Δεν είναι η πρώτη φορά…

Ακολουθήστε μας στο Google news

Γνωστός για το στυλ ποδοσφαίρου που στηρίζεται στο ανελέητο τρέξιμο, στο πρέσινγκ και στο γρήγορο τρανζίσιον, ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ενέργεια αντίστοιχη με αυτήν που βγάζουν οι ομάδες του στο γήπεδο. Ωστόσο ο εκρηκτικός πολλές φορές χαρακτήρας του Γερμανού τεχνικού κάνει την εμφάνισή του και εκτός των τεσσάρων γραμμών…

Αν τα βάλουμε κάτω, μάλλον θα καταλήξουμε στο συμπέρασμα πως ο Γιούργκεν Κλοπ ως προσωπικότητα του ποδοσφαίρου έχει περισσότερες συμπάθειες παρά αντιπάθειες. Προφανώς και δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους οπαδούς ομάδων που ανταγωνίζονται εκείνων στους πάγκους των οποίων έχει καθίσει. Δηλαδή, εφόσον υποστηρίζεις την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Μπάγερν Μονάχου, ας πούμε, πιθανότατα δεν πίνεις νερό στο όνομα του σημερινού τεχνικού της Λίβερπουλ και παλιότερα της Ντόρτμουντ.

 

«Αυτή είναι μια ηλίθια ερώτηση…»: Είχε δίκιο που «φόρτωσε» έτσι ο Κλοπ;

Βάζοντας, όμως, στην άκρη τα οπαδικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το γενικότερο… στυλάκι του 56χρονου τεχνικού έχει πέραση, χωρίς πάντως αυτό να σημαίνει πως και ο ίδιος δεν έχει τα… κουσούρια του και τις άτυχες στιγμές του που εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο λιγοστές ώστε να μετριούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Οι περισσότερες εξ αυτών μάλιστα έχουν καταγραφεί on camera καθώς έχουν συμβεί κατά την διάρκεια συνεντεύξεων Τύπου ή flash interview, όταν η ερώτηση τον κάνει να… βγει από τα ρούχα του, πράγμα που κατά κύριο λόγο συμβαίνει μετά από κάποιο δυσάρεστο αποτέλεσμα.

«Αυτή είναι μια ηλίθια ερώτηση…»: Είχε δίκιο που «φόρτωσε» έτσι ο Κλοπ;

Και ως τέτοιο λογίζεται, πέρα από κάθε αμφιβολία, ο πρόσφατος αποκλεισμός της Λίβερπουλ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από την συνέχεια του Κυπέλλου Αγγλίας. Μάλιστα ήρθε με… γκρανγκινιολικό τρόπο αφού κρίθηκε στην λήξη της παράτασης, σε ένα ματς το οποίο έληξε 4-3, με συνολικά 53 τελικές προσπάθειες και τις 22 εξ αυτών στην εστία! Κάποιοι, κιόλας, έφτασαν στο σημείο να κάνουν λόγο για τον καλύτερο προημιτελικό όλων των εποχών στην διοργάνωση!

Όλα αυτά βέβαια είναι υπέροχα για τους ουδέτερους (και προφανώς για τους νικητές) αλλά είναι φυσιολογικό να φέρουν κακή διάθεση και νεύρα στην πλευρά των ηττημένων. Πόση όμως; Τόση ώστε να δικαιολογείται μια ανάγωγη απάντηση του συμπαθούς κατά τα άλλα Γιούργκεν σε ερώτηση δημοσιογράφου; Γιατί ανάγωγη (τουλάχιστον) μπορεί να χαρακτηριστεί η στάση του Κλοπ, ακόμη κι αν δεχτούμε ότι όντως ήταν ηλίθια η ερώτηση που δέχτηκε.

 

Ο δημοσιογράφος μάλλον τόνισε το προφανές, ότι δηλαδή η Λίβερπουλ έδειχνε να μην έχει την απαιτούμενη ενέργεια για ένα τέτοιο παιχνίδι στον έξτρα χρόνο, για να δεχτεί… φουλ επίθεση από τον τεχνικό των «ρεντς». «Είναι ηλίθια η ερώτηση. Αν μας έβλεπες συχνά, θα μπορούσες να μας ρωτήσεις γιατί κάποιες φορές έχουμε τόση ενέργεια. Δεν ξέρω πόσα παιχνίδια έχουμε παίξει εμείς τελευταία και πόσα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Έτσι είναι το άθλημα. Είμαι πολύ απογοητευμένος από αυτή την ερώτηση. Ούτε εσύ είσαι σε πολύ καλή κατάσταση προφανώς. Δεν μπορώ να το ανεχθώ αυτό», απάντησε και αποχώρησε εμφανώς… τίγκα εκνευρισμένος.

Προφανώς ο κόσμος του ποδοσφαίρου δεν κατοικείται από… αγγέλους και όλοι –μα όλοι- έχουν το δικαίωμα για μια, ας πούμε, κακή μέρα. Όταν, όμως, από την άλλη μπαίνουν στην εξίσωση οι όροι του αμοιβαίου ανθρώπινου σεβασμού, κάποια όρια πρέπει να υπάρχουν. Και δεν είναι μόνο ο Κλοπ, για να είμαστε δίκαιοι. Και φυσικά το φαινόμενο δεν περιορίζεται μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά επεκτείνεται και σε άλλα σπορ, είτε ομαδικά είτε ατομικά.

Κατά καιρούς έχουμε δει αντίστοιχες ή και χειρότερες σκηνές όπου το μέτρο χάνεται σε τέτοιο βαθμό που οι ανεβασμένοι σφυγμοί ή η ένταση της στιγμής δεν μπορούν να σταθούν ως δικαιολογίες. Και σε τελική ανάλυση, ακόμη κι αν κάποιος δεχτεί ότι πάνω στα νεύρα του μπορεί ο καθένας να πει και μια κουβέντα παραπάνω, υπάρχει πάντοτε και η επόμενη ημέρα που είναι εύκολο να πεις «ήταν λάθος μου, παραφέρθηκα» στα ελληνικά, στα αγγλικά, στα γερμανικά ή σε οποιαδήποτε άλλη γλώσσα.

menshouse.gr

 
 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι-ThemaSports
19/05 @ 23:50

Ρόμα - Τζένοα 1-0: Ο Λουκάκου κλείδωσε την 6η θέση και την Ευρώπη για τους τζαλορόσι

Μία χρυσή κεφαλιά του Ρομέλου Λουκάκου στο 79ο λεπτό ήταν αρκετή για να δώσει στην Ρόμα τη νίκη με 1-0 επί της Τζένοα και να της εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ-ThemaSports
19/05 @ 23:40

La Liga: Η ματσάρα μεταξύ Βιγιαρεάλ και Ρεάλ είχε ήρωα τον Σέρλοθ

Οι Βιγιαρεάλ και Ρεάλ προσέφεραν ένα παιχνίδι σκέτη διαφήμιση για την La Liga, με τους πρωταθλητές Ισπανίας να παίρνουν αβαντάζ τριά γκολ στο πρώτο μέρος αλλά το κίτρινο υποβρύχιο να παίρνει ισοπαλία 4-4 με τέσσερα γκολ του Σέρλοθ

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου-ThemaSports
19/05 @ 21:05

Ίντερ - Λάτσιο 1-1: Ο Ντάμφρις δεν άφησε τους Ρωμαίους να χαλάσουν τη φιέστα τίτλου

Η Λάτσιο προηγήθηκε στο "Μεάτσα" με τον Καμάντα αλλά ο Ντάμφρις βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει για την Ίντερ λίγο πριν από το φινάλε (1-1), στο ματς με το οποίο οι νερατζούρι γιόρτασαν μαζί με το κοινό τους την πρόσφατη κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ-ThemaSports
19/05 @ 20:50

Λίβερπουλ: Ο Κλοπ έβαλε όλο το Άνφιλντ να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή, Άρνε Σλοτ

Μαγικές στιγμές ποδοσφαιρικού πολιτισμού εκτυλίχθηκαν στο Άνφιλντ, με τον Γιούργκεν Κλοπ να βάζει όλο το γήπεδο να φωνάζει το όνομα του νέου προπονητή των "κόκκινων", Άρνε Σλοτ.

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ-ThemaSports
19/05 @ 20:35

Λίβερπουλ: Λύγισε ο Φαν Ντάικ στην τελευταία αγκαλιά με τον Κλοπ

Ο αρχηγός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ, δεν άντεξε στην τελευταία αγκαλιά του με τον Γιούργκεν Κλοπ στο Άνφιλντ και λύγισε δακρυσμένος

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ