40 (2), Βάκης, Μύθιλλος, Μονιάτης 3 (1), Χριστοφίδης 8, Γεωργίου 3 (1).

Tags
ΑΕΛ
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση-ThemaSports
27/04 @ 00:10

Στον τελικό του BCL η Ουνικάχα Μάλαγα - Με Μούρθια το Περιστέρι για την 3η θέση

Η Ουνικάχα Μάλαγα επικράτησε με σκορ 80-74 της Μούρθια και πέρασε στον τελικό του BCL, επομένως το Περιστέρι bwin θα κοντραριστεί με τη δεύτερη για την τρίτη θέση της διοργάνωσης.

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»-ThemaSports
26/04 @ 22:10

Σπανούλης: «Δεν μπορείς να δώσεις τέτοιο φάουλ στο τέλος, είναι ντροπή»

Στο πέμπτο φάουλ που χρεώθηκε ο Τζο Ράγκλαντ στο τέλος του αγώνα και στις βολές που κέρδισε ο Χουέρτας, στάθηκε ο Βασίλης Σπανούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου.

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη-ThemaSports
26/04 @ 21:23

Λύγισε στις λεπτομέρειες το Περιστέρι του Σπανούλη στον ημιτελικό του Final-4 από την ισχυρή Τενερίφη

Στην παρθενική του εμφάνιση σε Final Four ευρωπαϊκής διοργάνωσης το Περιστέρι τα έδωσε όλα απέναντι στην πιο δυνατή Τενερίφη, άγγιξε την ανατροπή, όμως λύγισε στο φινάλε και στις λεπτομέρειες, μένοντας εκτός τελικού στο Basketball Champions League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ