Δηλώσεις στον Super Sport FM έκανε ο πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Ανδρέας Μουζουρίδης, ο οποίος μίλησε μεταξύ άλλων, για το θέμα που προέκυψε με την απόφαση για ακύρωση του διαγωνισμού προσφορών για την ανακαίνιση και αναβάθμιση του «Σπύρος Κυπριανού».

Ακολουθήστε μας στο Google news

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παλέ Ντε Σπορ: Χτυπήσαμε καμπανάκι πριν 14 μήνες...

Αναλυτικά όσα είπε:

«Έχουν προκηρυχθεί προσφορές από το τμήμα Δημοσίων Έργων για να γίνει κατορθωτή η αναβάθμιση και ανακαίνιση του γηπέδου για να φιλοξενηθεί όμιλος του Eurobasket 2025. Υπάρχουν όμως κάποιες διαδικασίες που πρέπει να τηρηθούν κατά γράμμα. Αξιολογήθηκαν προσφορές και κρίθηκε ότι υπερέβησαν τον προκαθορισμένο προϋπολογισμό και έπρεπε να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Πρέπει να τηρηθούν κάποιες διαδικασίες. Θα πρέπει ο διαγωνισμός να ακυρωθεί νομίζω αύριο και θα υπάρχει χρονικό περιθώριο για τυχόν ενστάσεις και παράλληλα θα δουλεύει το τμήμα για τη νέα προκήρυξη του διαγωνισμού.

Αυτό σημαίνει γύρω στον ένα με ενάμισι μήνα καθυστέρηση από την προκαταρκτική προθεσμία χρονοδιαγράμματος που δώσαμε, για να καθησυχάσω. Είναι στενά τα χρονοδιαγράμματα, όμως είχαν περιληφθεί αυτές οι περίπλοκες διαδικασίες. Δεν υπάρχει όμως χρονος για οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή και θεωρούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Δεν υπάρχει καμία ανησυχία, αυτή η Κυβέρνηση πιστεύει σε αυτό το έργο, τα οφέλη θα είναι πολλά, θα έχουμε ένα αναβαθμισμένο υπερσύγχρονο στάδιο, θα δοθεί πίσω στις ομάδες και στις ομοσπονδίες πλήρως ανακαινισμένο και σκοπός μας είναι να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Όλα είναι εκεί, στο φως, και η προσυπολογιζόμενη μελέτη κοστολογήθηκε κοντά στα 11.000.000 ευρώ και προνοείται και ένα κόστος για τη συντήρηση του έργου σε βάθος πενταετίας. Το θέμα θα κλείσει, αλλά τους τελικούς αριθμούς δεν τους γνωρίζω εγώ. Εμείς δουλεύουμε απρόσκοπτα για να εκπληρώσουμε αυτή τη μεγάλη διοργάνωση που με πολλά ρίσκα και κόπους πείσαμε με τους συνεργάτες μας τη FIBA για να μας δώσει αυτήν τη διοργάνωση».

Για ένα πρόβλημα με τα δελτία Υγείας του Απόλλωνα και της ΠΑΕΕΚ με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην Δικαστική επειδή δεν τα πήραν: «Σαφέστατα είναι απαράδεκτα πράγματα και το είχα δηλώσει. Οι δύο ομάδες ήδη παρευρέθηκαν στη Δικαστική που θα κρίνει για την τύχη του αγώνα και τις αυστηρότατες ποινές που προβλέπονται. Πρέπει να σεβόμαστε το άθλημα, το fair play και όσους συμμετέχουν στην Καλαθόσφαιρα, αυτά είναι απαράδεκτα γεγονότα, δεν έχουν ξανασυμβεί και δεν θέλουμε να ξανασυμβούν. Δεν θέλω να προχωρήσω σε άλλους χαρακτηρισμούς, γιατί προχωράμε και στην τελική φάση του πρωταθλήματος με συναρπαστικούς αγώνες να ακολουθούν».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δεύτερη νίκη για τον Κεραυνό με ανατροπή επί της Ανόρθωσης-ThemaSports
01/05 @ 22:17

Δεύτερη νίκη για τον Κεραυνό με ανατροπή επί της Ανόρθωσης

Κάνοντας αντεπίθεση μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ο Κεραυνός επικράτησε με 78-72 της Ανόρθωσης στο στάδιο «Κώστας Παπαέλληνας» και έκανε το 2-0 στη σειρά της ημιτελικής φάσης της ΟΠΑΠ Basket League και θέλει άλλο ένα ροζ φύλλο για να προκριθεί στα τελικά της διοργάνωσης.

Πήρε το «διπλό» η ΑΕΚ και έκανε το 2-0 στις νίκες! -ThemaSports
30/04 @ 21:52

Πήρε το «διπλό» η ΑΕΚ και έκανε το 2-0 στις νίκες!

Ένα συναρπαστικό παιχνίδι έγινε στο Λευκόθεο ανάμεσα στον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα και στην Πετρολίνα ΑΕΚ που ήταν το δεύτερο για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ για το πρωτάθλημα της ΟΠΑΠ Basket League και για το ζευγάρι των θέσεων 1 & 4.

Διπλό ο Κεραυνός και 1-0 επί της Ανόρθωσης-ThemaSports
27/04 @ 21:53

Διπλό ο Κεραυνός και 1-0 επί της Ανόρθωσης

Με διπλό ο Κεραυνός «έσπασε» την έδρα της Ανόρθωσης, κερδίζοντας με 76-68, στον πρώτο αγώνα της ημιτελικής φάσης της ΟΠΑΠ Basket League και έκανε το 1-0 στη σειρά.

Άνετη νίκη για την ΑΕΚ επί του ΑΠΟΕΛ στον πρώτο ημιτελικό των πλέι-οφ της Basket League (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)-ThemaSports
26/04 @ 21:44

Άνετη νίκη για την ΑΕΚ επί του ΑΠΟΕΛ στον πρώτο ημιτελικό των πλέι-οφ της Basket League (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ)

Με νίκη της Πετρολίνα ΑΕΚ, άνοιξε η αυλαία για την ημιτελική φάση των πλέι-οφ, καθώς στην αναμέτρηση που έγινε στο «Κίτιον» που ήταν και η πρώτη για το ζευγάρι των θέσεων 1 & 4, κέρδισε τον ΑΠΟΕΛ Περεστρόικα με 85-71.

Αρχίζει η ημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League  -ThemaSports
25/04 @ 22:24

Αρχίζει η ημιτελική φάση της ΟΠΑΠ Basket League

Στην ημιτελική φάση περνάει η ΟΠΑΠ Basket League, καθώς το επόμενο διήμερο θα γίνουν οι πρώτοι αγώνες της σειράς, με τις ομάδες που είχαν την ψηλότερη θέση στο τέλος της κανονικής περιόδου να έχουν το προβάδισμα της έδρας στα δυο ζευγάρια.

ΑΕΚ: «Άστοχές οι φωνές της Ανόρθωσης για τη διαιτησία - Οι παίκτες καθόρισαν την τύχη του αγώνα»-ThemaSports
23/04 @ 13:20

ΑΕΚ: «Άστοχές οι φωνές της Ανόρθωσης για τη διαιτησία - Οι παίκτες καθόρισαν την τύχη του αγώνα»

Ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Πετρολίνα ΑΕΚ:

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ