Στις 5 του Απρίλη του 1979 στη Γκρενόμπλ, οι Γιουγκοσλάβοι της Μπόσνα Σαράγεβο στάθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με την καλύτερη ομάδα της Ευρώπης τη δεκαετία του 70 τη θρυλική Βαρέζε του Μενεγκίν και του Μόρς.

Ακολουθήστε μας στο Google news


Η δυναστεία των Ιταλών πλησίαζε στο τέλος της αλλά η εμπειρία των μεγάλων αγώνων ήταν υπέρ τους ενώ η Μπόσνα είχε μαζί της τη δίψα για τίτλους και το μάτι που γυαλίζει. Με έναν Ντελίμπασιτς να κρατάει στα επιδέξια χέρια του τη μπαγκέτα του μαέστρου και τον Βάραϊτς με τον Ραντοβάνοβιτς άξιους συμπαραστάτες, η ομάδα του Μπόγκνταν Τάνιεβιτς που μόλις μία επταετία πριν έπαιζε στη δεύτερη κατηγορία, διεκδικούσε το Ιερό Δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού μπάσκετ από έναν σύλλογο που είχε γίνει σχεδόν συνώνυμος του τροπαίου.

Λίγα δευτερόλεπτα πριν ο διαιτητής σφυρίξει τη λήξη του τελικού, ο Ραντοβάνοβιτς αστοχεί στη βολή. Ο Μόρς παίρνει το ριμπάουντ και αυτομάτως βρίσκει τον Οσσόλα. Τρέχει όλο το γήπεδο και όπως σε εκατοντάδες άλλες φάσεις, ο Ιταλός play maker του πασάρει τη μπάλα. Ο Μόρς σηκώνεται και σουτάρει. Η μπάλα στο καλάθι, το σκορ 93 - 96 και η Μπόσνα Σαράγεβο του Τάνιεβιτς, του Μίρζα, του Ραντοβάνοβιτς και του "45αρη" Ζάρκο Βάραιτς είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης και γίνεται η πρώτη ομάδα από τα Βαλκάνια που κατακτά το Κύπελλο Πρωταθλητριών.
Από την άλλη μεριά, η ομάδα που σημάδεψε τα μπασκετικά 70ς φεύγει από το γήπεδο ηττημένη αλλά με ψηλά το κεφάλι, ξέροντας πως είχε μπει για τα καλά στο Libro d' Oro του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και οι Γιουγκοσλάβοι; Πανηγύριζαν τον θρίαμβο τους ακόμα και αν το τρόπαιο που υψώθηκε στον ουρανό του Παλέ ντε Σπορ της Γκρενόμπλ ήταν δανεικό από το χάντμπολ αφού η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ρεάλ είχε ξεχάσει (!!!) να στείλει το Κύπελλο Πρωταθλητριών στη γαλλική πόλη. Δεν είχε όμως καμία σημασία, με κύπελλο ή χωρίς οι παίχτες του Τάνιεβιτς έγραψαν ιστορία... 

 

https://basketbook.gr/

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»-ThemaSports
30/04 @ 15:29

Γιαννακόπουλος για τους οπαδούς της Μακάμπι: «Ελπίζω ότι όλα αυτά είναι μαλ@κ!€$!»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σχολίασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, το γεγονός ότι η Μακάμπι θα έχει την στήριξη των οπαδών της στο γήπεδο για το Game 3 (30/4, 20:00), με τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!-ThemaSports
30/04 @ 16:19

Παναθηναϊκός: Όταν ο Χουάντσο απουσιάζει, ο Μήτογλου μπαίνει σε... beast mode και «διαλύει» τις αντίπαλες άμυνες!

Ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ μπορεί να απουσιάζει, όμως ο Ντίνος Μήτογλου έχει αποδείξει μέσα στη σεζόν, πως μπορεί να καλύψει το «κενό» του Ισπανού και ανεξαρτήτως κόπωσης, να πραγματοποιήσει εντυπωσιακές εμφανίσεις!

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!  -ThemaSports
30/04 @ 16:38

Συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι ο Μπόλντγουιν!

Κανονικά στο πρωινό χαλάρωμα της Μακάμπι Τελ Αβίβ συμμετείχε ο Γουέιντ Μπόλντγουιν και η συμμετοχή του θα κριθεί την τελευταία στιγμή, για το Game 3 με τον Παναθηναϊκό AKTOR(30/4, 20:00).

Όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…-ThemaSports
06/05 @ 21:42

Όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…

Ήταν 6 Μαΐου 1980 όταν ο Νίκος Γκάλης έπαιξε για πρώτη φορά με την Εθνική Ελλάδας…

Ένας από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης-ThemaSports
06/05 @ 19:48

Ένας από τους καλύτερους ψηλούς της Ευρώπης

Πόσο μπάσκετ ξέρει ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς... (6 Μαΐου 1973)

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ