Νίκη που αλλάζει τα δεδομένα, αλλά και την ψυχολογία για τον Παναθηναϊκό, και βάζει τις βάσεις για… κάτι καλό. Ο φοβερός Ιωαννίδης και η επιβλητική του εμφάνιση, «σφραγίζουν» τη δική του αντεπίθεση και τον βάζουν και πάλι στην «κουβέντα»!

Ακολουθήστε μας στο Google news

Στην περίπτωση ήττας, η συζήτηση άλλαζε! Και δεν βρεθήκαμε μακρυά από αυτήν. Ο Παναθηναϊκός, ΞΑΝΑ με πρωταγωνιστές τους Έλληνες (Ιωαννίδη και Μπακασέτα) πραγματοποίησε μια επική ανατροπή, παραβλέποντας το 1-0, με το οποίο βρέθηκαν μπροστά στο σκορ οι Πειραιώτες και τους… χάλασε το πάρτι, ανήμερα των 99ων γενεθλίων τους.

Σε ένα παιχνίδι που ξεκίνησε όπως ακριβώς ήθελαν στο «τριφύλλι», με δυναμισμό, ένταση και πίεση. Παρόλα αυτά, οι γηπεδούχοι βρήκαν ένα πραγματικά εκπληκτικό γκολ, με τον Ποντένσε, ο οποίος με μια εκρηκτική κίνηση άφησε «εκτός» τον Κώτσιρα και εκτέλεσε τον Λοντίγκιν, που ακούμπησε αλλά δεν κατάφερε να απομακρύνει την μπάλα. Μετά από το γκολ οι παίκτες του Τερίμ… πάγωσαν και το μομέντουμ μεταφέρθηκε στους γηπεδούχους. Ο Μπακασέτας μετά από μια ευκαιρία του Μπερνάρντ που έφτασε… μια ανάσα από το γκολ, πήρε το ριμπάουντ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1 με έναν «κεραυνό».

Και εκεί που το παιχνίδι έχει ισορροπήσει και όλα οδεύουν για να ολοκληρωθεί το πρώτο μισό ισόπαλο, ο Ολυμπιακός βρίσκει μια… άχαστη ευκαιρία στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Ορτέγκα να γυρίζει την μπάλα και τον Ναβάρο να πλασάρει «άψυχα» για να στείλει την μπάλα άουτ. Ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου λέει πως αν δεν «σέβεσαι» την μπάλα, αυτή θα σε τιμωρήσει. Έτσι και έγινε!

Μετά από μια πολύ όμορφη συνεργασία των παικτών του Παναθηναϊκού, ο Μπακασέτας σούταρε για το... προβάδισμα, όμως ο Έλληνας γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε, αλλά όχι επαρκώς. Ο Ιωαννίδης πήρε την μπάλα και μπήκε στην πραγματικότητα με την μπάλα στα δίχτυα. Κακά τα ψέματα, αν δεχτείς ένα τέτοιο γκολ, μετά από μια τόσο μεγάλη χαμένη ευκαιρία, σου «κόβονται» τα πόδια.

Το δεύτερο ημίχρονο, όπως ήταν αναμενόμενο οι «ερυθρόλευκοι» βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, όμως η ψυχολογική κατάσταση των παικτών τους, δεν μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Οι «πράσινοι» ήταν επιβλητικοί, έλεγχαν το ρυθμό του αγώνα, αλλά χωρίς κάτι το ουσιαστικό. Έφταναν στην… πηγή, αλλά νερό δεν έπιναν και αυτό ήταν «επικίνδυνο» για να μην τους τιμωρήσει η μπάλα. Ο Μπερνάρντ, μετά από ατομική ενέργεια, μοίρασε για τον Ιωαννίδη, σε μια φάση «πάρε-βάλε» και ο Φωτάρας σε αυτά… δεν συγχωρεί και έκανε το 3-1.

Η εν λόγω νίκη, αποτελεί μεγάλο επίτευγμα για τον Παναθηναϊκό, καθώς ήταν «must win match», διότι σε ενδεχόμενη ήττα έμενε πολύ πίσω στην διεκδίκηση του τίτλου. Πλέον, βρίσκεται εντός και η νίκη αυτή μπορεί να γίνει η βάση για να «χτίσει» κάτι καλό για να κάνει την δική του αντεπίθεση. Το μέλλον στα Play Offs είναι μεγάλο και το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Η ψυχολογική άνοδος πρέπει να γίνει το «όπλο» της ομάδας για τα επόμενα παιχνίδια, αν και ο επόμενος αγώνας απέχει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημά.

Η βαθμολογική διαφορά «έκλεισε», ο Παναθηναϊκός πέρασε τρίτος πίσω από την ΑΕΚ που κέρδισε την Λαμία και τον ΠΑΟΚ που έχασε στην Τούμπα από τον Άρη. Αν στις ερχόμενες αγωνιστικές με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ οι «πράσινοι» επικρατήσουν, θα έχουν θέσει για τα καλά υποψηφιότητα στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

www.bnsports.gr

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πήραν άδεια όλες οι ΠΑΕ της Stοixιman Super League-ThemaSports
17/05 @ 23:40

Πήραν άδεια όλες οι ΠΑΕ της Stοixιman Super League

Κι οι 14 ομάδες που συμμετείχαν στη Stoiximan Super League 2023-2024 πήραν άδεια από την ΕΠΟ και θα συμμετάσχουν και στο επόμενο πρωτάθλημα, όπως και σε αυτό της Super League 2, όσον αφορά ΠΑΣ Γιάννινά και Κηφισιά.

Κόντης στους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Νίκη με Ολυμπιακό, Κύπελλο και να συνδεθούμε ξανά με τον κόσμο»-ThemaSports
17/05 @ 20:31

Κόντης στους παίκτες του Παναθηναϊκού: «Νίκη με Ολυμπιακό, Κύπελλο και να συνδεθούμε ξανά με τον κόσμο»

Μήνυμα συσπείρωσης στους παίκτες του Παναθηναϊκού έδωσε ο Χρήστος Κόντης.

Η αινιγματική ανάρτηση της κόρης του Τερίμ μετά το διαζύγιό του με τον Παναθηναϊκό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)-ThemaSports
17/05 @ 22:51

Η αινιγματική ανάρτηση της κόρης του Τερίμ μετά το διαζύγιό του με τον Παναθηναϊκό (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Αινιγματική ανάρτηση από την κόρη του Φατίχ Τερίμ μετά το διαζύγιο του Τούρκου τεχνικού με τον Παναθηναϊκό.

«Κοντά στην Αλ Σαμπάμπ ο Ελ Κααμπί με 5.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο»  -ThemaSports
17/05 @ 19:58

«Κοντά στην Αλ Σαμπάμπ ο Ελ Κααμπί με 5.5 εκατ. ευρώ τον χρόνο»

Μπαράζ δημοσιευμάτων από την Σαουδική Αραβία κάνουν αναφορά σε πρόταση της Αλ Σαμπάμπ στον Αγιούμπ Ελ Κααμπί έναντι 5,5 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Ολυμπιακός: Η προσοχή στο ντέρμπι της Λεωφόρου – Επιστροφές για Μεντιλίμπαρ-ThemaSports
17/05 @ 19:16

Ολυμπιακός: Η προσοχή στο ντέρμπι της Λεωφόρου – Επιστροφές για Μεντιλίμπαρ

Η τρίτη θέση αποτελεί τον στόχο του Ολυμπιακού και γι’ αυτό ο Μεντιλίμπαρ ζητά συγκέντρωση από τους παίκτες του ενόψει του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ: Δεν έχει χαθεί η πίστη για τον τίτλο-ThemaSports
17/05 @ 18:37

ΑΕΚ: Δεν έχει χαθεί η πίστη για τον τίτλο

Στην ΑΕΚ πιστεύουν ακόμα πως τίποτα δεν έχει τελειώσει αναφορικά με την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ