Ανακοίνωση από την Αναγέννηση Γερμασόγειας με θέμα: «Αποκατάσταση της Πραγματικότητας για την Παράνομη αλλαγή ορισμού ημερομηνίας για την διεξαγωγή του 3ου τελικού για το Γυναικείο Πρωτάθλημα.»

Ακολουθήστε μας στο Google news

Αναλυτικά:
Πρώτα απ’ όλα να τονίσουμε και να κάνουμε ξεκάθαρο ότι το να μην κατεβεί η γυναικεία ομάδα μας να αγωνισθεί εναντίον της ΑΕΛ στον 3ον Τελικό του.
 
Πρωταθλήματος ήταν καθαρά Διοικητική Απόφαση και ουδεμίαν σχέση είχαν οι παίχτριες μας καθώς και οι Προπονητές της ομάδας μας.
 
Ο κύριος λόγος για τον οποίο σαν Διοίκηση πήραμε την απόφαση να μην συμμετάσχουμε στον 3ον Τελικό του Πρωταθλήματος είναι για να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας σε σχέση με τις ερασιτεχνικές ενέργειες που προηγήθηκαν από την Κυπριακή Ομοσπονδία Καλαθόσφαιρας και του προέδρου της στο όλο θέμα.
 
Συγκεκριμένα ο αγώνας ήταν ορισμένος να διεξαχθεί στις 20/3/2024 ημέρα Τετάρτη. Την Παρασκευή 15/3/2024 μας ζητήθηκε τηλεφωνικώς από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Πρωταθλημάτων Νίκο Νικολάου να συναινέσουμε να γίνει αλλαγή ημερομηνίας από 20/3 στις 21/3 διεξαγωγής του αγώνα γιατί το ζήτησε η ΑΕΛ με την δικαιολογία να φέρουν περισσότερο κόσμο στο γήπεδο μιας και είχαν άλλο τελικό αγώνα σε άλλο ομαδικό άθλημα εκείνη την ημερομηνία. Εμείς είχαμε κάθε δικαίωμα να απαντήσουμε αρνητικά και αυτό κάναμε. Υπόψη, ότι για να γίνει αλλαγή οποιουδήποτε αγώνα πρέπει να συναινέσουν και οι δύο ομάδες πόσο μάλλον σε τελικό πρωταθλήματος.
 
Εν μέσω του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας η ΑΕΛ ανακοινώνει την διεξαγωγή του αγώνα στις 21/3/24 ημέρα Πέμπτη με αλλαγή ημερομηνίας δηλαδή, διαφημίζοντας το και καλούσε τον κόσμο της να παρευρεθεί στο γήπεδο.
 
Το σωματείο μας δεν είχε λάβει καμμιά ενημέρωση από την ομοσπονδία περί αυτού του θέματος αλλαγής ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα ούτε καν προφορικά.
 
Επικοινωνεί ο Πρόεδρος του σωματείου μας με τον Νίκο Νικολάου Πρόεδρο Επιτροπής Πρωταθλημάτων και τον ρωτά επί του θέματος τι έγινε. Η απάντηση του ήταν η εξής: «ξέρεις, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κος Μουζουρίδης έχει κάποιο κώλυμα να παρευρεθεί στις 20/3 για τον αγώνα και αντί αυτού μπορεί στις 21/3.»
 
Εντωμεταξύ να αναφέρουμε ότι ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κος Μουζουρίδης δεν απαντούσε τα τηλεφωνήματα στον Πρόεδρο του Σωματείου μας Κον Χριστάκη Κιτρομιλίδη κατ’ επανάληψη.
 
Στην συνέχεια μετά απ’ αυτό το συμβάν συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας και στέλνουμε γραπτή επιστολή ημερομηνίας 17/3 καυτηριάζοντας την ετσιθελική τους απόφαση για αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής του αγώνα και τους τονίζομε ότι δεν θα αφήσουμε την ομάδα να κατεβεί στον αγώνα παρά μόνο εάν γίνει στην ημερομηνία που είχε αρχικά ορισθεί δηλαδή στις 20/3/24.
 
Ξανά τονίζουμε στη επιστολή μας ότι για να γίνει αλλαγή ημερομηνίας διεξαγωγής ενός αγώνα πρέπει να συναινέσουν και οι δύο ομάδες πράγμα που συμβαίνει και σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα και μάλιστα πρέπει να επισυναφθεί συγκεκριμένο έγγραφο το οποίο πρέπει να υπογραφεί και από τα τρία μέρη (τις 2 ομάδες και την ομοσπονδία).
 
Τα τραγελαφικά συνεχίζονται όταν παίρνουμε επίσημη τοποθέτηση από την ΚΟΚ με γραπτή επιστολή ημερομηνίας 19/3 να προφασίζονται λόγους ασφαλείας γι’ αυτό μετακίνησαν την ημερομηνία ερήμην του σωματείου μας. Να πούμε ότι στην σύσκεψη της Αστυνομίας η οποία γίνεται ως συνήθως πριν από ένα κρίσιμο αγώνα μας λέχθηκε από τον εκεί εκπρόσωπο της ότι ουδέποτε ζήτησαν ή εισηγήθηκαν να μετατεθεί ο αγώνας μια μέρα μετά για λόγους ασφαλείας. Με λίγα λόγια η Ομοσπονδία με τις ευλογίες του Προέδρου της Κου Μουζουρίδη Ψευδόταν Ασύστολα.
 
Μετά απ’ όλη αυτή την κοροϊδία που ζήσαμε, ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπολογίζουν, ούτε σέβονται μια ομάδα της επαρχίας όπως συνηθίζουν να μας αποκαλούν (Περήφανοι για την Κοινότητα μας Γερμασόγεια) και η απόφαση του Σωματείου μας ήταν ήδη ειλημμένη και το στείλαμε ξανά γραπτώς στην ΚΟΚ το πρωί της Τετάρτης 20/3/2024 ότι η Αναγέννηση Γερμασόγειας δεν πρόκειται να κατεβεί στον αγώνα στις 21/3/2024.
 
Από ότι φαίνεται ούτε αυτή μας την επιστολή έλαβαν υπόψιν τους και με την αλαζονική τους συμπεριφορά, και τις λανθασμένες ετσιθελικές τους αποφάσεις η ίδια η συγκεκριμένη ομοσπονδία και ο Πρόεδρος της ωθούν σωματεία όπως το δικό μας να απαξιώνουν τέτοιου είδους πρωταθλήματα. Και το λέμε αυτό με όλη την επίγνωση που μας διακατέχει γιατί από την αρχή της φετινής καλαθοσφαιρικής περιόδου η ΚΟΚ έχει πάρει κάποιες αποφάσεις οι οποίες ήταν μεροληπτικές και εις βάρος της ομάδας μας κρίνοντας έτσι και την έκβαση του πρωταθλήματος. Αυτό δεν τιμά ούτε την ίδια την ομοσπονδία, ούτε το άθλημα της καλαθόσφαιρας, ούτε το και ευ αγωνίζεσθε!
 
Προς το παρών μένουμε ως εδώ γιατί έχουμε πάρα πολλά να πούμε για τους μη αντικειμενικούς χειρισμούς της Ομοσπονδίας και του Προέδρου της. Δεν είναι τυχαίο γεγονός οι αποχωρήσεις παραδοσιακών ομάδων από το Γυναικείο Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας όπως οι ομάδες του Κεραυνού, Ανόρθωσης, ΑΕΚ, Αποέλ κ.α. Από ότι φαίνεται δεν ιδρώνει κανενός το αυτί σε όσους βρίσκονται μέσα στους κόλπους της συγκεκριμένης ομοσπονδίας.
 
Επιφυλασσόμαστε του δικαιώματος μας να παραθέσουμε όλα τα πεπραγμένα τα οποία συνέβησαν κατά την διάρκεια της φετινής καλαθοσφαιρικής περιόδου 2023-24 και να επισημάνουμε όλες τις ατασθαλίες και ερασιτεχνισμούς που έχει κάνει η ομοσπονδία εις βάρος του σωματείου μας Αναγέννηση Γερμασόγειας.
 
Εν κατακλείδι θα θέλαμε να αναφέρουμε ότι θα προχωρήσουμε σε καταγγελία προς την Επιτροπή Δεοντολογίας και Αθλητισμού όσον αφορά το Γυναικείο Πρωτάθλημα Καλαθόσφαιρας και θα προσάψουμε όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έχουμε στην διάθεση μας.
 
ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΚΙΤΡΟΜΙΛΙΔΗΣ
Πρόεδρος & Διοικητικό Συμβούλιο Αναγέννηση Γερμασόγειας
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στον Κεραυνό το ντέρμπι-ThemaSports
17/04 @ 23:14

Στον Κεραυνό το ντέρμπι

Ο Κεραυνός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι της 26ης αγωνιστικής της ΟΠΑΠ Basket League, κερδίζοντας εντός έδρας την Πετρολίνα ΑΕΚ με 83-79.

Νίκη για τον Αχιλλέα επί της ΕΘΑ στον πρώτο τελικό για το πρωτάθλημα Γυναικών Κ18-ThemaSports
14/04 @ 10:35

Νίκη για τον Αχιλλέα επί της ΕΘΑ στον πρώτο τελικό για το πρωτάθλημα Γυναικών Κ18

Με νίκη για τον Αχιλλέα, ολοκληρώθηκε ο ψεσινός αγώνας που ήταν και ο πρώτος για την τελική φάση των πλέι-οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Γυναικών Κ18, καθώς στην αναμέτρηση που έγινε στην αίθουσα του Γυμνασίου Παλλουριώτισσας, η ομάδα του Καϊμακλίου, κέρδισε την ΕΘΑ με 58-41.

«Πάμε να γκρεμίσουμε τα πέτρινα χρόνια όλοι μαζί!»-ThemaSports
11/04 @ 14:12

«Πάμε να γκρεμίσουμε τα πέτρινα χρόνια όλοι μαζί!»

Διαβάστε την ανακοίνωση της Διοίκησης της PAYABL EKA ΑΕΛ ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με την Peja Κοσόβου.

ΣΑΡΩΤΙΚΗ η Ανόρθωση στο ντέρμπι κορυφής! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)-ThemaSports
10/04 @ 23:14

ΣΑΡΩΤΙΚΗ η Ανόρθωση στο ντέρμπι κορυφής! (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Η Ανόρθωση ήταν η νικήτρια του ντέρμπι κορυφής απέναντι στον Κεραυνό για την 25η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League, επικρατώντας με 87-61. Έτσι παραμένει στην κορυφή, αποκτώντας διαφορά ενός βαθμού από την ομάδα του Στροβόλου.

ΔΙΠΛΟ Ανόρθωσης επί του ΑΠΟΕΛ-ThemaSports
06/04 @ 22:37

ΔΙΠΛΟ Ανόρθωσης επί του ΑΠΟΕΛ

Με ανατροπή στο τέταρτο δεκάλεπτο η Ανόρθωση πήρε διπλό με 71-70 επί του ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα για την 24η αγωνιστική της ΟΠΑΠ Basket League και διατηρείται ισόβαθμη με Πετρολίνα ΑΕΚ και Κεραυνό στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Κυπελλούχος ο Άτλαντας στους άνδρες Κ18 μετά από συναρπαστικό τελικό-ThemaSports
06/04 @ 20:50

Κυπελλούχος ο Άτλαντας στους άνδρες Κ18 μετά από συναρπαστικό τελικό

Κυπελλούχος για τη φετινή αγωνιστική περίοδο, είναι ο Άτλαντας Πάφου για τους άνδρες κάτω των 18, καθώς ύστερα από ένα συναρπαστικό τελικό για το κύπελλο ΟΠΑΠ, που έγινε στην αίθουσα «Κ. Παπαέλληνας», κέρδισε την Πετρολίνα ΑΕΚ με 60-58.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ