Η Μαρία Σάκκαρη θα πρέπει να ξεπεράσει απόψε το υψηλότερο εμπόδιο που θα μπορούσε να της τύχει για να κατακτήσει στο Indian Wells τον τρίτο τίτλο στην καριέρα της!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Δεν έμεινε, όμως, με σταυρωμένα τα χέρια και καταλαβαίνοντας ότι είναι απαραίτητη μια αλλαγή στην ομάδα της, πήρε την απόφαση να αλλάξει προπονητή και να «χωρίσει» με τον Τομ Χιλ, παρότι στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι σκόπευε να ολοκληρώσει την καριέρα της με τον Βρετανό.

Θαύματα δεν γίνονται σε μια εβδομάδα, όμως αυτό το «φρεσκάρισμα» στο box της είναι φανερό ότι άλλαξε την ψυχολογία της. Ο Ντέιβιντ Γουίτ, πάντως, έχει προλάβει να της δώσει και μια πολύ χρήσιμη συμβουλή: «παίξε επιθετικά, βγες μπροστά».

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανός είναι αυτός που άλλαξε την πορεία της καριέρας της Τζέσικα Πεγκούλα και το πιο φοβερό είναι ότι στο πρώτο τους τουρνουά μαζί, το 2019 στην Ουάσινγκτον, η συμπατριώτισσά του πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της. Καλό σημάδι αυτό!

Τότε η Πεγκούλα είχε αποκλείσει στον δρόμο της και την Ίγκα Σβιόντεκ, σημερινή αντίπαλο της Σάκκαρη, αλλά σίγουρα δεν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις. Η 22χρονη Πολωνή, που το 2022 είχε νικήσει εύκολα τη Μαρία στον τελικό του Indian Wells, μοιάζει ανίκητη στην Καλιφόρνια και οι αριθμοί τα λένε όλα: έχει φτάσει στον τελικό χωρίς απώλεια σετ και έχοντας χάσει μόλις 17 γκέιμ!

Φέτος έχει 19 νίκες, τις περισσότερες από κάθε άλλη παίκτρια και θα παίξει στον 10ο WTA 1000 τελικό της (7-2 το ρεκόρ της), κάτι που σημαίνει ότι έχει... 37% ευστοχία (10/27). Είναι μια παίκτρια που αν βρεθεί στη «ζώνη», είναι ικανή να «κατασπαράξει» κάθε αντίπαλο και σίγουρα είναι δικαίως το Νο.1 του κόσμου. Είναι μόλις 22 ετών, αλλά έχει ήδη κατακτήσει 18 τίτλους!

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Μαρία δεν έχει καμία τύχη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.9) πέτυχε κόντρα στην Γκοφ την πρώτη Top 3 νίκη της μετά το 2022 και έσπασε ένα σερί πέντε ηττών από τενίστριες του Top 10. Και, μάλιστα, σε ένα ματς που στράβωσε... απότομα στο δεύτερο σετ και θα μπορούσε κάλλιστα να είχε χάσει. «Θα κέρδιζες αυτό το ματς πριν από έξι μήνες;», τη ρώτησε δημοσιογράφος και η Μαρία ήταν κατηγορηματική: «Ξεκάθαρα όχι».

Η Σάκκαρη ψάχνει τον δεύτερο WTA 1000 τίτλο της μετά τη Γουαδαλαχάρα, που έβαλε φρένο σε «ξηρασία» 4.5 ετών. Κακά τα ψέματα, όμως... Άλλο Γουαδαλαχάρα και άλλο Indian Wells! Άλλο να κερδίζεις τίτλο με δύο Top 3 νίκες, άλλο να κερδίζεις τίτλο χωρίς Top 10 νίκη. Μέχρι τώρα, πάντως, δεν έχει νικήσει Νο.1 (0/9)

Σημειώστε ότι είναι μια από τις μόλις τέσσερις παίκτριες που έχει παίξει τουλάχιστον δύο φορές με τη Σβιόντεκ και έχουν νικηφόρο head to head (3-2, αλλά με δύο σερί ήττες σε straight sets και τελευταίο ματς το 2022).

Αν φύγει νικήτρια από την Καλιφόρνια, τότε θα κάνει και άλμα στο Νο.6 του κόσμου. Η απάντηση σε όσους έλεγαν ότι ήταν θέμα χρόνου η μεγάλη πτώση της στο ranking.

Ο μεγάλος αγώνας θα αρχίσει στις 20.00 και θα καλυφθεί τηλεοπτικά από το Novasports 6.

Στις 23.00 θα αναμετρηθούν Κάρλος Αλκαράθ και Ντανίλ Μεντβέντεφ για τον τίτλο στους άνδρες, σε μια επανάληψη του περσινού τελικού, όπου νικητής ήταν ο νεαρός Ισπανός.

Sdna.gr

 
Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Σάκκαρη «ισοπέδωσε» την Βέκιτς και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Madrid Open-ThemaSports
25/04 @ 17:07

Η Σάκκαρη «ισοπέδωσε» την Βέκιτς και προκρίθηκε στον 3ο γύρο του Madrid Open

Η Μαρία Σάκκαρη (Νο6) δεν άφησε περιθώρια στην Ντόνα Βέκιτς (Νο38) και με 2-0 σετ (3-6, 2-6) στην πρεμιέρα της στο Madrid Open προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά.

Τσιτσιπάς - Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας το Barcelona Open! -ThemaSports
21/04 @ 19:25

Τσιτσιπάς - Ρουντ 0-2: Ο Νορβηγός πήρε ρεβάνς για την ήττα του στο Μόντε Κάρλο, κατακτώντας το Barcelona Open!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να κάνει deja vu, με τον Κάσπερ Ρουντ να παίρνει τη ρεβάνς και να κατακτά με 2-0 σετ τον τίτλο του Barcelona Open.

Στον τελικό του Barcelona Open με επιβλητική ανατροπή ο Τσιτσιπάς!-ThemaSports
20/04 @ 20:10

Στον τελικό του Barcelona Open με επιβλητική ανατροπή ο Τσιτσιπάς!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς υπέταξε με 2-1 σετ τον Ντούσαν Λάγιοβιτς στα ημιτελικά του Barcelona Open έπειτα από ανατροπή και με εντυπωσιακή εμφάνιση στο 3ο σετ. Ο Κάσπερ Ρουντ αντίπαλός του στον τελικό της Κυριακής (19:00).

Μαρία Σαράποβα: Η «Σειρήνα» του παγκόσμιου τένις-ThemaSports
19/04 @ 23:41

Μαρία Σαράποβα: Η «Σειρήνα» του παγκόσμιου τένις

Τον Μάιο του 1988, λίγες ημέρες μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσερνόμπιλ, ο Γιούρι Σαράποβ και η σύζυγός του, Γιέλενα, αποφάσισαν να φύγουν από την περιοχή και να ζήσουν στο Γκόμελ, περιοχή της Λευκορωσίας σήμερα.

Άντεξε την πίεση στου μαχητικού Μπαένα ο Τσιτσιπάς και πέρασε στους «8» του Barcelona Open!-ThemaSports
18/04 @ 21:12

Άντεξε την πίεση στου μαχητικού Μπαένα ο Τσιτσιπάς και πέρασε στους «8» του Barcelona Open!

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς συνεχίζει με το πόδι στο γκάζι, άντεξε την πίεση του Ρομπέρτο Καρμπάγιες Μπαένα και πήρε την πρόκριση στους "8" του Barcelona Open με 2-0 σετ (5-7, 3-6).

Τσιτσιπάς: «Μου δίνει κίνητρο για μεγάλα πράγματα η χωμάτινη σεζόν»-ThemaSports
17/04 @ 15:39

Τσιτσιπάς: «Μου δίνει κίνητρο για μεγάλα πράγματα η χωμάτινη σεζόν»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θεωρεί ότι μπορεί να κάνει... κάτι καλό και στη Βαρκελώνη, ωστόσο δεν υποτιμάει τον Ράφα Ναδάλ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ