Ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σοβαρός στη Σλοβενία κόντρα στην Κρκα, δεν επέτρεψε σε κανένα σημείο στους αντιπάλους του να πιστέψουν ότι μπορούν να ανατρέψουν τη διαφορά των πέντε γκολ που κυνηγούσαν από το πρώτο ματς και με τη δεύτερή του νίκη προκρίθηκε στα ημιτελικά του EHF European Cup.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ολυμπιακός θέλει να γράψει ιστορία σε ένα ακόμα άθλημα και το αποδεικνύει με τον πλέον ηχηρό τρόπο, καθώς για πρώτη φορά το τμήμα χάντμπολ των "ερυθρόλευκων" θα συμμετάσχει σε ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Οι Πειραιώτες παρουσιάστηκαν σοβαροί κόντρα στην Κρκα στη Σλοβενία, έκαναν επέλαση με 25-19, δίπλωσαν τις νίκες και με συνολικό σκορ 56-45 έκλεισαν θέση για τις 4 κορυφαίες ομάδες του European Cup.

Πλέον ο Ολυμπιακός περιμένει να μάθει τον αντίπαλό του, ο οποίος θα είναι η Φερεντσβάρος. Το πρώτο ματς θα διεξαχθεί εκτός έδρας στις 20 Απριλίου, με τη ρεβάνς να είναι προγραμματισμένη μια εβδομάδα αργότερα και πιο συγκεκριμένα στις 27 του ίδιου μήνα.

Το ματς

Παρά το γεγονός ότι η Κρκα ήταν η ομάδα που πριν την έναρξη του αγώνα έπρεπε να καλύψει μια διαφορά πέντε τερμάτων από το πρώτο παιχνίδι στο κλειστό της Ηλιούπολης, ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που πήρε από το ξεκίνημα τα ηνία του ματς.

Οι "ερυθρόλευκοι" επέβαλαν τον ρυθμό τους και ευτύχησαν να προηγούνται στο 9' με 6-2. Σε εκείνο το σημείο ένας συνδυασμός της χαλάρωσης των παικτών του Ολυμπιακού και της έλλειψης καθαρού μυαλού στην επίθεση, επέτρεψαν στους Σλοβένους να μειώσουν σε 5-6 μέσα σε τρία λεπτά, ενώ προηγήθηκαν για πρώτη φορά στον αγώνα στο 24' με 8-7.

Ο Μάρκο Μαϊστόροβιτς ήταν ξανά το πρώτο βιολί της Κρκα με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο έκλεισε ισόπαλο με 10-10 με τον Γιώργο Παπαβασίλη να διαμορφώνει το σκορ ένα λεπτό πριν τη λήξη του.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους Σλοβένουν να προσπαθούν να βάλουν πίεση στον Ολυμπιακό και να διεκδικήσουν μέχρι τέλος τις πιθανότητές τους για πρόκριση στα ημιτελικά του EHF European Cup.

Η Κρκα προηγήθηκε δύο φορές (11-10 και 12-11), ενώ η ισοφάριση του Νίκολιτς σε 13-13 στο 39' ήταν η τελευταία φορά που απείλησε πραγματικά τους παίκτες του Ζέλικο Μπάμπιτς.

Με πλουραλισμό στην επίθεση, καθώς Σάββας, Πασσιάς και Βίντα βρέθηκαν σε μεγάλη μέρα, οι Πειραιώτες πάτησαν γκάζι και δεν ξανακοίταξαν σε κανένα σημείο πίσω τους.

Ο Παναγιώτης Καραμπουρνιώτης με δύο γκολ έβαλε το κερασάκι στην "ερυθρόλευκη" τούρτα, με τον Ολυμπιακό να φεύγει με το διπλό από τη Σλοβενία με σκορ 25-19.

Τα πεντάλεπτα: 1-2, 3-6, 5-6, 6-7, 8-7, 10-10 (ημχ), 14-16, 16-19, 18-22, 19-25.

ΚΡΚΑ (Σκόκο): Ράουχ, Μπραντέσκο, Μαιστόροβιτς 5, Μούχιτς 5, Λ. Ράσο, Βούκιτς 1, Στανόγεβιτς 1, Ν. Ράσο 1, Νίκολιτς 4, Μπράγερ, Λάβριτς, Μάτκο 1, Ντέργκαντς, Μπλάζεβιτς, Χόρβατ 1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπάμπιτς): Κοτανίδης, Τζηράς 1, Καραμπουρνιώτης 1, Παπαβασίλης 3, Βίντα 4, Τζίμπουλας 2, Παπαντωνόπουλος, Κανδύλας, Σλίσκοβιτς 3, Τσιγαρίδας 1, Πασσιάς 1, Μοντόρο, Σλαβούλιτσα, Κάβτιτς 3, Μιχαηλίδης 1, Σάββας 5.

Διαιτητές: Γιόβιτς- Αρναούτοβιτς (Βοσνία), Παρατηρητής: Λέβιν (Ισραήλ), Δίλεπτα: 4-4, Πέναλτι: 3/4-1/1

Τα ζευγάρια και τα αποτελέσματα των προημιτελικών:

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Ολυμπιακός - Κρκα 31-26
Φερεντσβάρος - Τάτραν 32-29
Στεάουα - Βάλουρ 35-36
Μινάουρ Μπαΐα Μάρε - Μπρέγκεντς 37-31

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
Κρκα - Ολυμπιακός 19-25
Τάτραν - Φερεντσβάρος 28-31
Βάλουρ - Στεάουα 36-30
Μπρέγκεντς - Μινάουρ Μπαΐα Μάρε 30-28

Τα ζευγάρια των ημιτελικών
Φερεντσβάρος - Ολυμπιακός
Βάλουρ - Μινάουρ Μπαΐα Μάρε

Πηγή: sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έξι «τελικοί», δύο τίτλοι, ένας ποδοσφαιρικός ΑΘΛΟΣ και μια τεράστια πρόκληση-ThemaSports
30/04 @ 10:04

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Έξι «τελικοί», δύο τίτλοι, ένας ποδοσφαιρικός ΑΘΛΟΣ και μια τεράστια πρόκληση

Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του έξι "τελικούς" που είναι όλη η χρονιά, τόσο στο Conference League όσο και στη Stoiximan Super League, έχοντας μπροστά τους έναν άθλο και μια πρόκληση.

Εφιάλτης στο «Καραϊσκάκη»: Έκτη ΕΝΤΟΣ έδρας ΣΥΝΤΡΙΒΗ για τον Ολυμπιακό σε λιγότερο από τρία χρόνια!-ThemaSports
07/03 @ 22:35

Εφιάλτης στο «Καραϊσκάκη»: Έκτη ΕΝΤΟΣ έδρας ΣΥΝΤΡΙΒΗ για τον Ολυμπιακό σε λιγότερο από τρία χρόνια!

Τις κάκιστες ευρωπαϊκές του επιδόσεις στο «Καραϊσκάκη» συνέχισε ο Ολυμπιακός. Η τεσσάρα από τη Μακάμπι προστέθηκε σε πέντε ακόμα βαριές ήττες από το καλοκαίρι του 2021.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ