Πέραν των ομαδικών διακρίσεων, έχουμε και τις ατομικές διακρίσεις. Ο Μπερνάρ, ο Ιωαννίδης και ο Πέρεθ… βγάζουν μάτια με τα νούμερα τους στον Παναθηναϊκό, ο κάθε ένας στο στοιχείο του!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Για τα ομαδικά στατιστικά στα οποία ο Παναθηναϊκός ξεχωρίζει και βρίσκεται μέσα στην πρώτη τριάδα των κατηγοριών, μιλήσαμε. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με τους αριθμούς μεμονωμένα των ποδοσφαιριστών της ομάδας.

Προφανώς, ο περισσότερος κόσμος αναμένει να  μάθει για το πρόσωπο της χρονιάς που έχει ξεχωρίσει και αυτό δεν είναι άλλο από τον Φώτη Ιωαννίδη. Ο Έλληνας φορ, έχει ξεχωρίσει την τρέχουσα σεζόν, τόσο για την ποιοτική αναβάθμιση του μέσω της προπόνησης, όσο και για την επιδραστική του παρουσία εντός των αγωνιστικών χώρων.

Το πρώτο στοιχείο που μπορούμε να παρατηρήσουμε, είναι οι 1,4 τελικές στον στόχο ανά αγώνα, οι οποίες τον κατατάσσουν τρίτο στη σχετική λίστα, μετά τους Γκαρσία και Καρλίτος. Αντίθετα, βρίσκεται στην κορυφή στις εκτελέσεις πέναλτι στη Stoiximan Super League, με πέντε εύστοχες εκτελέσεις σε ισάριθμες απόπειρες. Μαζί του βρίσκεται ο Μορόν του Άρη, ενώ ακολουθεί ο Ελ-Κααμπί.

ΦΩΤΟ_1_1.jpg

Η ίδια τριάδα επιθετικών, βρίσκεται και στην κατηγορία που ο Ιωαννίδης κρατάει τα ηνία, δηλαδή στον αθροιστικό αριθμό γκολ και ασίστ. Ο στράικερ του Παναθηναϊκού μετράει 12 γκολ, γεγονός που δεν τον καταρτίζει στην πρώτη τριάδα, αλλά τέταρτο μετά από τους Ελ-Κααμπί (15 γκολ), Μορόν (15 γκολ) και Γκαρσία (13 γκολ), όπως επίσης έχει «γράψει» και πέντε σσίστ και παραμένει αρκετά μακριά από την κορυφή. Αυτές οι δύο κατηγορίες όμως αθροιστικά, ολοκληρώνουν 17 άμεσες συμμετοχές σε γκολ.

ΦΩΤΟ_2_1.jpg

Ένας ακόμη ποδοσφαιριστής που έχει βρει για τα καλά τον εαυτό του, όμως στο τέλος της χρονιάς θα αποχαιρετήσει τη χώρα μας για να επιστρέψει στην πατρίδα του, είναι ο Ντουάρτε Μπερνάρ. Μπορεί ο Βραζιλιάνος την πρώτη χρονιά να μην… έβγαλε μάτια με τις αποδόσεις του, όμως φέτος, και κυρίως μετά τον ερχομό του Φατίχ Τερίμ, κάνει «παπάδες».

Ο 31χρονος επιθετικός, είναι αυτός που ξεχωρίζει πιο πολύ από τον κάθε ένα μέσα στην ομάδα και κυριολεκτικά κάνει τη διαφορά. Πρώτον και κύριο, η συνολική βαθμολόγηση του ανά αγώνα από τη Sofascore ανέρχεται στο 7,3 και τον καταρτίζει στην τρίτη θέση του στατιστικού μαζί με τον Μπάμπα, κάτω από τον Τάισον.

ΦΩΤΟ_3_1.jpg

Ωστόσο, με τον Τάισον βρίσκεται συνοδοιπόρος σε ακόμα δύο στατιστικούς πίνακες. Ένας είναι αυτός με τις πάσες «κλειδιά» ανά αγώνα, όπου ο Μπερνάρ βρίσκεται στο δεύτερο σκαλί με 2,3, κάτω από τον Φορτούνη και πάνω από τον συμπατριώτη του. Οι δύο Βραζιλιάνοι, αναλογικά με το προαναφερθέν στοιχείο, είναι… οδηγοί στις ασίστ, με τον παίκτη του Παναθηναϊκού να έχει καταγράψει οκτώ και να είναι δεύτερος.

ΦΩΤΟ_4_1.jpg

Όπως είδαμε και στις ομαδικές κατηγορίες που ξεχώρισαν οι «πράσινοι», η κυκλοφορία της μπάλας είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του παιχνιδιού τους, με το οποίο αρέσκονται να επιβάλλουν το ρυθμό τους στον αντίπαλο. Έτσι δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις κατηγορίες των επιτυχημένων πασών οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ο Πέρεθ και ο Σένκεφελντ είναι οι δύο από τους τρεις κορυφαίους σε αυτή την κατηγορία με τον πρώτο σε μέσο όρο 59,3 και ποσοστό 88% και τον δεύτερο 58,9 και 93% αντίστοιχα.

ΦΩΤΟ_5_1.jpg

Οι δυο προαναφερθέντες, συνοδευόμενοι από τον Αράο, βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας τόσο των συνολικών πασών ανά αγώνα, όσο και στην ακρίβεια αυτών. Φυσικά, αυτός που ξεχωρίζει είναι ο Πέρεθ, ο οποίος έχει… σαρώσει την κορυφή

ΦΩΤΟ_6_1.jpg

ΦΩΤΟ_7_1.jpg

 

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Θέλει τον Ιωάννιδη, ακόμη και αν παραμείνει το «κανόνι» της!-ThemaSports
27/04 @ 13:44

Θέλει τον Ιωάννιδη, ακόμη και αν παραμείνει το «κανόνι» της!

Σύμφωνα με πορτογαλικό μέσο, η Σπόρτινγκ Λισαβώνας σκέφτεται πλέον να κινηθεί για την απόκτηση του Φώτη Ιωαννίδη ακόμη κι αν παραμείνει ο Βίκτορ Γιόκερες στην ομάδα.

«Γκάζια» από Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του Ολυμπιακού-ThemaSports
27/04 @ 12:53

«Γκάζια» από Μεντιλίμπαρ στους παίκτες του Ολυμπιακού

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ δεν είναι από τους προπονητές που κάνει παρατηρήσεις, και μάλιστα σε έντονο ύφος, στους ποδοσφαιριστές του μετά από κάποιο παιχνίδι.

Οι σκέψεις του Λουτσέσκου για το ντέρμπι με την ΑΕΚ-ThemaSports
27/04 @ 12:27

Οι σκέψεις του Λουτσέσκου για το ντέρμπι με την ΑΕΚ

Κρίσιμη και σημαντική είναι για τον ΠΑΟΚ η αυριανή αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην Τούμπα, για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

ΠΑΟΚ για Νάσο: «Κανείς δεν ξεχνά… Αθάνατος»-ThemaSports
27/04 @ 11:59

ΠΑΟΚ για Νάσο: «Κανείς δεν ξεχνά… Αθάνατος»

Ο ΠΑΟΚ δεν ξεχνά και τιμά τη μνήμη του Νάσου Κωνσταντίνου.

ΑΕΚ: Όλα ανοιχτά για την ενδεκάδα στην Τούμπα-ThemaSports
27/04 @ 11:47

ΑΕΚ: Όλα ανοιχτά για την ενδεκάδα στην Τούμπα

Αρκετές είναι οι σκέψεις του Αλμέιδα για την ενδεκάδα της ΑΕΚ που θα παρατάξει απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Αποφασίζει για ενδεκάδα και Μπερνάρ ο Τερίμ-ThemaSports
27/04 @ 11:23

Αποφασίζει για ενδεκάδα και Μπερνάρ ο Τερίμ

Παναθηναϊκός και υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα σχετικά με την ομάδα που θα παρατάξει ο Φατίχ Τερίμ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ