Ο κάθε χριστιανός νοιώθει λύπη , πόνο και απογοήτευση, ακούοντας και διαβάζοντας για τα γεγονότα στην μονή του Αγίου Αββακούμ. Ο κάθε πολίτης, ο κάθε χριστιανός νοιώθει ντροπή για όσα προκλητικά γίνονται στην χριστιανική αυτή μονή.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ανδρέας Μουσκάλλης

Προπονητής Ποδοσφαίρου

18 Μαρτίου 2024

Φυσικά θεωρώ ότι ο κάθε χριστιανός  αποδοκιμάζει τέτοια απαράδεκτα γεγονότα, όμως σε καμιά περίσταση δεν αποδοκιμάζει την χριστιανική πίστη και διδασκαλία και δεν πρέπει να κλονίζεται από τέτοιες ενέργειες.

Όπως σ’ όλα τα επίπεδα ευθύνης  και εξουσίας, έτσι και στην εκκλησία, υπάρχουν αρνητικοί πρωταγωνιστές, άνθρωποι χωρίς τιμή και υπόληψη. Η εκκλησία είναι μέρος της κοινωνίας και  μπορώ να ισχυρισθώ ότι είναι αντανάκλαση της.

Δυστυχώς υπάρχουν οι επίορκοι οι οποίοι τραυματίζουν την εκκλησία και τους πιστούς. Ευτυχώς η τεράστια πλειοψηφία των ιερέων και των ποιμεναρχών, των αξιωματούχων της εκκλησίας μας, είναι ευσεβείς, τίμιοι, ταπεινοί και ανταποκρίνονται πλήρως στα πνευματικά τους καθήκοντα και στο ποιμενικό και παρηγορητικό τους έργο. Υπάρχουν ιερείς και ιεράρχες δίπλα στο κόσμο και στα προβλήματα του και οι οποίοι τιμούν την μοναδική αποστολή τους και το ιερατικό τους σχήμα.

Η εκκλησία και η πολιτεία καλούνται να ερευνήσουν και να διαλευκάνουν τα θλιβερά γεγονότα και να οδηγήσουν τους υπεύθυνους στην δικαιοσύνη  για να λογοδοτήσουν και να τιμωρηθούν. Καμιά ανοχή να μην υπάρξει. Τουναντίον τα επαίσχυντα αυτά γεγονότα στην μονή Αββακούμ να αποτελέσουν σημείο αναφοράς και ανατροπής αρνητικών γεγονότων σ’ όλη την εκκλησιαστική διαδρομή. Ο Αρχιεπίσκοπος  και η Ιερά Σύνοδος , με αυστηρότητα να αποκρούουν οποιαδήποτε αρνητική, ανέντιμη και  ανήθικη πράξη των ιερωμένων . Δεν είναι ντροπή να αποχωρήσουν από τις τάξεις της εκκλησίας, άνθρωποι, οι οποίοι δεν αντέχουν το θρησκευτικό , ιερατικό λειτούργημα. Ο Αρχιεπίσκοπος και τη Ιερά Σύνοδος οφείλουν , να ερευνούν και να εποπτεύουν τα πάντα, μέσα από τους κανόνες και τις διαδικασίες της. Τακτικός, ενδελεχής , απόλυτος έλεγχος των οικονομικών της εκκλησίας οποιασδήποτε μορφής και οποιουδήποτε.

Σε λίγες μέρες θα νοιώσουμε τα πάθη του Κυρίου μας, του Χριστού. Σε λίγες μέρες μετά τα πάθη του Κυρίου ,  θα νοιώσουμε την χαρά και το φως της Ανάστασης. Το Πάσχα, η μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, έρχεται για να μας επουλώσει τις πληγές της απληστίας μας και των αμαρτιών μας.

Καλό Πάσχα. Καλή Ανάσταση.

 

 

 

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους – Παγκόσμια ανησυχία-ThemaSports
14/04 @ 01:00

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους – Παγκόσμια ανησυχία

Επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ με drones και πυραύλους – Λεπτό προς λεπτό

Άσχημα νέα για καταναλωτές: Τερματίζεται ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα - Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές-ThemaSports
28/03 @ 15:17

Άσχημα νέα για καταναλωτές: Τερματίζεται ο μειωμένος φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα - Πόσο θα αυξηθούν οι τιμές

Αυξήσεις που θα βάλουν «φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών έρχονται σύντομα αφού εντός λίγων ημερών θα καταργηθεί η μείωση στον φόρο κατανάλωσης.

Αποφάσεις Υπουργικού: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας-ThemaSports
28/03 @ 13:36

Αποφάσεις Υπουργικού: Αυτά είναι τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας

Τα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας που αποφασίστηκαν μετά την συνεδρία του Υπουργικού Συμβούλιο ανακοίνωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Μάκης Κεραυνός.

Οι 3 πιο πιθανοί λόγοι που πονάς στο γόνατο-ThemaSports
23/03 @ 16:38

Οι 3 πιο πιθανοί λόγοι που πονάς στο γόνατο

Κάθε πόνος στο γόνατο δεν σημαίνει το ίδιο πράγμα και καλό είναι να συμβουλευτείς έναν ειδικό.

8η Μάρτη – Ημέρα της γυναίκας: Η γυναίκα φέρνει στον κόσμο την νέα ζωή-ThemaSports
08/03 @ 11:02

8η Μάρτη – Ημέρα της γυναίκας: Η γυναίκα φέρνει στον κόσμο την νέα ζωή

Την 8η του Μάρτη γιορτάζεται σ’ όλο τον κόσμο η γυναίκα, η οποία συμβολίζει  κατά την άποψη  μου την ζωή. Η γυναίκα φέρνει στον κόσμο την ζωή. Χωρίς την γυναίκα ο πλανήτης γη έχει ημερομηνία λήξεως.

Άσπρισαν όλα: Άργησαν αλλά ήρθαν οι καταιγίδες – Χαλάζι σε διάφορες περιοχές της Κύπρου – Δείτε βίντεο-ThemaSports
18/03 @ 16:41

Άσπρισαν όλα: Άργησαν αλλά ήρθαν οι καταιγίδες – Χαλάζι σε διάφορες περιοχές της Κύπρου – Δείτε βίντεο

Έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση σημειώνονται αυτή την ώρα σε διάφορες περιοχές της Κύπρου.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ