Στην τελική ευθεία έχει μπει η κανονική διάρκεια της Euroleague, με τις κορυφαίες ομάδες να μάχονται για τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ της διοργάνωσης.
Οι προπονητές και οι παίκτες έχουν επικεντρωθεί στις μάχες που θα κρίνουν την 10άδα, καθώς φέτος θα δούμε για πρώτη φορά στην Euroleague τη διαδικασία των play in, αλλά υπάρχουν ήδη πολλά δημοσιεύματα στο εξωτερικό που αφορούν μεταγραφές ενόψει του καλοκαιριού και μάλιστα μερικά από αυτά εμπλέκουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό.
Στην Ισπανία είναι καθημερινά τα ρεπορτάζ για τον Μάριο Χεζόνια και τους Πράσινους, με τις ιστοσελίδες να θεωρούν την Αθήνα και τον Παναθηναϊκό ως τον πιθανότερο προορισμό του Κροάτη φόργουορντ. Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης δεν τα έχει βρει με τη Βασίλισσα για νέο συμβόλαιο και οι Ισπανοί θεωρούν ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα για το Τριφύλλι.
«Αν σκεφτούμε την επόμενη σεζόν, προκύπτουν αρκετά ερωτηματικά. Η αποχώρηση του Χεζόνια για τον Παναθηναϊκό θεωρείται ολοένα και περισσότερο δεδομένη, ο Έντι Ταβάρες δεν έχει ανανεώσει ακόμη με τον σύλλογο και δεν φαίνεται ότι θα το κάνει σύντομα, οι βετεράνοι Ρούντι Φερνάντεθ και Σέρχιο Ροντρίγκεζ βρίσκονται στους τελευταίους μήνες της καριέρας τους και ο Μούσα έχει ρήτρα για το NBA», ανέφερε μεταξύ άλλων η Marca.
Οι Ισπανοί μάλιστα μπλέκουν τον Παναθηναϊκό και με τον Έντι Ταβάρες, ο οποίος επίσης δεν έχει ανανεώσει ακόμα με τη Ρεάλ Μαδρίτης.
Ρεπορτάζ στο εξωτερικό και έντονη φημολογία, όμως, υπάρχει και για τον Ολυμπιακό, με αρκετές ιστοσελίδες να βάζουν στο ερυθρόλευκο «στόχαστρο» τον Κίναν Έβανς. Τον γκαρντ της Ζαλγκίρις που πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν και έχει τρελάνει την Euroleague.
Οι Πειραιώτες φέτος απέκτησαν τους Ίγκνας Μπραζντέικις και Ναζ Μήτρου-Λονγκ από την Ζαλγκίρις, με αρκετές ιστοσελίδες να θεωρούν ως πιθανό το ενδεχόμενο η πειραϊκή ομάδα το ερχόμενο καλοκαίρι να προχωρήσει και στην προσθήκη του Κίναν Έβανς.
Ο Αμερικανός γκαρντ κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις στην Euroleague έχοντας μέσο όρο σε 28 αναμετρήσεις 17.2 πόντους, με 53.1% στα δίποντα, 45% στα τρίποντα και 87.7% στις βολές, όπως επίσης 2.8 ριμπάουντ, 3.9 ασίστ, 1.4 κλεψίματα και 18.8 στο ranking.
Είναι εξαιρετικός και αναμφίβολα έχει τραβήξει τα βλέμματα των κορυφαίων ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου. Αρκετές ιστοσελίδες στο εξωτερικό τον συνδέουν με τον Ολυμπιακό, όμως, δεν υπάρχει τίποτα άλλο πέρα από φημολογία τη δεδομένη χρονική στιγμή…
Ο πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Σταύρος Παπασταύρου παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στο OMONOIA TV και μίλησε για όλα τα θέματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, τις εξελίξεις στο Κυπριακό ποδόσφαιρο και τις φορολογικές οφειλές των Σωματείων.
Ανάμεσα στις δεσμεύσεις Γιαννακόπουλου και Αγγελόπουλων για τη συνέχιση των τελικών ήταν και να μην παραστούν στα αμέσως προσεχή εκτός έδρας ματς των ομάδων τους.
Μετά την απόφαση να συνεχιστούν κανονικά οι τελικοί της Stoiximan GBL, έγινε γνωστή η μέρα και η ώρα του τρίτου παιχνιδιού μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ.