Η Δημοτική Επιτροπή της Αθήνας ενέκρινε προϋπολογισμό κοντά στα 7 εκατ. ευρώ για χωματουργικές εργασίες πάσης φύσεως στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένα βήμα προκειμένου να ξεκολλήσει το ζήτημα που έχει προκύψει με τον καθαρισμό του χώρου που θα κατασκευαστεί το γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό πήρε η Δημοτική Επιτροπή της Αθήνας κατά τη συνεδρίαση της την Τρίτη (19/3) καθώ υπήρξε έγκριση συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99€ για τις "Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων".

Η έγκριση αυτή θα "ξεμπλοκάρει" το θέμα που έχει προκύψει το τελευταίο διάστημα αναφορικά με τις εργασίες καθαρισμού του οικοπέδου που θα ανεγερθεί το γήπεδο.

Το σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει:

"Κατά την συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής της 19ης Μαρτίου 2024 ελήφθησαν ομόφωνα οι κάτωθι αποφάσεις, που αφορούν και στην χρηματοδότηση έργων του ΔΑ στην περιοχή Ανάπλασης ΙΙ:

1) Έγκριση υποβολής πρότασης χρηματοδότησης, στην με αρ. πρωτ. ΥΠΕΝ/ΔΠΔΑ/21824/508-27.02.2024 Ανακοίνωση πρόθεση χρηματοδότησης του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με τίτλο: «Κατασκευή νέου γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό», κωδικό πρόσκλησης 317, Α/Α ΟΠΣ: 7502, Ποσού 115.000.000,00€, που αφορά στην Πράξη με τίτλο: «Κατασκευή νέου Γηπέδου ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό» προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2.11 «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ» του ΤΠΑ/ΠΠ.

2) Έγκριση της υποβολής πρότασης στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση προτάσεων πράξεων νέων έργων του Δήμου Αθηναίων στην με αριθμ. πρωτ.25305/21-3-2023 Πρόσκληση με τίτλο «Πρόσκληση υποβολής προτάσεων νέων έργων στο Ειδικό Πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων» ανά άξονα προτεραιότητας ως κάτωθι:

2.11 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

"Χωματουργικές εργασίες για την απομάκρυνση πάσης φύσεως υλικών στο υπό κατασκευή γήπεδο ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού στην περιοχή Βοτανικού- Ελαιώνα του Δήμου Αθηναίων (1η ΣΣΕ)» διάρκειας 4 μηνών (η διάρκεια εκτέλεσης του κύριου έργου κατασκευής είναι 36 μήνες), συνολικού προϋπολογισμού 6.863.881,99€ με συμμετοχή στο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 6.863.881,99 €, (έργο που υλοποιείται από την Διεύθυνση Κτιριακής Υποδομής)".

Πηγή: sport24.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέταξε για το όνειρο του ΤΕΛΙΚΟΥ η Κ19 του Ολυμπιακού!-ThemaSports
17/04 @ 16:41

Πέταξε για το όνειρο του ΤΕΛΙΚΟΥ η Κ19 του Ολυμπιακού!

Η Κ19 του Ολυμπιακού αναχώρησε σήμερα για τη Νιόν της Ελβετίας με σκοπό να συμμετάσχει στο final-4 του Youth League.

«Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ - Επιβεβαιώνεται και από τον ΕΟΚΑΝ»-ThemaSports
17/04 @ 16:36

«Δεν είναι του Ιωαννίδη το θετικό δείγμα ντόπινγκ - Επιβεβαιώνεται και από τον ΕΟΚΑΝ»

Δεν είναι ο Φώτης Ιωαννίδης ο διεθνής, το δείγμα του οποίου βρέθηκε θετικό σε αντικανονικές ουσίες, σύμφωνα με τον Κυριάκο Θωμαΐδη.

Σκάουτ από Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν στο Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός! -ThemaSports
17/04 @ 14:55

Σκάουτ από Στουτγκάρδη και Λεβερκούζεν στο Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός!

Σύμφωνα με πληροφορίες σκάουτ των Στουτγκάρδη και Μπάγερ Λεβερκούζεν θα βρίσκονται στο «Σουκρού Σαράτσογλου» προκειμένου να παρακολουθήσουν δια ζώσης τον Σαντιάγκο Έσε στην αναμέτρηση της Φενέρμπαχτσε με τον Ολυμπιακό.

Σοκ στην Εθνική Ελλάδος: Θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ!-ThemaSports
17/04 @ 14:42

Σοκ στην Εθνική Ελλάδος: Θετικό δείγμα Έλληνα διεθνή σε έλεγχο ντόπινγκ!

Πληροφορία-σοκ σχετικά με Έλληνα διεθνή ποδοσφαιριστή μεταφέρει το «dikisports».

Δημοσίευμα για Κουλιεράκη: «Τα βρήκε με Άιντραχτ, απομένει το ΝΑΙ του ΠΑΟΚ»-ThemaSports
17/04 @ 11:43

Δημοσίευμα για Κουλιεράκη: «Τα βρήκε με Άιντραχτ, απομένει το ΝΑΙ του ΠΑΟΚ»

Δημοσίευμα από τη Γερμανία αναφέρει ότι ο Κουλιεράκης συμφώνησε με την Άιντραχτ προκειμένου να συνεχίσει εκεί την καριέρα του, με μοναδική εκκρεμότητα που απομένει να είναι το «ναι» του ΠΑΟΚ.

Η αποστολή του Ολυμπιακού για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε: Μέσα ο Κουτσίδης!-ThemaSports
17/04 @ 10:17

Η αποστολή του Ολυμπιακού για τη ρεβάνς με τη Φενέρμπαχτσε: Μέσα ο Κουτσίδης!

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ