Το Conference League μας θύμισε από πότε είχε να σκοράρει ο Στέφαν Γιόβετιτς σε ευρωπαϊκό παιχνίδι! Τα τελευταία του γκολ... χάνονται σε ένα εκπληκτικό ζευγάρι νοκ-άουτ αγώνων του Champions League, με αντίπαλο την Μπάγερν Μονάχου, και σε μια ανεπούλωτη πληγή που του «άνοιξε» ο Άριεν Ρόμπεν!
Ο Στέφαν Γιόβετιτς πέτυχε στην αρχή της παράτασης του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ένα από τα σημαντικότερα γκολ της καριέρας του. Ο λογαριασμός του Conference League στο Twitter, λοιπόν, μας θύμισε από πότε είχε να συμβεί κάτι τέτοιο.
Όσο απίστευτο κι αν μοιάζει, ο Μαυροβούνιος είχε να σκοράρει σε εωρωπαική διοργάνωση 14 ολόκληρα χρόνια, από τη σεζόν 2009-10, με τη φανέλα της Φιορεντίνα. Τότε ο Γιόβετιτς... έβγαζε μάτια ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ευρώπη, και πέτυχε πέντε γκολ σε έξι παιχνίδια που αγωνίστηκε στο Champions League (ένα σε δύο ματς προκριματικών, και τέσσερα σε ισάριθμα ματς ομίλων και νοκ-άουτ)!
Πότε είχε σκοράρει τελευταία φορά; Στη σπουδαιότερη ίσως εμφάνιση της καριέρας του! Στη φάση των «16» της σεζόν 2009-10, η Φιορεντίνα είχε χάσει με 2-1 από την Μπάγερν στο πρώτο παιχνίδι της Allianz Arena, και τη φιλοξένησε για τη ρεβάνς στο «Αρτέμιο Φράνκι». Εκεί, ο Γιόβετιτς πέτυχε δύο γκολ, έβαλε την ομάδα του μπροστά με 3-1, αλλά ο Ρόμπεν με ένα ασύλληπτο γκολ, έκρινε στο τέλος την πρόκριση υπέρ των Βαυαρών!
Ανεβαίνουν σταδιακά οι ρυθμοί στις προπονήσεις της Ομόνοιας, ενόψει του Κυριακάτικου (23/11, 19:00) ντέρμπι με αντίπαλο τον Απόλλωνα στο στάδιο «Αλφαμέγα», για την 11η αγωνιστική του πρωταθλήματος.
Το σκάνδαλο παράνομου στοιχηματισμού στο τουρκικό ποδόσφαιρο οδήγησε σε αποκλεισμό 149 διαιτητών, φυλάκιση 7, και έρευνα 8 μηνών με πιθανές ποινικές διώξεις σε συλλόγους και παράγοντες!
Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στην Αργεντινή μετά τον αγώνα πλέι οφ ανόδου της δεύτερης κατηγορίας, όταν η Ντεπορτίβο Μάντρυν επικράτησε 1-0 της Ντεπορτίβο Μορόν και πήρε την πρόκριση στον τελικό.