Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ (21:15) για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά την προ δύο ημερών ήττα του από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Βιλερμπάν στο ΣΕΦ (21:15, Novasports Prime) για την 31η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, ψάχνοντας αντίδραση μετά την ήττα του από την Εφές στην Κωνσταντινούπολη το βράδυ της περασμένης Τρίτης (19/3).

Στην έκτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 18-12 οι «ερυθρόλευκοι», είδαν το νικηφόρο σερί έξι αγώνων που «έτρεχαν» να λαμβάνει τέλος την προηγούμενη αγωνιστική, αφού γνώρισαν την ήττα με 85-72 από την Εφές. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έβγαλε κούραση στο παρκέ και δεν κατάφερε να προηγηθεί ούτε μία φορά στο παιχνίδι, καταφέρνοντας να μειώσει στον πόντο (62-61) στο 29’, όμως λυγίζοντας στην τέταρτη περίοδο και τελικά βλέποντας τους Τούρκους να φτάνουν στην άνετη νίκη.

 



 



Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται να αντιδράσει άμεσα και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα, στην προσπάθειά του να διατηρήσει ζωντανές τις ελπίδες του για να ολοκληρώσει την κανονική διάρκεια της φετινής Ευρωλίγκας όντας στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, η οποία σημαίνει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs. Όσον αφορά τα αγωνιστικά, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει ξανά στη διάθεσή του τόσο τον Μήτρου-Λονγκ, ο οποίος ταλαιπωρείται από ίωση, όσο και τον τραυματία Μιλουτίνοφ.

«Όποιος περιμένει ένα ματς που θα είναι εύκολο, κάνει λάθος. Η Βιλερμπάν νίκησε την Εφές, κέρδιζε και 20 πόντους και χθες ήταν και δέκα πόντους στην τέταρτη περίοδο και στο τέλος έχασε από την Παρτιζάν, που είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν υπάρχει αδιάφορο ματς στην Ευρωλίγκα. Είναι μια ομάδα που έχει αθλητικότητα, μπορεί να ανοίξει το σκορ, έχει εμπειρία στους περιφερειακούς, τον τελευταίο καιρό παίζει πολύ καλά και περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι. Σε καμία περίπτωση δεν είναι διαδικαστικό», δήλωσε ενόψει του αποψινού αγώνα ο προπονητής των Πειραιωτών.

Από την άλλη, η Βιλερμπάν βρίσκεται κολλημένη στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, με ρεκόρ 7-23. Παρότι δεν έχει ελπίδες πρόκρισης έστω στα play in, η ομάδα του Πιερίκ Πουπέ μπορεί να κάνει… ζημιές, όπως απέδειξε και με την απρόσμενη νίκη της με 84-80 επί της Εφές, την προηγούμενη εβδομάδα. Στο πρώτο της παιχνίδι για την τελευταία διαβολοβδομάδα της σεζόν, το πάλεψε, αλλά προδόθηκε από την άμυνά της και ηττήθηκε με 98-90 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Έχει πανηγυρίσει μόνο τρεις νίκες στα 15 εκτός έδρας παιχνίδια της για τη φετινή Ευρωλίγκα, ενώ έχει νικήσει μόνο σε μία από τις 9 προηγούμενες επισκέψεις της στην έδρα του Ολυμπιακού.

 



Στη συνάντηση των δύο ομάδων για τον πρώτο γύρο, στις 22 του περασμένου Δεκεμβρίου στη Λιόν, ο Ολυμπιακός είχε πανηγυρίσει τη νίκη με 85-73, έχοντας για κορυφαίους τους Κάνααν (19π) και Πίτερς (17π), ενώ για τη Βιλερμπάν είχαν ξεχωρίσει Πάρις Λι (16π, 7 ασίστ) και Λουβάβου-Καμπαρό (16π).



Διαιτητές της αποψινής αναμέτρησης θα είναι οι Ρόμπερτ Λοτερμόζερ (Γερμανία), Τόμας Τραβίτσκι (Πολωνία) και Μάριο Μάικιτς (Σλοβενία).

sport-fm.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Μυθικό ξέσπασμα Γιαννακόπουλου προς Euroleague (ΒΙΝΤΕΟ)-ThemaSports
01/05 @ 14:20

Μυθικό ξέσπασμα Γιαννακόπουλου προς Euroleague (ΒΙΝΤΕΟ)

Χείμαρρος ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά την ήττα από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, προς τη Euroleague, αναφορικά με τη διαιτησία του αγώνα.

Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης: «Σκούπα» ή εντός έδρας αντίδραση-ThemaSports
01/05 @ 11:36

Μπασκόνια-Ρεάλ Μαδρίτης: «Σκούπα» ή εντός έδρας αντίδραση

Μπασκόνια και Ρεάλ Μαδρίτης κοντράρονται στο Game 3 της μεταξύ τους σειράς για τα playoffs της Ευρωλίγκας, με τη «βασίλισσα» να προηγείται με 2-0 και να ψάχνει μία ακόμα νίκη για να πάει στο Final 4!

Η Μπάρτσα πήρε πίσω το αβαντάζ σε ματς θρίλερ! -ThemaSports
30/04 @ 23:42

Η Μπάρτσα πήρε πίσω το αβαντάζ σε ματς θρίλερ!

Ένα φάουλ του Πετρούσεφ στην εκπνοή χάρισε τη νίκη στη Μπαρτσελόνα, με τον Ολυμπιακό να χάνει μέσα από τα χέρια του τη νίκη με 80-82 στην παράταση. Στο 2-1 οι Καταλανοί.

O Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για τη φάση της τάπας του Λεσόρ στον Μπράουν! -ThemaSports
30/04 @ 22:38

O Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση για τη φάση της τάπας του Λεσόρ στον Μπράουν!

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση, μετά το τέλος του Game 3 απέναντι στη Μακάμπι, για τη φάση που έγινε 14 δεύτερα πριν το τέλος, με την προσπάθεια του Λεσόρ να κόψει τον Μπράουν.

Με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός AKTOR κόντρα στη Μακάμπι! -ThemaSports
30/04 @ 22:13

Με την πλάτη στον τοίχο ο Παναθηναϊκός AKTOR κόντρα στη Μακάμπι!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR πλήρωσε το κακό του πρώτο ημίχρονο, πήγε να κάνει μία τεράστια ανατροπή στην τέταρτη περίοδο, αλλά τελικά ηττήθηκε με 85-83 από τη Μακάμπι στο Game 3 στη Χάλα Πιονίρ χάρη σε δύο βολές του Λορέντζο Μπράουν στα 2.6" πριν το φινάλε. Οι πράσινοι είναι πια με την πλάτη στον τοίχο και θα πάνε για το all-in στο Game 4.

«Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Κάιλ Γκάι!»-ThemaSports
30/04 @ 21:28

«Στο στόχαστρο της Ρεάλ Μαδρίτης ο Κάιλ Γκάι!»

Σύμφωνα, με δημοσιεύματα από την Ισπανία, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει ψηλά στην λίστα της τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού AKTOR Κάιλ Γκάι, ενόψει της καλοκαιρινής ενίσχυσης στα γκαρντ!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ