Πόλυς Χαραλάμπους

Με τον βαθμό της ισοπαλίας επέστρεψε από την Λάρνακα η αποστολή του Άρη. Αποτέλεσμα που δεν τους αφήνει ικανοποιημένους, επειδή τους κράτησε έξι βαθμούς μακριά από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ.

Ακολουθήστε μας στο Google news

Από την άλλη, επειδή είχε περιορισμένες λύσεις στην επιθετική γραμμή ο Σπιλέφσκι (πέραν από τον τιμωρημένο Μοντνόρ, έμειναν έξω λόγω ενοχλήσεων οι Κοκόριν, Μαγιαμπέλα), δεν είναι κακό το αποτέλεσμα υπο τις περιστάσεις. Λαμβάνοντας υπόψη την δυναμικότητα της ΑΕΚ από τότε που την ανέλαβε ο Μπεν Σιμόν, όπως και το ότι η έδρα της είναι η μοναδική που δεν την «έσπασε» ποτέ ο Άρης, από τότε που διεκδικεί τίτλους και διακρίσεις.

Μια άλλη πραγματικότητα για τον Άρη των τελευταίων τριών εβδομάδων είναι ότι έχασε την δυναμική που είχε χτίσει, με τις συνεχόμενες νίκες κατά το 2024. Σε αυτό το διάστημα, η ομάδα της Λεμεσού μετράει δυο ήττες από τους αιώνιους της Λευκωσίας (εκτός με ΑΠΟΕΛ, εντός με Ομόνοια) και την χθεσινή ισοπαλία.

Πιο απλά, η ταξιαρχία δείχνει να μην έχει το πνεύμα και τη νοοτροπία που είχε πέρσι στα πλέι οφφ, κάνοντας εντυπωσιακό come back, αν και βρισκόταν σε μεγαλύτερη απόσταση από την κορυφή, όταν ολοκληρώθηκε η κανονική περίοδος.

Εννοείται, ότι την προσεχή Κυριακή στο γήπεδο «Άλφαμέγα» θα παίξει ρέστα, για να επιστρέψει με αξιώσεις στην διεκδίκηση του τίτλου. Μόνο αν νικήσει τον ΑΠΟΕΛ, θα συμβεί κάτι τέτοιο. Πιθανή ισοπαλία, θα είναι σαν ήττα για τους πράσινους της Λεμεσού.

Ρεαλιστικά μιλώντας, αν ο Άρης εξασφαλίσει ευρωπαικό εισιτήριο μέσω πρωταθλήματος, δεν είναι λίγο πράγμα. Το ζεστό χρήμα που έριξε τα τελευταία τρία χρόνια, ο ιδιοκτήτης της ομάδας ο κύριος Νικ εκ Λευκορωσίας, έχει «αυγατίσει» σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό. Την πρώτη σεζόν η ομάδα εξασφάλισε ευρωπαικό εισιτήριο, πέρσι πέτυχε να ανέβει στο «Έβερεστ» του κυπριακού ποδοσφαίρου και φέτος βρίσκεται ακόμα σε τροχιά διεκδίκησης και των δυο τίτλων.

Στην εξίσωση βάζουμε και τη συμμετοχή της ομάδας στους ομίλους του Γιουρόπα Ληγκ, μόλις κατά την δεύτερη χρονιά που βγήκε στην Ευρώπη. Να μην ξεχνάμε, ότι οι Ρώσοι ιδιοκτήτες της Πάφος fc, σπατάλησαν πολύ περισσότερα εκατομμύρια στα έξι χρόνια που διαχειρίζονται την ομάδα κι ακόμα δεν είδαν να πηγαίνει καν στην Ευρώπη.

*Τα όσα έγιναν στην «ΑΕΚ Αρένα» και την αντιπαράθεση που ακολούθησε σε επίσημο επίπεδο, δεν την σχολιάζουμε γιατί δεν έχουμε πλήρη εικόνα τι ακριβώς συνέβη. Από την στιγμή που δεν βρισκόμαστε στο γήπεδο.

Share

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ηλίας Χαραλάμπους! Δικαίωσε τον «τρελό» και ιδιόρρυθμο Τζίτζι Μπεκάλι! -ThemaSports
28/04 @ 11:15

Ηλίας Χαραλάμπους! Δικαίωσε τον «τρελό» και ιδιόρρυθμο Τζίτζι Μπεκάλι!

Δεν προλαβαίνει να «εισπράττει» μπράβο και συγχαρητήρια από την πατρίδα ο Ηλίας Χαραλάμπους. Για την μεγαλύτερη διάκριση στην προπονητική του καριέρα, καταφέρνοντας να οδηγήσει στην Στεάουα, μετά από 9 χρόνια, στην κορυφή του Ρουμανικού ποδοσφαίρου!

Πως είδαμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΑΕΛ...-ThemaSports
26/04 @ 09:10

Πως είδαμε την πρώτη δημόσια εμφάνιση του προέδρου της ΑΕΛ...

Καλογραμμένη ήταν η ομιλία του νέου προέδρου Κώστα Κωνσταντίνου, στην πρώτη του γνωριμία με τα μέλη του σωματείου, στη διάρκεια της ψεσινής συνέλευσης.

Το γήπεδο το σώζουν, με την ομάδα τι γίνεται… -ThemaSports
25/04 @ 10:23

Το γήπεδο το σώζουν, με την ομάδα τι γίνεται…

Οι κινητοποιήσεις των οργανωμένων οπαδών και όχι μόνο, αναμένεται να έχουν ουσιαστικά αποτελέσματα για το γήπεδο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Δεν προβλέπεται ότι θα προκύψουν ανεπιθύμητες καταστάσεις, σε σχέση με την έδρα της Κυρίας στην προσφυγιά. Αυτή είναι η δική μας εκτίμηση...

Γελά και το παρδαλό κατσίκι! Ποιον θυμηθήκαμε… -ThemaSports
25/04 @ 08:22

Γελά και το παρδαλό κατσίκι! Ποιον θυμηθήκαμε…

Πριν καμιά δεκαετία είχε χρησιμοποιήσει την παραπάνω φράση, ο μακαριστός Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν θυμόμαστε με ποια αφορμή την είχε εκστομίσει, ο τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας…

Μοιάζει με «βόμβα» η κίνηση του Μαραγκού… -ThemaSports
24/04 @ 13:02

Μοιάζει με «βόμβα» η κίνηση του Μαραγκού…

Το ΔΣ της επιτροπής διαχείρισης της γυναικείας ποδοσφαιρικής ομάδας, ζητά την παραίτηση του Φοίβου Βάκη από την ΚΟΠ.

Το «παρήγορο» γι’ αυτό το καλοκαίρι… -ThemaSports
21/04 @ 09:31

Το «παρήγορο» γι’ αυτό το καλοκαίρι…

Όσοι οπαδοί της ΑΕΛ «σπατάλησαν» δυο ώρες από τη ζωή τους, για να παρακολουθήσουν τον ψεσινό αγώνα με τον Απόλλωνα, απογοητεύτηκαν για άλλη μια φορά…

BEST OF THEMASPORTS

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ