Πόλυς Χαραλάμπους

Ο Σαϊντού Αλιούμ, κορυφαίος του χθεσινού ντέρμπι αιωνίων, όταν ρωτήθηκε αν η Ομόνοια μπορεί να κατακτήσει ακόμα και το πρωτάθλημα, απάντησε «γιατί όχι».

Ακολουθήστε μας στο Google news

Μαθηματικά, φυσικά δικαιούνται να ονειρεύονται οι πράσινοι, καταφέρνοντας να νικήσουν την ομάδα που οδηγεί την κούρσα. Ωστόσο, υπάρχει σειρά προϋποθέσεων, για να πετύχουν «τρελή ανατροπή» στις τελευταίες έξι αγωνιστικές…

Πρώτον, πρέπει να αντέχουν σε συνθήκες πίεσης, επειδή την προηγούμενη εβδομάδα, όταν φιλοξένησαν την ΑΕΚ στο ΓΣΠ, ειδικά όταν έμειναν πίσω στο σκορ, δεν βρήκαν τον τρόπο να αφυπνιστούν και να διεκδικήσουν με αξιώσεις την ανατροπή.

Δεύτερο, για να καταφέρουν να γελάσουν τελευταίοι τον Μάη, δεν εξαρτάται μόνο από τα δικά τους αποτελέσματα. Θα πρέπει να «τουμπάρουν» μεταξύ τους, οι τρεις ομάδες που θα πρέπει να προσπεράσουν.

Στην Ομόνοια, υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση γιατί παίζοντας μόνο μπροστά από το κοινό του ΑΠΟΕΛ, βρήκαν το μονοπάτι προς το τρίποντο. Αν εξαιρεθεί ένα 15λεπτο με 20λεπτο στην επανάληψη, γενικότερα δεν ένιωσαν τον ΑΠΟΕΛ να τους βάζει παρά πολλή πίεση και να τους κλείνει στα τετράγωνα του Φαμπιάνο.

O Γιάννης Αναστασίου βοήθησε την ομάδα, με τις τρεις αλλαγές που έκανε στο 70’. Απ εκείνο το σημείο και μετά η Ομόνοια βγήκε πιο ψηλά, είχε φάσεις για να πετύχει δεύτερο γκολ (πιο κλασική εκείνη του Μπάκιτς) και να κλειδώσει νωρίτερα την επιτυχία.

Γενικότερα, κατά τα τελευταία 20-25 λεπτά, οι πράσινοι διαχειρίστηκαν με άνεση το υπέρ τους σκορ, η ομάδα του Σα Πίντο, δεν έχασε την πολύ κλασική ευκαιρία…

Παίρνει ψηλό βαθμό στο κοουτσάρισμα ο Ελλαδίτης, με το υλικό που έχει στην διάθεση του, καταφέρνει να κρατά την ομάδα κοντά στην κορυφή. Η Ομόνοια, έχουν τον καλύτερο απολογισμό στα πλέι οφφ, μέχρι στιγμής έχουν μαζέψει 9 βαθμούς, σε 4 ματς.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πως είδαμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΑΕΛ...-ThemaSports
26/04 @ 09:10

Πως είδαμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΑΕΛ...

Καλογραμμένη ήταν η ομιλία του νέου προέδρου Κώστα Κωνσταντίνου, στην πρώτη του γνωριμία με τα μέλη του σωματείου, στη διάρκεια της ψεσινής συνέλευσης.

Το γήπεδο το σώζουν, με την ομάδα τι γίνεται… -ThemaSports
25/04 @ 10:23

Το γήπεδο το σώζουν, με την ομάδα τι γίνεται…

Οι κινητοποιήσεις των οργανωμένων οπαδών και όχι μόνο, αναμένεται να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα για το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Δεν προβλέπεται ότι θα προκύψουν ανεπιθύμητες καταστάσεις, σε σχέση με την έδρα της Κυρίας στην προσφυγιά. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση...

Γελά και το παρδαλό κατσίκι! Ποιον θυμηθήκαμε… -ThemaSports
25/04 @ 08:22

Γελά και το παρδαλό κατσίκι! Ποιον θυμηθήκαμε…

Πριν καμιά δεκαετία είχε χρησιμοποιήσει την παραπάνω φράση, ο μακαριστός Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θυμόμαστε με ποια αφορμή την είχε εκστομίσει, ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας…

Μοιάζει με «βόμβα» η κίνηση του Μαραγκού… -ThemaSports
24/04 @ 13:02

Μοιάζει με «βόμβα» η κίνηση του Μαραγκού…

Το ΔΣ της επιτροπής διαχείρισης της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας, ζητά την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από την ΚΟΠ.

Το «παρήγορο» γι’ αυτό το καλοκαίρι… -ThemaSports
21/04 @ 09:31

Το «παρήγορο» γι’ αυτό το καλοκαίρι…

Όσοι οπαδοί της ΑΕΛ «σπατάλησαν» δυο ώρες από τη ζωή τους, για να παρακολουθήσουν τον ψεσινό αγώνα με τον Απόλλωνα, απογοητεύτηκαν για άλλη μια φορά…

Κάτι έκαμε κι ο… σενιόρ Χουάν Κάρλος! -ThemaSports
18/04 @ 09:30

Κάτι έκαμε κι ο… σενιόρ Χουάν Κάρλος!

Η συμμετοχή της Πάφος Fc για πρώτη φορά στον τελικό του κυπέλλου Κόκα-Κόλα, «παίζει» δεξιά – αριστερά στα μήντια. Είναι η μεγαλύτερη επιτυχία (μέχρι την επόμενη) της ομάδας, την οποία συντηρούν οικονομικά οι Ρώσοι Λομάκιν και Ντουμπόφ.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ