Στον ΣΠΟΡ ΦΜ 95.0 μίλησε ο παλαίμαχος άσος του ΑΠΟΕΛ Νεκτάριος Αλεξάνδρου ο οποίος αναφέρθηκε στο έπος του 2012 αλλά και το Φετινό ΑΠΟΕΛ

Ακολουθήστε μας στο Google news

«Νομίζω είναι ότι καλύτερο έχουμε ζήσει σαν ποδοσφαιριστές, σαν ομάδα, σαν κυπριακό ποδόσφαιρο. Μακάρι να το ξαναζήσουμε αλλά οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος μας. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορούν να εξελιχθούν τα πράγματα, αλλά αυτό που ζήσαμε ήταν κάτι εξωπραγματικό. Ήταν πορεία μιας ομάδας που χτίστηκε από την προηγούμενη χρονιά. Υπήρχε υγεία στην ομάδα. Ικανότητα εντός και εκτός γηπέδου. Υπήρχε πολύ μεγάλη θέληση και πείσμα στον κόσμο. Για να γίνουν οι υπερβάσεις σίγουρα οι ποδοσφαιριστές χρειάζεται να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους, ο κόσμος να κάνει το κομμάτι του στην κερκίδα και οι προπονητές να κάνουν τις επιλογές τους. Νομίζω όλα έγιναν σχεδόν στο μεγαλύτερο βαθμό».

Αν όλα λειτούργησαν στην εντέλεια: «Η εντέλεια δεν υπάρχει ποτέ. Να ψαχνεις παντα να βρίσκεις τις λύσεις, όπως στο ματς με τη Λυών, με τη Σαχτάρ. Ήμασταν προετοιμασμένοι κατάλληλα. Γνωρίζαμε με πολύ λεπτομέρεια τον αντίπαλο και υπήρχε πάντα η πίστη. Αν υπάρχει ένα είδος τελειότητας, αυτό είναι να μπορείς να βρίσκεις τις λύσεις και το είχε αυτή η ομάδα. Υπήρχε μια τεράστια θετική ενέργεια πριν το παιχνίδι».

Για τη διαδικασία των πέναλτι: «Όταν ήμουν 14-15 ήμουν στην Ενική ομάδα και παίζαμε με την Εθνική Ιταλίας. Θυμάμαι εκείνη τη βδομάδα κτυπούσαμε πέναλτι για να δούμε αν χρειαστεί ποιος μπορεί να κτυπήσει. Στο παιχνίδι, πάω εγώ να κτυπήσω το πέναλτι, ήταν ένας πανύψηλος τερματοφύλακας, από το άγχος η μπάλα πήγε στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό εκεί στη Γερμασόγεια. Εκείνη τη μέρα, στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ πήγαμε στα πέναλτι, ρώτησε ο Ιβάν ποιοι μπορούν και του είπα ότι θα κάνω γιατί ένιωθα όπως και να κτυπούσα το πέναλτι θα πήγαινε μέσα. Δεν ήταν καλό πέναλτι, αλλά η μπάλα πήγε μέσα γιατί πολλές φορές είναι η πίστη και η αυτοπεποίθηση που σου δίνουν το κάτι παραπάνω».

Αν θυμάται λεπτομέρειες από τότε: «Δεν θυμάμαι τόσες λεπτομέρειες, θυμάμαι μεταξύ των δυο παιχνιδιών. Μας μετέφερε ο προπονητής, βάζοντας μας το βίντεο και δείχνοντας μας τα πρόσωπα μας μπαίνοντας μόνο στο γήπεδο, στο πρώτο ματς. Μας επισήμανε πόσο φαινόταν ότι έχουμε υπερβολικό σεβασμό στον αντίπαλο».

Αν ο Ιβάν είναι ο κορυφαίος προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκε: «Ναι σίγουρα. Με τον Ιβάν ήταν κάτι ξεχωριστό».

Για το φετινό ΑΠΟΕΛ: «Νομίζω αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι το μεγάλο φαβορί».

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H σεζόν του όλη...-ThemaSports
03/05 @ 15:00

H σεζόν του όλη...

Τα...ψέμματα τελείωσαν και η ημέρα της αλήθειας πλησιάζει.

Η μπηχτή του ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΚ για το ματς του 2022 με Απόλλωνα... -ThemaSports
02/05 @ 15:44

Η μπηχτή του ΑΠΟΕΛ στην ΑΕΚ για το ματς του 2022 με Απόλλωνα...

Ο ΑΠΟΕΛ έριξε τα πυρά του προς Αστυνομία αλλά και την ΑΕΚ μετά την αρνητική απάντηση για παραχώρηση μέρους της Βόρειας κερκίδας στον αγώνα που θα κρίνει τον τίτλο στο ΓΣΠ.

Καυστική ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ προς Αστυνομία και ΑΕΚ: «Λυπούμαστε για την επιλογή της...»-ThemaSports
02/05 @ 14:29

Καυστική ανακοίνωση ΑΠΟΕΛ προς Αστυνομία και ΑΕΚ: «Λυπούμαστε για την επιλογή της...»

Ο ΑΠΟΕΛ με ανακοίνωση του τοποθετήθηκε μετά την άρνηση της αστυνομίας στο αίτημα για παραχώρηση μέρους της Βόρειας κερκίδας στον αγώνα με την ΑΕΚ.

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΑΠΟΕΛ - Αναλυτικά η θέση της-ThemaSports
02/05 @ 13:47

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: Απάντησε αρνητικά στο αίτημα του ΑΠΟΕΛ - Αναλυτικά η θέση της

Η αστυνομία με ανακοίνωση της ενημέρωσε για την απόφαση της να απαντήσει αρνητικά στο αίτημα του ΑΠΟΕΛ για παραχώρηση της Βόρειας κερκίδας στον αγώνα με την ΑΕΚ.

Με καθαρό μυαλό για το... ξέσπασμα-ThemaSports
01/05 @ 21:05

Με καθαρό μυαλό για το... ξέσπασμα

Τη στιγμή που εκκρεμεί η οριστική απόφαση με το θέμα της βόρειας κερκίδας στον «Αρχάγγελο» ασχολούνται αποκλειστικά με τον τελικό της 11ης Μαΐου.

Ο πολύτιμος κύριος Ντονγκαλά...-ThemaSports
01/05 @ 16:14

Ο πολύτιμος κύριος Ντονγκαλά...

Ο ποδοσφαιριστής του ΑΠΟΕΛ, Ντιεμερσί Ντονγκαλά, είναι αναμφίβολα από τους πολυτιμότερους παίκτες των «γαλαζοκιτρίνων» στο φετινό πρωτάθλημα και δικαιολογημένα είναι δεύτερος σε συμμετοχές, πίσω μόνο από τον τερματοφύλακα Μπέλετς που αγωνίστηκε και στα 35 παιχνίδια!

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ