Για τέταρτο σερί ντέρμπι στα πλέι-οφ έμεινε χωρίς νίκη ο ΑΠΟΕΛ, αφού ηττήθηκε χθες (16/03) το απόγευμα από την Ομόνοια με 0-1, όμως για καλή του τύχη παρέμεινε στην κορυφή μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής, αφού ο Άρης ηττήθηκε από την Πάφο με 1-0, όμως είδε την ΑΕΚ να τον πλησιάζει στον πόντο μετά την εκτός έδρας νίκη της επί της Ανόρθωσης επίσης με 1-0...

Ακολουθήστε μας στο Google news

Πλέον, οι «γαλαζοκίτρινοι» έχουν απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες στις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές της Β' φάσης, χάνοντας οκτώ ολόκληρους βαθμούς από τους 12 που διεκδίκησαν και μάλιστα την επόμενη αγωνιστική θα πάνε στο «ΑΕΚ Αρένα» για να κοντραριστούν με την ΑΕΚ με... κίνδυνο σε περίπτωση ήττας να πέσουν από την κορυφή, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε του συναρπαστικού και φέτος πρωταθλήματος, τουλάχιστον όσον αφορά την... πάνω ζώνη που κρίνονται ο τίτλος και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια.

Θυμίζουμε ότι μετά το τέλος της Α' φάσης του πρωταθλήματος, ο ΑΠΟΕΛ είχε 59 βαθμούς και ήταν στο +3 από τον Άρη, στο +7 από την ΑΕΚ, στο +9 από την Πάφο και στο +10 από την Ομόνοια και μπορεί οι ανταγωνιστές του να μείωσαν τις αποστάσεις, αλλά κρατιέται ακόμα στην κορυφή, σε ένα συναρπαστικό πρωτάθλημα που δεν υπάρχουν πλέι-οφ δύο και... τρίων ταχυτήτων όπως συνέβαινε κάποτε, αλλά οι διαφορές μεταξύ των ομάδων είναι μικρές, οι ισορροπίες είναι λεπτές και όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους και βάζουμε και την Ανόρθωση στην εξίσωση, παρότι είναι η μόνη που έμεινε αρκετά πίσω σε αυτή την κούρσα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση πάντως, είναι ότι για 2η σερί χρονιά ο ΑΠΟΕΛ παθαίνει... «μπλακ-άουτ» στη Β' φάση, αν και φέτος έχει ακόμα έξι ντέρμπι μπροστά του για να διορθώσει αυτή την κατάσταση και να μην πάθει ότι έπαθε τα προηγούμενα δύο χρόνια.

Να θυμηθούμε ότι πέρσι, σεζόν 2022-2023, η ομάδα της Λευκωσίας ολοκλήρωσε και πάλι την κανονική περιόδο του πρωταθλήματος στην 1η θέση, έχοντας 59 πόντους, δύο περισσότερους από την ΑΕΚ και έξι από τον μετέπειτα πρωταθλητή Άρη!

Στα πλέι-οφ, ο ΑΠΟΕΛ είχε απολογισμό μόλις δύο νίκες, εκ των οποίων η μία την τελευταία αγωνιστική σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι απέναντι στον Άρη που είχε ήδη κατακτήσει τον τίτλο, έξι ισοπαλίες και δύο ήττες. Δηλαδή διεκδίκησε 30 βαθμούς και πήρε μόλις 12!

Μάλιστα, την πρώτη του νίκη την πέτυχε στην... 8η αγωνιστική κόντρα στην ΑΕΚ στο ΓΣΠ με 2-1 και την επόμενη (9η) αγωνιστική δέχθηκε τη «χαριστική βολή» από τον Απόλλωνα με 3-2, χάνοντας την ευκαιρία να παίξει σε μία ζαριά στην έδρα του τον τίτλο απέναντι στον Άρη την τελευταία αγωνιστική!

Και τη σεζόν 2021-2022 ο ΑΠΟΕΛ είχε πάθει... «μπλακ-άουτ» στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Τότε τα δεδομένα δεν ήταν υπέρ του μετά το τέλος της Α' φάσης, αφού ήταν στο -7 από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα, όμως η Λεμεσιανή ομάδα έφερνε τη μια ισοπαλία μετά την άλλη και οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν το εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο, έχοντας απολογισμό μόλις τρεις νίκες, τέσσερις ισοπαλίες και τρεις ήττες, χάνοντας μάλιστα τον... «τελικό» τίτλου κόντρα στον Απόλλωνα στο Τσίρειο την 8η αγωνιστική με σκορ 3-2.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, την επόμενη αγωνιστική ο ΑΠΟΕΛ έφερε ισοπαλία 1-1 με την Ανόρθωση στο ΓΣΠ και πήγε στην Πάφο στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν για να εξασφαλίσει έστω τη 2η θέση που θα του έδινε το υπέρ-πολύτιμο εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και εν τέλει έχασε από την αδιάφορη βαθμολογικά Πάφος FC στο «Στέλιος Κυριακίδης» με 3-1 και τερμάτισε τρίτος και «καταϊδρωμένος»...

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημοσίευμα για ενδιαφέρον ΑΠΟΕΛ για πρώην παίκτη Παναθηναϊκού: «Ψηλά στη λίστα, γκαραντί πληροφορία από Κύπρο»-ThemaSports
06/05 @ 10:50

Δημοσίευμα για ενδιαφέρον ΑΠΟΕΛ για πρώην παίκτη Παναθηναϊκού: «Ψηλά στη λίστα, γκαραντί πληροφορία από Κύπρο»

Δημοσίευμα της ελλαδικής εφημερίδας sportdog.gr, αναφέρει ότι ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και της Λαμίας, Καρλίτος, βρίσκεται ψηλά στη μεταγραφική λίστα του ΑΠΟΕΛ για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Να το... σηκώσει με έναν τρόπο που ξέρει καλά-ThemaSports
04/05 @ 20:07

Να το... σηκώσει με έναν τρόπο που ξέρει καλά

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΑΠΟΕΛ θα αγωνιστεί σε ματς που κρίνεται η πρώτη θέση κόντρα σε ομάδα που είναι στη δεύτερη.

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ / ΝΤΑΛΣΙΟ-ThemaSports
04/05 @ 11:13

ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ / ΝΤΑΛΣΙΟ

Ο Ντάλσιο ήρθε στον ΑΠΟΕΛ, το καλοκαίρι του 2022.

Σημαντικός παράγοντας για να ανανεώσουν Ντάλσιο – Κβιλιτάια και άλλοι!-ThemaSports
04/05 @ 08:31

Σημαντικός παράγοντας για να ανανεώσουν Ντάλσιο – Κβιλιτάια και άλλοι!

Αρκετών ποδοσφαιριστών που έχουν σημαντική συνεισφορά στον φετινό ΑΠΟΕΛ, εκπνέουν τα συμβόλαια τους με το τέλος της σεζόν.

H σεζόν του όλη...-ThemaSports
03/05 @ 15:00

H σεζόν του όλη...

Τα...ψέμματα τελείωσαν και η ημέρα της αλήθειας πλησιάζει.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ