«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα κοστίσουν μεταξύ 3 και 5 δισ. ευρώ δημόσιο χρήμα», σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ακριβά θα πληρώσουν οι Γάλλοι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γαλλίας, Πιερ Μοσκοβισί, το κόστος της διοργάνωσης σε δημόσιο χρήμα υπολογίζεται από 3 ως 5 δισεκατομμύρια ευρώ!

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη το κόστος των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα το ελέγξει μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αυτοί οι Αγώνες θα κοστίσουν μεταξύ 3, 4, 5 δισεκατομμύρια, θα δούμε, αλλά αυτό δεν θα έχει απολύτως τεράστιο αντίκτυπο στο χρέος», ανέφερε.

 Μέχρι τώρα ο Πιερ Μοσκοβισί είχε αναφέρει ποσό 3 δισ. ευρώ δημόσιου χρήματος για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το 2023, τα έγγραφα του προϋπολογισμού ανέφεραν δημόσιες επενδύσεις 2,44 δισ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων 1,3 δισ. για το Δημόσιο και 260 εκατ. για την πόλη του Παρισιού). Όμως, συνολικά, ο δημόσιος λογαριασμός δεν είναι δυνατός γιατί δεν είναι γνωστά όλα τα έξοδα. Για παράδειγμα, προστέθηκαν πρόσφατα μπόνους 1.900 ευρώ που δόθηκαν σε αστυνομικούς, κάτι που θα μπορούσε να αυξήσει τον λογαριασμό του δημοσίου κατά 500 εκατ. ευρώ.
Αυτή τη στιγμή, ο προσωρινός λογαριασμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες -μεικτά δημόσιο και ιδιωτικό χρήμα- είναι περίπου 9 δισ. ευρώ.

Η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων (Cojo) έχει προϋπολογισμό 4,4 δισεκατομμυρίων ευρώ που αποτελείται κατά 96% από ιδιωτικά κεφάλαια, στον οποίο προστίθεται ο προϋπολογισμός της Solideo, υπεύθυνης για την κατασκευή των μόνιμων εγκαταστάσεων, περίπου 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ συμπεριλαμβανομένου και 1,7 δισεκατομμύρια δημόσιο χρήμα.

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διέλυσε τον ΠΑΟΚ με… φόρα από την Ευρώπη ο Ολυμπιακός!-ThemaSports
06/04 @ 18:13

Διέλυσε τον ΠΑΟΚ με… φόρα από την Ευρώπη ο Ολυμπιακός!

Σε… πάρτι μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ ο Ολυμπιακός, συντρίβοντάς τον 22-5 στο Παπαστράτειο.

Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης -ThemaSports
29/03 @ 12:00

Από τον ΚΟΑ η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης

Από τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού δόθηκε και φέτος η εκκίνηση στη Διαδρομή Αγάπης που διοργανώνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος για παιδιά με καρκίνο και συναφείς παθήσεις «Ένα Όνειρο Μία Ευχή», στην παρουσία του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Χαράλαμπου Μιρή. 

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Κολοκοτρώνη-ThemaSports
23/03 @ 22:31

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα η Κολοκοτρώνη

Η Αιμιλία Κολοκοτρώνη έγινε πριν από λίγο η τέταρτη εκπρόσωπος του κυπριακού στίβου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, το οποίο θα διεξαχθεί στο τέλος Αυγούστου (27-31) στη Λίμα του Περού.

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων: Οι απαιτήσεις για την ΚΟΕΑΣ-ThemaSports
21/03 @ 08:18

Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων: Οι απαιτήσεις για την ΚΟΕΑΣ

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων του 2024 διεξήχθη το σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, και ήδη τη «σκυτάλη» παρέλαβε η ΚΟΕΑΣ, η οποία θα είναι η διοργανώτρια αρχή την τριετία 2025 – 2027.

Σήκωσε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του-ThemaSports
16/03 @ 23:44

Σήκωσε τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του

Έγινε η απονομή του τροπαίου μετά το τέλος του αγώνα με την Ομόνοια από τον πρόεδρο της ΚΟΠΕ Δρ Κώστα Κωνσταντίνου.

Παγκύπριο ρεκόρ από Χριστιάνα Έλληνα-ThemaSports
16/03 @ 23:34

Παγκύπριο ρεκόρ από Χριστιάνα Έλληνα

Η ενημέρωση από την ΚΟΕΑΣ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ