Η ιστορία του Παναθηναϊκού στα Play Off και σας παρουσιάζει με ποια ομάδα έχει το καλύτερο ποσοστό νικών, κόντρα σε ποια αντιμετωπίζει περισσότερες δυσκολίες και πολλά ακόμη.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μπορεί οι παίκτες του Παναθηναϊκού να επέστρεψαν το απόγευμα της Τρίτης στο «Γ. Καλαφάτης», όμως ακόμη υπάρχει ένα περιθώριο έντεκα ημερών μέχρι την επανέναρξη των Play Off από την διακοπή των εθνικών ομάδων.

Με την ευκαιρία που μας δίνει η μεγάλη αυτή διακοπή ρίξαμε μια ματιά στα πεπραγμένα των «πρασίνων» στα Play Off από τότε που εισήχθησαν στο ελληνικό πρωτάθλημα, δηλαδή την σεζόν 2010-2011.

 

Συνολικά το «τριφύλλι» έχει δώσει 77 παιχνίδια, συμπεριλαμβανομένου κι αυτού της πρώτης φετινής αγωνιστικής του μίνι αυτού πρωταθλήματος, αλλά κι ενός αγώνα που είχε χάσει χωρίς να αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός με τον ΠΑΟΚ ελέω ενός κουτιού μπύρας, που είχε χτυπήσει τον τότε προπονητή του «δικεφάλου του βορρά», Βλάνταν Ίβιιτς.

Σ' αυτές τις δεκατρείς σεζόν, τη μία φορά δεν συμμετείχαν οι «πράσινοι» στην διαδικασία αυτή (2012-2013) ενώ τις άλλες δύο (2018-2019 και 2019-2020) δεν έγιναν καθόλου Play Off.

 

Πάμε, λοιπόν, να δούμε με ποια ομάδα έχει ο Παναθηναϊκός τα καλύτερα αποτελέσματα, με ποια τα χειρότερα, ποια είναι εκείνη κόντρα στην οποία έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς, αλλά και ενάντια σε ποια έχει καλύτερο ποσοστό νικών και κερδισμένων βαθμών.

Περισσότερες νίκες με τον ΠΑΟΚ, καλύτερο ποσοστό νικών με τον Ολυμπιακό

paok-Panathinaikos_intime

Ο Παναθηναϊκός έχει δώσει τα περισσότερα παιχνίδια του στα Play Off κόντρα στην ομάδα του ΠΑΟΚ, με την οποία έχει αναμετρηθεί συνολικά 20 φορές. Αμέσως μετά είναι η ΑΕΚ, ενάντια στην οποία έχει παίξει 16 παιχνίδια κι έπειτα ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 9, ο Άρης με 8 και οι Ατρόμητος και Αστέρας Τρίπολης με 6.

 

Αυτές οι διαφορές έχουν συμβεί επειδή δεν ήταν όλες οι ομάδες στα Play Off όλες τις σεζόν ενώ σε κάποιες σεζόν δεν συμμετείχε και ο πρωταθλητής σ' αυτά και γι' αυτό κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλό του έχει τόσα λίγα παιχνίδια σε σχέση με τους υπόλοιπους μεγάλους.

Σαν φυσικό επακόλουθο και των περισσότερων αγώνων που έχει μαζί του, ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα κόντρα στην οποία οι «πράσινοι» έχουν τις περισσότερες νίκες με οκτώ, με τις πέντε που έχουν σημειώσει κόντρα στον Ολυμπιακό να έπονται.

Περισσότερες ισοπαλίες έχουν κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, με τους οποίους έχουν από επτά ενώ περισσότερες ήττες, πέντε τον αριθμό, έχουν ξανά ενάντια στις ίδιες ομάδες. Σημειωτέον, η μία από τις πέντε ήττες κόντρα στον «δικέφαλο του βορρά» έχει έρθει άνευ αγώνος, όπως προείπαμε.

Ομάδα Νίκες Ισοπαλίες Ήττες
Ολυμπιακός 5 1 3
ΑΕΚ 4 7 5
ΠΑΟΚ 8 7 5 (1 α.α.)
Άρης 4 3 1
Ολυμπιακός Βόλου 1 - 1
Ατρόμητος 2 3 1
Πανιώνιος 2 2 -
Αστέρας Τρίπολης 3 3 -
ΟΦΗ 1 1 -
ΠΑΣ Γιάννινα 1 1 -
Βόλος 1 1 -

Η μοναδική ομάδα κόντρα στην οποία δεν έχει φέρει ισοπαλία είναι ο Ολυμπιακός Βόλου (δύο παιχνίδια) ενώ ήττες δεν έχει γνωρίσει από τους Πανιώνιο (4 ματς), Αστέρα Τρίπολης (6 ματς), ΟΦΗ (2 ματς), ΠΑΣ Γιάννινα (2 ματς) και Βόλο (2 ματς).

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα ενάντια στην οποία έχει τις περισσότερες νίκες, όμως αν βγάλουμε από την μέση τον παραγόντα του αριθμού των αγώνων και δεν εξετάσουμε τον αριθμό των νικών, αλλά την αναλογία αυτών με τους αγώνες, τότε βλέπουμε πως την θέση του ΠΑΟΚ παίρνει ο Ολυμπιακός.

Ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει πέντε φορές τον «αιώνιο» αντίπαλό του σε εννέα παιχνίδια αγγίζοντας ένα ποσοστό νικών που φτάνει το τρομερό, για τέτοια ματς, 55,6%. Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης κόντρα σε ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το ποσοστό αυτό πέφτει αντίστοιχα σε 25% και 40%, με τα παιχνίδια βέβαια να είναι 16 και 20 αντίστοιχα.

Μετά τους «ερυθρόλευκους» καλύτερο ποσοστό έχει στους αγώνες κόντρα στον Άρη με 50%, αφού σε οκτώ ματς έχει κερδίσει τα μισά. Ανάλογο ποσοστό έχει και με άλλες ομάδες, που είναι όμως χαμηλότερης δυναμικής και με λιγότερα μεταξύ τους παιχνίδια.

Ομάδα Νίκες/Σύνολο Αγώνων Ποσοστό νικών
Ολυμπιακός 5/9 55,6%
ΑΕΚ 4/16 25%
ΠΑΟΚ 8/20 40%
Άρης 4/8 50%
Ολυμπιακός Βόλου 1/2 50%
Ατρόμητος 2/6 33,3%
Πανιώνιος 2/4 50%
Αστέρας Τρίπολης 3/6 50%
ΟΦΗ 1/2 50%
ΠΑΣ Γιάννινα 1/2 50%
Βόλος 1/2 50%

Κακός... δαίμωνας η ΑΕΚ, περισσότερους βαθμούς στο σύνολο με ΠΑΟΚ

arao_zuber_intime

Στα 77 αυτά παιχνίδια που έχει δώσει στα Play Off το «τριφύλλι»ο ΠΑΟΚ είναι η ομάδα κόντρα στην οποία έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς. Λογικό ως ένα βαθμό, αφού εναντίον του έχει δώσει και τα περισσότερα ματς, 20 τον αριθμό. Σ' αυτά έχει συλλέξει συνολικά 31 βαθμούς. Δεύτερη μεγαλύτερη συγκομιδή συνολικά είναι εκείνη κόντρα στην ΑΕΚ, όπου σε 16 παιχνίδια έχει πάρει συνολικά 19 βαθμούς. Από πολύ κοντά κι εκείνες με Ολυμπιακό και Άρη με τους οποίους έχει μαζέψει 16 και 15 βαθμούς αντίστοιχα, αλλά σε πολύ λιγότερα παιχνίδια, εννιά και οντώ ανίστοιχα.

Με τις υπόλοιπες ομάδες δεν υπάρχει κάποια εναντίον της οποίας να έχει διψήφιο νούμερο βαθμών. Στους εννιά η συγκομιδή του με Ατρόμητο και Αστέρα Τρίπολης.

Ας πάμε όμως να δούμε και τους βαθμούς που συγκεντρώνει ανά αγώνα κόντρα στους αντιπάλους αυτούς στα Play Off, ένα νούμερο που δείχνει σίγουρα καλύτερα την εικόνα για το πόσο καλά τα πηγαίνει απέναντι στην κάθε ομάδα στον τομέα αυτό.

   
 

Εδώ ο ΠΑΟΚ χάνει την πρώτη θέση, κατεβαίνει τρίτος, με τους Άρη και Ολυμπιακό να περνούν μπροστά του. Στους αγώνες με τους «κίτρινους», ο Παναθηναϊκός συγκεντρώνει κατά μέσο όρο 1,88 βαθμούς ενώ κόντρα στους «ερυθρόλεκους» 1,78. Η σχετική επίδοση με τον ΠΑΟΚ είναι στο 1,55. Από κει και πέρα με όλες τις μικρές ομάδες, ασχέτως αγώνων, το νούμερό του αυτό φτάνει στους 1,5 βαθμούς ανά ματς.

Χαμηλότερη επίδοση έχει στα παιχνίδια με την ΑΕΚ. Κόντρα στην «Ένωση», οι «πράσινοι» έχουν τέσσερις νίκες, τις λιγότερες σε σχέση με άλλες ομάδες του Big-5 (μαζί με τον Άρη, αλλά σε 12 παιχνίδια λιγότερα), επτά ισοπαλίες (τις περισσότερες μαζί με ΠΑΟΚ) και πέντε ήττες (τις περισσότερες μαζί με ΠΑΟΚ, που η μία σε άνευ αγώνος παιχνίδι). Η συγκομιδή του «τριφυλλιού» στα ματς με τους «κιτρινόμαυρους» φτάνει μόλις στους 1,19 βαθμούς ανά ματς, πράγμα λογικό αν το συνδυάσει κανείς και το 25% ποσοστό νικών που έχει απέναντί της που αναφέραμε στην προηγούμενη ενότητα.

Ομάδα Αγώνες Βαθμοί Βαθμοί ανά αγώνα
Ολυμπιακός 9 16 1,78
ΑΕΚ 16 19 1,19
ΠΑΟΚ 20 31 1,55
Άρης 8 15 1,88
Ολυμπιακός Βόλου 2 3 1,5
Ατρόμητος 6 9 1,5
Πανιώνιος 4 6 1,5
Αστέρας Τρίπολης 6 9 1,5
ΟΦΗ 2 3 1,5
ΠΑΣ Γιάννινα 2 3 1,5
Βόλος 2 3 1,5

gazzetta.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Ξαναμπαίνουν στο κόλπο οι Θεσσαλονικείς ή το... σηκώνει η «Ένωση»; (Πιθανές ενδεκάδες)-ThemaSports
28/04 @ 08:06

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: Ξαναμπαίνουν στο κόλπο οι Θεσσαλονικείς ή το... σηκώνει η «Ένωση»; (Πιθανές ενδεκάδες)

Μεγάλος «τελικός» διεξάγεται την Κυριακή στην Τούμπα, με τον ΠΑΟΚ να υποδέχεται την ΑΕΚ σε ένα παιχνίδι που ενδέχεται να καθορίσει την υπόθεση «τίτλος». Σέντρα στις 19:30.

Συγκινητικός Πετράκης, είπε δακρυσμένος μαντινάδα μετά την παραμονή του Παναιτωλικού!-ThemaSports
27/04 @ 23:58

Συγκινητικός Πετράκης, είπε δακρυσμένος μαντινάδα μετά την παραμονή του Παναιτωλικού!

Μαντινάδα είπε on camera ο συγκινημένος, Γιάννης Πετράκης, μετά την εξασφάλισης την παραμονής του Παναιτωλικού.

Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα 2-3: Την κέρδισε στο «σπίτι» της και την… πήρε μαζί του! -ThemaSports
27/04 @ 22:57

Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα 2-3: Την κέρδισε στο «σπίτι» της και την… πήρε μαζί του!

Σε μία αναμέτρηση για γερά νεύρα, η Κηφισιά γνώρισε την ήττα από τον ΠΑΣ Γιάννινα (27/04, 2-3), αποτέλεσμα που την «ρίχνει» οριστικά στην Super League 2. Δοκάρια και ακυρωμένα γκολ για την ομάδα του Κώστα Μπράτσου που στοίχισαν τελικά την παραμονή, μετά το γκολ-ταφόπλακα του Ροσέρο στις καθυστερήσεις.

Θέλει τον Ιωάννιδη, ακόμη και αν παραμείνει το «κανόνι» της!-ThemaSports
27/04 @ 13:44

Θέλει τον Ιωάννιδη, ακόμη και αν παραμείνει το «κανόνι» της!

Σύμφωνα με πορτογαλικό μέσο, η Σπόρτινγκ Λισαβώνας σκέφτεται πλέον να κινηθεί για την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη ακόμη κι αν παραμείνει ο Βίκτορ Γιόκερες στην ομάδα.

«Γκάζια» από Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του Ολυμπιακού-ThemaSports
27/04 @ 12:53

«Γκάζια» από Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν είναι από τους προπονητές που κάνει παρατηρήσεις, και μάλιστα σε έντονο ύφος, στους ποδοσφαιριστές του μετά από κάποιο παιχνίδι.

Οι σκέψεις του Λουτσέσκου για το ντέρμπι με την ΑΕΚ-ThemaSports
27/04 @ 12:27

Οι σκέψεις του Λουτσέσκου για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Κρίσιμη και σημαντική είναι για τον ΠΑΟΚ η αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην Τούμπα, για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ